Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev DAVKI-KDAJ SE BOMO ZBUDILI

DAVKI-KDAJ SE BOMO ZBUDILI

Leto je pri koncu in država bo spet veselo pobirala krvni davek. Pa kaj je z nami, ali nam je beseda UPOR tuja. Pa kaj se res nihče ne najde, ki bi nas povezal v složno ljudstvo, da se upre tej “svinjariji”. Ali se nekateri res ne zavedamo, da nam država pobere več kot polovico prigaranega denarja- 1/3 vsak mesec od OD in še od tiste revščine kaj nam ostane pobere pri vsakem nakupu DDV.
Vem, da boste nekateri spet kritizirali, kaj se tu derem, ampak če bom šla sama na ulico,me še nihče opazil ne bo. Pa dajmo se pobrat skupaj.
Ne vem kako drugi živite, ampak mene prekleto jezi, da delam cel mesec, nimam kredita, ne rabim plačat najemnine za stanovanje in s to mojo revščino komaj plačam položnice in v trgovini gledam na vsak cent, ki ga porabim (kupujem v Sparu SB izdelke in Hoferju), pa nisem zapravljivka, ampak si tudi ne morem nič privoščit. Vem, da ste ostali na istem, ampak KAKO DOLGO ŠE BOMO TIHO????? KAKO DOLGO BOMO ŠE TO PRENAŠALI????????????
Pa še vedno mi ni nič lažje, čeprav sem tu stresla svoj bes.

Izvoli in izberi državo, ki ti bo pobrala manj in hkarti nudila vsaj toliko kot ta sedaj.. Pa seveda ne pozabi, kaj vse ti s tem davki nudi.

Brezplačno šolstvo, nujno zdravstevno pomoč, s temi “davki” plačuješ tudi svojo pokojnino.

Še prej bi morali v tej naši preljubi Sloveniji poštimat, da vsi, ki delajo, dobijo plače (ne pa, da jih firme mesece – nekaznovano – nategujejo, da delajo zastonj), pa red bi bilo treba nardit pri plačevanju prispevkov za delavce, ne pa, da podjetja (podjetniki) ta denar tlačijo v svoje žepe. Pa še en kup takih stvari je. In če bi blo vse to poštimano, lopovi (tapravi) za zapahi, afere takšne in drugačne (in krivci zanje) popucane, ja, pol bi jaz čist mirno še naprej plačevala davke. Ker bi vedela, da je moj (in vseh ostalih) davkoplačevalski denar koristno uporabljen.
Aja, pravzaprav sem hotela pa povedat, da pri vsem naštetem me plačevanje davkov še najmanj moti. Je miljon stvari (vsaj zame) veliko bolj motečih.

Pojdite v ZDA in plačujte šolnino za univerzo, plačujte privatno zdravstveno zavarovanje (državnega zdravstvenega zavarovanja tam ni), bodite v večnem strahu pred odpovedjo (tam ti lahko dajo odpoved tudi ustno), itd.

Bom vsaj vedela, kaj plačujem, tu pa plačujem obvezno zdravstveno, pa še dodatno zdarvstveno, ko pa kaj rabim, moram iti itak samoplačniško, ker so čakalne dobe nemogoče.

In kakšna je razlika, ali plačuješ zavarovanje, šolstvo, etc. skozi javno mrežo (davki) ali pa privat mrežo (zavarovalnice, univerze, …)? Če imaš kolikor toliko normalno službo, razlike ni. In če nam ne bi država toliko pobrala, bi imeli tudi za šolnine in pokojnine. Tako kot imajo Američani.

Beee beee

Če ti kaj ni všeč, organiziraj upor. A to pa ne. Naj nekdo drugi, anede.

Preberi si spodaj članek Mazzinija.

In kakšna je razlika, ali plačuješ zavarovanje, šolstvo, etc. skozi javno mrežo (davki) ali pa privat mrežo (zavarovalnice, univerze, …)? Če imaš kolikor toliko normalno službo, razlike ni. In če nam ne bi država toliko pobrala, bi imeli tudi za šolnine in pokojnine. Tako kot imajo Američani.[/quote]

Aja? Imaš 100.000 $ za šolnino, 50.000 $ za operacijo?? In če nimaš dobre zavarovalne police, te marsikje sploh pregledali ne bojo..
Penzijo, če si jo prej našparaš in seveda če ne gre tvoj pokojninski sklad v stečaj?

