darilo od partnerjev
Ko sta bila otroka manjša, je zavil v prvo zlatarno in tam nekaj nabavil
Zdaj, ko sta otroka zrasla, onadva povesta, česa si želim in to potem kupijo. Predvsem hči zelo natačno pozna moj okus. Letos so mi kupili Grošljevo torbico (hči izbrala), lansko leto športno kolo, včasih tudi samo parfum.
Nimam pa nobenih pričakovanj. Vesela sem, da se potrudijo, in tudi če mi slučajno ne bi bilo všeč, tega ne bi pokazala in ne bi nesla zamenjat.
Potihem verjetno malce pričakujeva oba, ker sva tako navadila in razvadila drug drugega :).
Malo pozornosti, razvajanja…. večinoma kak parfumček, dobra krema, ali kakšna cart bluzica ali majčka, jakna, ….se kar dobro znajde in zadane:). Sva pa dogovorjena, da ne greva v pretiravanja. Ni pomembna cena, razveseli pozornost, trud in občutek iskrenosti!
Ne ve, ker na darilih ni cene 🙂 Prav poceni glih ni verjetno.[/quote]
Ah po moje jo je imela že ogledano in ve koliko stane 😉
Me zanima, ker v revijah nikjer ni cene, napišejo povprašajte v trgovini, pa nimam predstave, ali je to 200 ali 1.200 EUR.[/quote]
http://med.over.net/forum5/read.php?151,4267120
izvoli…
Midva se tudi ne obdariva takrat, imava tako zmenjeno od vsega začetka, no včasih me preseneti s kako rožico, jaz pa njega s kako flaško, to je pa tudi vse 😉 Brezveze, da si razbijava glavo češ “s čim ga presenetiti itd.”, ker si ponavadi to, kar si želiva in rabiva, kupujeva skozi vse leto, ne pa le na rojstni dan… Raje greva na tortico, jaz pa kaj dobrega skuham in to je to…
Moj mož ni bil navajen dati darila za rojstni dan, samo za božič. Ko se je drugo skupno leto to zgodilo, sem bila razočarana in mu jasno povedala, da mi darilo veliko pomeni in da sem ves dan pričakovala, da mi da magari vsak kako rožico. Ni vedel, da mi je to pomembno in si je potem zelo dobro zapomnil. Zdaj ponavadi en teden prej vpraša, če bi imela to in to (če je kaj dražjega, da ni nesporazumov). Če se mi zdi predrago, predlagam kaj drugega. Potem pa itak ne strpi do rojstnega dneva in mi da takoj, ko dobi. Če pa že prej najde kaj sam, pa ne sprašuje – ponavadi je to nakit. Sem pa vsega iskreno vesela in bi bila vesela tudi samo šopka.
Darila so sicer v vrednosti 500 – 700 eur. Jaz njemu ne morem toliko, tako da za ene 200-300 eur najdem kaj, kar vem, da mu bo všeč in bo predvsem uporabno. No letos sem dala malo več, 500 eur, ker si je nekaj želel in si sam ne bi kupil.
Midva sva praktična. Mene je dragi letos peljal v City park pa sva šla ‘slučajno’ mimo Hervisa in sem padla na foro in šla malo vohljat naokoli, potem me je usmeril h supergam in na koncu sem dobila nove superge za skupinske vadbe, kamor hodim s septembrom. Stare so bile res že zguncane. Jaz sem njemu recimo pulzmeter za rojstni dan kupila.
Jaz sem dobila v dar knjigo iz področja NLP – področje komunikacijskih veščin (http://emka.si/nlp-for-work-engaging-nlp/PR/1200182,13177) in sem bila tako vesela, da je joj in tehnike že preizkušam v praksi. Moj je knjigožer, ampak bolj področje znanstvene fantastike in podobne buklice, ki domujejo na našihpolicah.
Ravno včeraj sem gledala po policah za debelimi špeharami mojih ex partnerjev. Antologija slovenske poezije 20.st. je ena taka. Z obveznim posvetilom.
Torej kaj uporabnega in “večnega”. In take stvari tudi rada podarjam, nenujno knjige, ampak nekaj, kar človeku ful pomeni pa si zaradi različnih vzrokov ne kupi. In vem, da bo uporabljal ali nosil ali bo viselo na steni 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.