Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika “Darilne” ideje

“Darilne” ideje

Mogoče pride prav še komu (če pa ne, bom pa vsaj sama imela prevode »pri roki«, he he). Torej knjiga Gifts from the kitchen je trenutno aktualna, v njej so tudi spodnji recepti:

TOPLI NAPITKI

»Mochaccino Mix« (mešanica za mokačino)

»Coffee whitener« – v prahu 3 žlice (50 ml)
sladkor 1/3 skodelice (75 ml)
instant kava ¼ skodelice (60 ml)
kakav ¼ skodelice (60 ml)
mleko v prahu 1 skodelica (250 ml)

Vseh pet sestavin zmešaj in daj v stekleno posodico (dobro zaprto) ali v plastično vrečko. Zadostuje za 2 skodelici (500 ml) mešanice.
Navodilo za pripravo:
¼ skodelice (60 ml) mešanice za mokačino daj v mešalec (blender, palični), dodaj 250 ml (1 skodelica) vročega mleka. Mešaj dokler pijača ni gladka. Nalij v skodelico, serviraj s stepeno smetano. Posuj z čokolado v prahu ali cimetom.

Ideja za darilo (iz knjige): večja skodelica za belo kavo, mešanica v celofan vrečki, nanjo privezana čajna žlička, v skodelici sta še kakšna dva, trije piškotki, dodana navodila za pripravo (na hrbtni strani napisa »mochaccino mix).

»Cappuccino mix« (mešanica za kapučino)

instant čokolada v prahu 1 skodelica (250 ml)
»coffee whitener« ½ skodelice (125 ml)
instant kava ½ skodelice (125 ml)
mleko v prahu ½ skodelice (125 ml)
cimet v prahu 1 čajna žlička (5 ml)
muškatni orešček v prahu ¼ čajne žličke (1 ml)

V navedenem zaporedju nasuj sestavine v lep steklen kozarec (z neprodušnim pokrovom). Zadošča za 2 ¼ skodelice (550 ml) mešanice.
Navodilo za pripravo:
Najprej dobro zmešaj vsebino kozarca. 2 žlici ( 30 ml) mešanice za kapučino daj v mešalec (blender, palični), dodaj 1 (250 ml) skodelico vrele vode in mešaj, dokler pijača ne postane »penasta«. Nalij v skodelico, posuj s ščepcem muškatnega oreščka.

Ideja za darilo (iz knjige): vse sestavine nasuj v lep prozoren steklen kozarec, nanj naveži navodila za pripravo.

Cafe Latte mix (mešanica za belo kavo)

Mleko v prahu 2 skodelici (500 ml)
Instant kava 3 žlice (50 ml)
»coffe whitener« v prahu ½ skodelice (125 ml)

Vse tri sestavine dobro zmešaj v kozarcu ali plastični vrečki. Zadostuje za 2 1/3 skodelice (575 ml) mešanice.
Navodila za pripravo:
1/m skodelice (75 ml) mešanice za belo kavo daj v mešalec (blender, palični). Dodaj 1 skodelico (250 ml) vrele vode in mešaj da bo pijača penasta. Nalij v skodelico.

Ideja za darilo:
Mešanica je nasuta v celofan vrečko, v pleteni košarici so dodane še tri steklene skodelice (prozorne) za belo kavo in navodila za pripravo.

Hot choco coffee mix (mešanica za vročo čokolado s kavo)

Sladkor 2/3 skodelice (150 ml)
Kakav 1/3 skodelice (75 ml)
Cimet v prahu ¼ čajne žličke (1 ml)
Instant kava ¼ skodelice (60 ml)

Vse sestavine v posodi dobro premešaj. Preloži v plastično vrečko (ali kozarec). Zadošča za priblino 1 skodelico (250 ml) mešanice.
Navodila za pripravo:
Segrej 1 skodelico (250 ml) mleka v veliki skodelici (lahko v mikrovalovki). Naj bo zelo vroče. Dodaj 1 ½ žlice (25 ml) mešanice. Dobro premešaj. Najbolj se prilega h dobri knjigi ;-).