Res imaš?

ni država kriva ampak ta golazen, ki dela na črno in ne plačuje davkov

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Saj pri nas je isto, samo delamo se, da je drugace…

In kakšna je razlika, ali plačuješ zavarovanje, šolstvo, etc. skozi javno mrežo (davki) ali pa privat mrežo (zavarovalnice, univerze, …)? Če imaš kolikor toliko normalno službo, razlike ni. In če nam ne bi država toliko pobrala, bi imeli tudi za šolnine in pokojnine. Tako kot imajo Američani.[/quote]

Aja? Imaš 100.000 $ za šolnino, 50.000 $ za operacijo?? In če nimaš dobre zavarovalne police, te marsikje sploh pregledali ne bojo..
Penzijo, če si jo prej našparaš in seveda če ne gre tvoj pokojninski sklad v stečaj?

Res imaš?[/quote]

100 tisoč za šolnino? Zakaj? Te mika Harvard? Univerza ranga naše ljubljanske te stane nekajkrat (10x) manj, imaš pa še množico drugih opcij.

50 tisoč za operacijo? Zakaj? Saj imaš zavarovanja, tako kot pri nas, samo da ni ene in edine zveličavne džrave zavarovalnice.

Pojkojninski sklad v stečaj? Zakaj? Koliko jih je doslej šlo v stečaj? So starostniki v ZDA na slabšem kot pri nas? Malo morgen!

Malo se informiraj …

Ja Topsy kaj mi ta država nudi, v 25.letih sem bila 1x v porodnišnici 6dni, če sem bolana, ne grem k zdravniku, ker si zdravila kupim v lekarnim (ker ti tak nič ne dajo, če si na pol mrtev te pošlje delat), če si pa bolnici, pa imaš veliko srečo, da te takoj spravijo na drug svet, da se ne rabiš matrat-to je naše zdravstvo.
Šolstvo-da te ne bom sunla 1x nekam, kaj misliš od kod je denar prerazporejen v šole.
In pokojnina, če me bo pobralo par let pred pokojnino, kam pa bo šel ta denar, ki bi naj bil namenjen za mojo pokojnino-a pozabila sem, da bo država nakazala 500 EUR-ov tistemu, ki bo kril pogrebne stroške za mene, aja pa še zavarovana moram bit.

In po porodnišnici nisi bila na porodniškem dopustu? Oče otroka ni izkoristil plačanega dopusta? Otroka je pediater pregledoval zastonj, zastonj so bila vsa cepiva in zdravila, morda niste imeli hospitalizacije. Si bila kdaj na bolniški zaradi otroka, ki jo tvoj delodajalec dobi refundirano???

V tem času nikoli nisi dobila otroškega dodatka?

Tvoja občina ti ni plačevala razlike do polne cene vrtca, ker si ti plačevala znižano vredost? Nikoli nisi izkoristila zneska, ki ga občina daje za aktivnost v vrtcu?

No, pa me razsvetli, od kod denar za šolo, če ne iz davkov? A plačuješ šolo nekaj tisoč € vsako leto?

tisto leto, ko si bila doma in si dobivala porodniško si pozabila?
koliko denarja je šlo za osnovno zdravstveno varstvo tvojega otroka tudi?
očitno prebolevaš samo viroze, da jih lahko pocajtaš z zdravili iz lekarne, ki se dobijo brez recepta. bodi srečna za to
še x stvari je, ki so ti tako samoumevne, da se jih sploh zavedaš ne.

Zabloda, velika zabloda je ta, da pri nas večina misli, kako je vse ‘zastonj’. Nič ni zastonj, vse se plača in napaja prek naših plačanih davkov/prispevkov. Edina stvar, ki smo jo uspeli s tem našim sistemom je ta, da imamo drugorazredne univerze in bolnišnice (če se omejim na šolstvo in zdravstvo) v primerjavi z zahodnimi. Pa tudi naši penzionisti niso bogvekaj podmazani v primerjavi za ameriškimi. Vem, ker *osebno* poznam nekaj upokojencev v ZDA (sorodstvo …), in so vsi zelo na komot. Dosti bolj kot recimo moji starši tukaj v Sloveniji.

Ups Topsy se opravičujem-država mi da vsak mesec 25 EUR otoškega dodatka, saj niti ne vem če si to zaslužim, ker jaz njim mesečno dam samo samo cca. 500 EUR-ov.

Priznaj še, koliko plačaš za vrtec, da ti pametno izračunam, koliko gre zraven od davkov.

