Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev davčna,ni mi jasno

davčna,ni mi jasno

Glej: očetu so kot olajšavo upoštevali le toliko preživnine, kot je je dejansko plačal za oba otroka.

Tebi, ker nisi imela dohodkov, če prav razumem, niso mogli upoštevati olajšave, ker ti je nimajo od česa. Torej je razlika ostala neizkoriščena.

Mimogrede, od lani do letos se je zakonodaja na področju dohodnine precej spremenila. Ne vem pa, če spremembe kaj vplivajo na tvoj konkretni izračun. In ne moreš primerjati samo tega, koliko ste dobili vrnjeno, ampak koliko je bilo obračunane dohodnine v primerjavi z lanskim letom. Šele ko boš primerjala lanski in letošnji izračun, boš videla, kje je razlika.

Ej, pa to ne moreš verjet. Nekatere samohranilke, ki se z očeti svojih otrok preklajo okoli preživnine in olajšave – pa očetje prav tako plačujejo manj od zneska olajšave – na davkariji ne dosežejo ničesar oziroma bi morale sprožiti ne vem kakšen postopek, tukaj pa človeku ne priznajo olajšave, čeprav je ne uveljavlja nihče drug.
Ni druge, kot da napiše ugovor. Zneska preživnine mu sploh ne bi bilo treba vpisovati, na davčni tudi ne morejo po defaultu vedeti tega podatka, ga niti ne iščejo (ne poznajo statusa zavezancev). Čudno pa je, da mu niso upoštevali podatkov iz obrazcev, če je olajšavo uveljavljal že med letom. Vsekakor pa kljub nizki preživnini (kako to, da je na CSD sploh šel skozi tako nizek znesek, to je ful čudno drugače) lahko uveljavlja polno olajšavo.

Čisto odkrito ti bom pa rekla takole: glede na to, da se greste lažno samohranilstvo, je tale “kazen” še mila.

a ti jaz nekaj povem- prav ti(vama) je.

če bi bila res samohranilka kot sem jaz in še marsikatera druga tukaj,

se ne bi obremenjebala s tem koliko dobi tvoj ex nazaj.

Ker bi vsak od vaju živel svojo življenje.
In to kar bi on dobil nazaj, zate sploh ne bi imelo nobenega pomena!

Če se slučajno res greste navidezno samohranilstvo, ja, potem ste se zdaj kar pošteno zaj…

pa še prav vam je!

Da vas ni sram – najprej lažete in kradete – in na socialni in celo na sodišču (ker drugače se ne da določit preživnine) – pol pa še jamrate, ko vas končno nekje usekajo tam kjer vas najbolj boli – pri denarju.

Otrokom privzgojite raje moralne vrednoste – poštenost in samospoštovanje.

obsojate me,pa sploh ne veste kdo sem.živim ločeno od očeta otrok,tako da ne igram samohranilstva.z očetom otrok sva v dobrih odnosih,preživnina je takšna iz določenih razlogov,tako da ne obsojajte na forumu vsakega ki se vam zdi da laže,krade,pa še marsikaj,saj ne poznate ljudi osebno!tale davčna pa je vsako leto namenjena nakupu šolskih potrebščin za otroka.toliko zaenkrat.vseeno hvala vsem za odgovore,vem pa da tukaj na tem forumu ne bom več spraševala,kot so mi že povedale prijateljice-res te napadejo.

in pri več kot 16.000 € prihodka –

kar pomeni mesečno več kot 1.000€ (ker je pač v prihodek vštet še regres, se prihodka ne da točno mesečno opredelit)

skratka več kot 1.000 € prihodka in 38€ preživnine.

Nobena ta prava samohranilka, sploh če bi bila brezposelna, se ne bi strinjala s tem,
ampak bi zahtevala eno realno preživnino.

Tako da,
taki kot sta vidva si zaslužite eno pošteno kazen!

(sploh pa meni bivši niti pod razno ne bi dal v pregled njegovih plačilnih list ali dohodninske odločbe, kaj šele da bi skupaj hodila po davčni)
Ampak vidva očitno znata lagati, saj sem bila jaz prva, ki sem rekla, da je to samohranilstvo lažno.

Torej oče otrok ni tvoj partner? In ti imaš vpogled v njegove dohodke (do ponatankosti)? Ja, potem pa svizec zavije čokolado….

In zadovoljna si s preživnino 48€ na otroka na mesec, s tem, da ima on dobro plačo ti pa si brezposelna?! Zdej mi pa ni več jasno – ali si neumna al se samo delaš, da si neumna? No, jaz sem 500% prepričana, da vsaj lažeš….

Dobro sodišče, ki je sploh odobrilo tako nizko preživnino – verjretno sta tudi tam lagala o svojih dohodkih…

sicer si pa lepo napisala

TO DOBIMO VRNJENO.

DOBIMO- tukaj si pozabila lagati.

pozabljaš, da je to BRUTO prihodek. na podlagi podatkov o plačanih prispevkih lahko izračunaš, da je neto plača na mesec cca 860 EUR. Skratka, čista povprečna plača, ne pa neko bajno bogastvo.

pozabljaš, da je to BRUTO prihodek. na podlagi podatkov o plačanih prispevkih lahko izračunaš, da je neto plača na mesec cca 860 EUR. Skratka, čista povprečna plača, ne pa neko bajno bogastvo.[/quote]

Pa še vseeno krepko preveč za preživnino 40€ mesečno za otroka…. Še preživninski sklad, ki izplačuje minimalno preživnino izplačuje čez 60€…

anushka,

ti pa zračunaj koliko mu lahko od 860€ trgajo za preživnino!

Če sem te po krivem obdolžila, sem ti dolžna opravičilo. Kljub sumu sem ti odgovorila, kaj se mi zdi, da se da narediti.

Razmišljam takole: je tvoja zgodba možna? Je. Pa je tudi verjetna? Ne.

In ker je torej možna, te bom vprašala: kakšna je tvoja računica, da si privolila v tako nizko preživnino? Ki je glede na prihodke očeta tvojih otrok čisto prenizka in če bi ti na sodišču rekla samo a, bi bila višja brez posebne debate.
V Sloveniji so občine, kjer preverjajo samohranilke in brezposelne – ko vlagajo vlogo za znižano plačilo vrtca, zahteva referentka potrdilo o brezposelnosti vsake tri mesece in tudi odločbo za vrtec izda samo za tri mesece. So ugotovili, da imajo čisto prevelike stroške z iskalci lukenj v zakonu. Če sta vidva slučajno v kaki od teh občin in če sta slučajno izkoristila luknjo oziroma se ločila iz koristoljubja, bi jaz na vajinem mestu malček cvikala in pričakovala še kakšno kontrolo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close