Ideja za darilo:
Celofanska vrečka z mešanico v eni skodelici z zimskim motivom, v drugi skodelici pa so nasuti domači piškoti (za katere je tudi recept v knjigi, izgledajo podobno kot domači prijatelj, le da v njih ni oreščkov). Na vrečki je s svilenim trakom privezan listek z navodili za pripravo.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Sonce HVALA!

Sem že sprintala in v mojih možganih že “vre” komu kaj od zgoraj napisanega podariti.Super!

Eno vprašanje. Mogoče to vsi veste pa sem jaz izjema, ali pa bo še komu prav prišlo: “Kaj je to »Coffee whitener«?”.

;)))

udb

To je nekaj podobnega kot mleko v prahu, obicajno je rastlinskega izvora.

Jaz poznam tole in predvidevam, da je to eden od teh “belil” :o)

To se uporabi v kavi namesto mleka, meni osebno pa ni všeč… morda tudi zaradi principa, ker mleko mora biti mleko v tekočem stanju :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pa se to pri nas dobi? Moram reči, da še nisem nikjer opazila.

udb

Dobi, v Tušu imajo (vem zato, ker sem se pred časom čudila “kot picek glisti” da tudi kaj takega sploh obstaja). Kaj točno piše na njem po slovensko bom povedala ko grem naslednjič v tuš (upam da bo to še letos).

Sonce,

ne skrbi, saj bom našla! ;)) Čeprav moram reči, da nisem še zasledila, pa tudi sama nakupujem v Tušu! Verjetno zato, ker nisem mislila, da kaj takega obstaja! Kaj vse se ne spomnejo! ;))

udb

Saj imajo tudi drugje. Samo ne vem kako se reče. Sem včasih kupovala, pa mi ni všeč. Je pa za tole varianto dobro. Izgleda tako, kot mleko v prahu, v temno rjavem (prozornem) lončku (steklenem) mislim, da z modro nalepko, pa “zlat” pokrovček ima. Dobiš na polici med kavo.
Jaz poznam tako. Verjetno je še kakšen.

Sonce rumeno – hvala za ideje!!!!

Še eno od meni tako ljubih “domačih” daril. Olivno olje z rožmarinom je že v stekleničkah, pomarančna marmeladav lončkih pobarvanih z NL motivi, čaj v majhnih kovinskih škatlicah, začimbe v malih stekleničkah, … joj!!! kako obožujem ta čas! :)))

To, kar misli Kate je nizozemski proizvod: Dutch lady COMPLETA
The perfect alternative to milk….

Tocno v taki embalazi, kot jo je opisala.

Smetana za kavo in caj. Ni mlecni proizvod.

Soseda, ki je diabetik, jo redno vzame s seboj na potovanje. Njej je vsec.

Lp Babi

Po moje ta zadeva v kombinaciji z drugimi ne more priti zelo do izraza. Še posebej zato, ker vse skupaj na koncu speniš. Je že sama instant kavica spenjena v tistem “cremer-ju” z mrežico stokrat boljša kot samo navadna :-)).

Mislim da bom eno od tega že letos sprobala, samo se še odločam katero ;-)).

Marmelade so tudi pri meni že prirpavljene, samo nimam še ideje kaj podariti “tamalim” – takšna darila so bolj za moje prijateljice, za njihove otročke pa moram še zgruntati kako pa kaj ;-)). Če ima katera kakšno idejo se priporočam ;-).

Hoj sonce!
Za otroke sem si jaz zamislila letos naslednje (niso kuharske ideje): za dekleta doma nrejene zapestnice (kupila lesene kroglice,zdaj pa nizamo razne kombinacije),za malo večje fante keramične skodelice-enobarvne,na njih prilepljene slike (lepljive barve) seveda z novoletnimi motivi,noter bodo pa verjetno manjši medenjaki,za “tamale” fante pa bodo palčki oz.polžki-obešalnik iz kuhalnice – ideja v eni od prejšnjih št.Ateljeja. Za take do 1 leta bom pa zašila kakšno mini blazino v obliki kakšne živali,prašiček,nilski konj…
Lani sem delala persenice iz jeansa,torbice.
Tako,mogoče se ti utrne še kakšna ideja…