Mene ne moti, da JAZ plačujem davke in prispevke. In to že 31 let.

Resnici na ljubo imam več od države jaz, kot pa država dobi od mene davkov.

Koristila sem že dve enoletni porodniški v moji rodni dobi,
vsaj 5x operacije v splošni anesteziji,
sem kronični bolnik, ki potrebuje do konca življenja vsakodnevno zdravila
brezplačno osnovno,srednje šolanje in študij za moje otroke
in še nekaj mora ostati za mojo penzijo, ne ?

MOTI ME zapravljivost države: Proslava z zakusko za 300.000 €, DARS in njene plače, goljufije, Neučinkovita birokracija (ZPIZ in 900 zaposlenih in 1.000.000 za računalniško opremo, NLB,

500 daš za kaj?

Že samo če pogledaš vrtec, pa da imaš dva otroka, imaš teh 500 evrov hitro notri.

Ne, ne zavedate se, kakšne bonitete vse imate, ker denarja ne dobite direkt na račun. Če bi vam a država dala 500 evrov mesečnega otroškega dodatka, bi pa nebesa videle. Čeprav že zdaj dobite ta denar prek transferjev. Ampak ker ga ne morete direkt namenit za nekaj, ga ni?

S tem denarjem,ki mi ga država požere vsak mesec, bi si lahko sama financirala 5 let porodniške , plačevala svojo bolniško, družinskega zdravnika in imela privat učitelja za otroka. Glede pokojnine, bi komot živela od obresti, ko pa bi se stegnila, pa bi se še moji potomci smejali, ker bi toliko denarja ostalo, da bi si lahko kupili npr. 2 hiši.
Tisti, ki se s tem oderuštvom države strinjate, bi vam vse pobrala-butci, kaj pa imate zastonj, kaj vam država nudi, saj vse preplačate.

Besna, tebi se sanja ne, kakšne so cene. Kaj pa misliš, da dobiš za 500 evrov na mesec?

Toliko v ZDA stane samo zdravstveno zavarovanje!!!!

trdi, da je v naši državi zdravstvo in šolstvo zastonj, je milo rečeno zelo neumen!

Aja pa socialna država tudi že dolgo nismo več, da o pravni ne govorim!

In po porodnišnici nisi bila na porodniškem dopustu? Oče otroka ni izkoristil plačanega dopusta? Otroka je pediater pregledoval zastonj, zastonj so bila vsa cepiva in zdravila, morda niste imeli hospitalizacije. Si bila kdaj na bolniški zaradi otroka, ki jo tvoj delodajalec dobi refundirano???

V tem času nikoli nisi dobila otroškega dodatka?

Tvoja občina ti ni plačevala razlike do polne cene vrtca, ker si ti plačevala znižano vredost? Nikoli nisi izkoristila zneska, ki ga občina daje za aktivnost v vrtcu?

No, pa me razsvetli, od kod denar za šolo, če ne iz davkov? A plačuješ šolo nekaj tisoč € vsako leto?[/quote]

V Ameriki pa mama ostane doma, dela samo moz in kot sofer (ki razvaza robo po mestu) zasluzi toliko, da placuje vsa zavarovanja za celo druzino, hipoteko za hisko v predmestju Chicaga, varcevanja za solnino, tekoce stroske in se varcevanje za vsakoletni dopust na nasi celini.
No, od otrokovega 3. leta naprej mama dela zvecer po 4 ure v lokalni trgovini.

Kaj smo mi na boljsem?

Itak, da smo????? Če bo ta mož zbolel (ob takih stroških prihrankov itak nimajo), bo cela družina pristala na cesti brez dohodkov!!! Kdo bo plačeval hipoteko? Kdo bo plačeval zdravstveno? Kdo bo plačeval šolo?

Če se to zgodi človeku pri nas, bo družina normalno živela dalje, samo malo bo morala stisniti pas. Zdravstveno še zmeraj pripada vsem, otroci bodo še zmeraj hodili v šolo. Samo hiška bo šla pa tudi pri nas pa-pa

V TEM JE RAZLIKA!!!

Kvaliteta zavarovanj v Ameriki se pokaže pa šele, ko se zgodi kaj hudega. Nič ni avtomatsko. O vsakem dražjem posegu zavarovalnice presojajo posebej. In tudi včasih presodijo, da denarja NE DAJO. Potem se pa začne kalvarija, ko družina dela samo še za medical bills. 100 % pa itak mislim, da ničesar ne krijejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close