Danska
Bria, sama sem se pred slabima dvema mesecema vrnila s potovanja po Skandinaviji (Interrali), kamor je spadala tudi Danska. Z rezervacijo ni problema. Greš na železniško postajo, vzameš čakalni listek in ko si na vrsti, pač rezerviraš vlak. Vendar ga v principu ne rabiš rezervirati, Danska je temu prijazna, bolj kot npr. Švedska. Zakaj pa si želiš rezervacijo? že imaš karto ali je nimaš?
Živjo
Jz karte za na vlak še nimam,saj potujem na Dansko z avionom.Vendar morm pol na vlak,k morm pridt do mesteca Holstebro,k je pa bol na severu Danske.Letos me mau skrbi,kje na letališču je možno kupt karto,k tja potujm sama.Lani so me čakal na letališču letos pa to ni možno.A mogoče veš kako je kej z študenstskimi popusti,k vem da je karta za u eno smer 10.000,ampak upam da je kej cenej z študentsko potovalno kartico.
L.P
Bria, za študentske popuste pri kartah žal ne vem, ker sem sama imela Interrail, vendar pa dobra novica: Copenhagen ima dve železniški postaji. Ena je v centru mesta, druga pa na letališču. Torej ko prideš iz letala in dvigneš prtljago, lahko na istem mestu, spodaj v hali, rezerviraš oz. kupiš karto za vlak. Vse komot s kreditno kartico. Ti to kaj pomaga? Njihovi IC-ji so fajn.
Naj zdaj še jaz tebe nekaj vprašam, ko že ravno pišem tu. Nekaj časa me ni bilo, pa sem si včeraj malo ogledala spet te strani in vidim, da imate vsi neke svoje profile. Kako ga narediš? Pa kljub temu, da sem napisala svoj mail, mi odgovori niso prileteli na mail, kot je to bilo včasih. Mi lahko kaj razložiš? Kje narediš ta profil in podobno. Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.
Janja
Caw
No upam,da ti je uspel in bos dubla maile.Ja sej glede tega na letališču vem…no sam upam da se nm zgubla.Sej drgač bom mela krone sabo tko da ne bo panike s plačevanjem.Mami mi še ne zaupa njeje kreditne kartice tk da bo tut tko ql.In a ti je bla ušeč Danska.Jz sm bla lani neki dni tut u Copenhagnu in full uživala.Še posebi u Tivoliju,k smo se usi zabaval.In a vsako leto potuješ?
L.P
Uspelo. 🙂
Po moje se tam ravno ne moreš izgubit. Res, da nisem prišla tja z letalom, ampak vse skupaj je v istem prostoru. Ko boš dobila prtljago, povprašaj, kje je možno kupiti karte za vlak. Saj veš, da tam vsi govorijo angleško. Skratka, vse je v eni in isti (veliki) hali. Glede Tivolija je tako, da mi ni ostal v ne vem kako lepe spominu, saj smo šli notri v tistih petih minutah, ko ni deževalo in seje potem kmalu spet ulilo, tako da škoda vstopnine, ker smo takoj spokali ven. Imam srečo, da mi še ratuje potovati vsako leto, ja. Letos pa, razmeram primerno, malo več.
Živjio
Ja sej pomoje tut ne,ne vem no-mau me je že strah in to vsak dan bolj.Drgač grem pa tja 21.7-in to že fulll kmau.Ubistvu se drgač full veselim,k bom spet vidla fulll frendic:)Jz sm mela lani full srečo,k je blo vs cajt lepo vreme,tm sm bla pa 8 tednov:)Drgač pa neki pravjo da je letos fulll slabo:(Frendica je tm že 4 tedne in prav da je fulll mrzlo:(In kam bi naraj še šla,če bi mela možnost.Jz tut rada potujm,čeprov mam bol mau možnosti,k mami prav da morm bit najprej polnoletna pa to.
Uživi,pa piš kej
Zakaj te je pa strah? Koliko si pa stara? Zame je ena najljubših stvari pri potovanju ta, da se moraš znajti sam. Zato me tudi turistične agencij ene privlačijo. Moje sanje, za katere ne vem, če jih bom kdaj uresničila? Nova Zelandija. Zadnje čase mi namreč res ni več do aviona. Hmmm, no ja, ena bolj easy variant je pa križarjenje po Karibih. Res je, da SIcilije tudi še nisem videla. Pa še nekaj takih punktov po Evropi je, kamor bi še rada šla ali pa bi jih ponovno obiskala. Vendar to vem, da ne bo problema. Sanje so pa še kakšna Indija, Tibet, mogoče Južna Amerika… Vse, kar spet rabi letalo.