Hali, ideje so suuuper, imajo samo eno pomanjkljivost – moje šiviljske sposobnosti se končajo pri šivanju gumbov ;-)). Tista s skodelicami in folijskimi barvami je fina…. No, se je že malo sprožil en “brainstorming” ;-))

Hej! Tudi jaz nisem bleščeča šivilja,kakšne malo večje stvari mi zašije tašča na stroj-ostalo se pa že potrudim,da našijem oči,usta…Lani sem persnice kar z lepilom lepila,enim,ki je tudi za tekstil. Pri torbici ni veliko šivanja,samo dva roba-to sem že zmogla.

sonce, kar pogumno zagrabi za šivanko, še dve leti nazaj sem stokala nad mojimi nesposobnostmi šivanja – sem se hecala, da srajce pobegnejo in se skrijejo, če moram jaz šivat gumbe – a ker je dete tako, da hoče biti za pusta vedno tisto, kar nikjer ne dobiš v štacunah, sem bila prisiljena vzeti šivanko v roke. Denimo, letos (uf, bo že skoraj lani 🙂 je bil konj, črni vranec :), za naslednji pust mi grozi z Willyjem (ja, prav si prebrala – kupim srednje rabljen kostum kita ubijalca :)))))

pogum!
T.

Ja Babi, točno ta:)))) Ko sem prebrala še ime, je bila slika popolna:)

Jaz sem zelo “vizuelen” človek, z imeni proizvodov pa nimam sreče:) Si zapomnim zanimive/drugačne embalaže:))) Čeprav me mora tudi proizvod prepričat – definitivno:)

Kar se tega tiče – stvar okusa. Moj mož doma pije kavo samo s smetano za kavo, jaz pa samo z 0,5% mlekom:)

Še sreča, da lahko izbiramo!

Samo kot dodatek sivanju. Uzivam sivati rocno. Lotim se marsicesa…
toda sivalnega stroja se bojim in sem ga leta ignorirala.

No, zdaj je v dobrih rokah nekoga, ki bo ustvarjal 100 na uro. Sem zelooo vesela svoje odlocitve.

Kate: Kako sem lahko zrecitirala ? V tisti stekleni embalazi imam shranjene
razne gumbe :))) Lep vecer Babi

;-)).

Tinkara maškare bodo kmalu, priporočam da počasi kar začneš s šivanjem ;-)). Tole pa bo zalogaj za domišljijo pri izdelovanju. Mamice vsaka čast, meni pa preostane samo upanje, da pride domišljija in volja za takšne stvari “v paketu” z otrokom ;-)).

Včeraj sem po dolgem času zajadrala v Merkur in tam odkrila skodelice z otroškimi motivi (namesto roče je naprimer zebra, krokodil….) sem kar nekaj teh vzela, pa kakšne piškotke notri če bo čas za peko, pa bo. Šivanja pa se lotim kdaj drugič (pa hvala za spodbudo) ;-))

Res je kuharski kotiček – a kar se šivanja tiče, moraš za to imeti voljo. Jaz sem prešivala do nezavest:), predvsem zase, da o neštetih pustnih kostimih ne govorim! Te so najboljši – nobene panike, če se zmotiš, vse lahko “zakamufliraš”!!!!

Sedaj se usedem za stroj samo še za pusta, pa še takrat zadnji hip. Pa, če je nujno treba (ah, saj me vedno najdejo, da je treba:) )

Ampak – jaz vedno pravim, vsak naj dela tisto, kar zna in rad dela. Tako je za vsakega najepše! Zakaj bi se trudila z nečim, kar mi ni po volji. To moram že velikokrat po službeni dolžnosti:)

babi, jaz se prvi kostum – tabalugo – sešila na roke, črnega vranca sem na mamino mašino, ki je trgala in cefrala, pa smo vseeno zmagali :), potem pa sem si zaželela za diplomo šivalni stroj in sem ga že ene parkrat vklopila :)))

Ko predlog za novoletno darilce – kazalke za knjige. Naredila jih bova z malim mojim vitezom – iz fimo mase sva naredila figurice, kupit grem še svetleči karton in rafijo in bova izrezala kazalke in spodaj privezala gor še figurice, da bodo bingljale iz knjig.

Za RD svojih naljubših pa podarjamo tudi unikatne majice – majico kupim, dete pa nariše. Pujek ima eno doma, tako mavrično, pravljično :))))

Za darilo sem že nekajkrat podarila tudi tisto veliko stekleno posodo za piškote s plutovinastim zamaškom, noter pa sveže pečene mafine in eno veliko pentljo :))))
T.

Z malim sva se včeraj zmenila, da bova za vikend spekla novo “dozo” medenjakov. Potem bova pa črke oblikovala, pa vsakemu zavila njegovo ime. Ali pa bova naredila velik medenjak, ga okrasila in ga lapo zavila.

Kazalka za knjigo je super varianta!!! Posebno je všeč knjigobubam:)

Joj, Kate! Spomnila si me na peko zacetnic imen mojih prvckov.

Ves teden smo obravnavali enoto Od zrna do kruha in zadnji dan smo to delali. Pomoc mamic in kuharice je bila se kako dobrodosla.

Mesili smo sladko kvaseno testo( eni rocno, drugi v multipraktiku), ga vzhajali, oblikovali zacetnice ( tudi za odsotno bolno sosolko), namazali z jajckom, potrosili makova zrna in pekli v peci solske kuhinje in v moji majhni prenosni pecici Delonghi kar v ucilnici. Ej, je bilo veselo!!!

Od toplote in vrocih rocic je testo takooo vzhajalo, da smo se bali, da nam bo uslo:)))

Veliko uzivanja!

Tinkara, cetsitke:) ampak stroj zame ni, gre prehitro. Lep dan Babi

He he he, kako ste luštne ;-)). Mi tele vaše zgode kar popestrijo delovni dan ;-)).

Ja šivalni stroj je tudi zame “en zmaj”, pa tako rada bi znala šivat. No, brez muje se še čevelj ne obuje to mi je pri teh letih že jasno, verjetno bo šivanje ostala želja za eno od naslednjih življenj ;-))

:)))) Uf, tole s sončki je bilo prav fantastično. Meni je kar žal, ker tako hitro raste, pa ni več takega zanimanja – v šoli mi jih nekako ne uspe zanimirati… staršev mislim:), ko je bil pa v vrtcu nam je pa zelo uspevalo!

Ej, punce! Pa šivalni stzroj ni bav, bav – saj ni tako grozen:)))) Samo bat se ga ne smeš – no, tudi tega smo v vrtcu uporabili:) “Otročje” mamice smo eno leto za vse naredile okrasne blazine (motive smo kar same šivale gor), zadnje leto pa smo za vseh 24 otrok sešile adventme koledarje … in jih napolnile. Potem smo jih obesile v igralnico in zjutraj bi morali tiste očke vedet – Miklavž je bil!! :)))))
Aja, pa šivale so tudi tiste, ki nikoli niso hotele – smo jim dali samo naravnost šivat, pa je šlo:)

Sonce, ne obupat! Nikoli ni prepozno! Če imaš smisel za ustvarjanje, bi tudi to osvojila – prepričaj se, da si ti ta glavna, mašina pa dela samo tisto, kar ji ukažeš! :))) Začneš samo naravnost … pa lahko narediš ogromno darilnih vrečk, za začetek. Potem začneš z ovinki – torej ovalne darilne vrečke … Pa kakšen predpasnik, … pol pa začneš s pustnimi maskami, …. kdo pa pravi, da moraš takoj srajco zašit:))))) Ja, saj vem, lažje rečt kot naredit.

Ooo, kako lepe darilne vrečke se lahko sešijejo, pol jih pa z dišečimi piškoti napolniš … :))))

Jaz sem čist not padla:) Se vračam na zemljo … grem likat:)
Nočko.

Ja, saj se že nekaj časa pripravljam da bom zašila prevleke za okrasne blazine ;-)). Se bom pa res lotila (ko bo čas ;-)) ). Če praviš da za “naravnost” ne rabiš biti poseben talent potem bi mi mogoče celo uspelo ;-)). Ampak likanje sredi noči – no, takrat sem bila jaz že konkretno v deželi sanj, tebi pa “vsaka čast” ;-). Lep dan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close