Vremenu se pa na Danskem pusti presenetiti. Je lahko zelo spremenljivo. Mene je tam dajal le nizek pritisk.
Ubistvu sploh ne vem zakaj me je strah,tk mau čudn občutk mam glede vlaka pa to.Ma sej bo.Drgač sm pa stara 16.Drgač letos potujm prvič čist sama,tko da bo tut zame to ena nova izkušnja.Ja jz bi šla tut full na Novo Zelandijo al pa kakšno Grenlandijo.U Grenlandiji mam drgač prjatlco tk da upam,da jo bom nekoč obiskala:)Drgač pa pravjo da je Indija full huda,glih neki časa nazaj je bla ena frendica tm.Sam ni šla prek agencije,k ji je ena posodla stanovanje za 2 mesca.Pa drgač je bla že dostkrat tm in je rekla da agencije ne potrebuje.Jz upam,da mi bo uspel zbrat dost denarja in da bom šla lahk nasledn let na Malto,pa kakšno Grčijo,čeprov me Malta bol privlač.Glede vremena na Danskm pa no comment.Lani k sm bla tm 8 tednov je blo fulll lepo vreme,sam letos se pa vs folk kr pritožuje da skor vs caj dežuje.No mogoče bom pa jz kej sončka s sabo prnesla.
Uživi,pa se bom kej oglasla,ko pridm nazaj,pa ti mau napisala kako je blo.
P.S.Upam da bo preživela:)
Ojla
Kako si kej?Jz sm dons pršla domov.Mela sm se fullll hudo.Vse je potekal tko k sm pričakovala…tk da nism mela težav….Pa tut ljudje na Danskm so full prjazni pa radi pomagajo:)Na koncu sploh ni blo tk grozn,k sm najprej mislna,čeprov sm bla mau prestrašena k sm pršla na letališče in sm mogla pol na vlak.Nazaj grede je blo pa skor vse ql…sam k sm ostala celo noč na letališču,sam sej sm celo spala neki ur.In kako si kej ti?
P.S.Aja pa vreme je blo fulll lepo….vs čas smo mel sonček:)
Bira, si pa hitro nazaj. Vidis, da je vreme tam zelo spremenljivo. Danes sem dobila informacijo, da so imeli cez dan celo 23 stopinj. Kaj si celo noc cakala na letalo? Je zamujalo ali kako? Ker se mi zdi kar malo cudno, da po 11. septembru ponoci se pustijo vrata kaksnega letalisca odprta.
Jaz se pa malo pripravljam na potovanje. Pa se zdaj ne vem, kako bo potekalo. 🙂
Mah, v bistvu sem v Angliji kar ostala in se nisem premaknila naprej na Irsko. Čeprav mislim, da bi bilo zame precej boljše, če bi to storila. Tam sem bila na dveh festivalih z večjo skupino ljudi, ki so bili udeleženci tih dveh festivalov. Sicer sem bila v Angliji spet po dolgem času že lani. Kaj vem, rada imam to deželo, čeprav še sama ne vem točno, zakaj. Sigurno pa ne zaradi njihove hrane. Vendar je Škotska absolutna neprimerljivo lepša. Skratka: hrano imajo itak grozno in ker letos mogoče prihaja k meni na obisk angleška kolegica, prav razmišljam, da bi ji vsak dan kuhala hamburgerje in neke čudne solate s polno majoneze, ker se drugače bojim zanjo, da lahko doživi kulinarični ekstatični šok. Pa ne vem, kako se bo počutila, ko ji bom kuhala prave čaje (vir: ljubljanska čajna hiša), ker tisti njihov indijski čaj, katerega vrečke pustijo stati v vodi, kolikor jim poželi srce, da se sprosti že vsa čreslovina, je prav nagnusen. Kdo bi si mislil to od Angležev. Ma saj ni po vsej Angliji tako. Ta dežela me pač privlači zaradi določene tradicije. Vendar se ta kaže tudi v precej negativni luči. Se mi zdi, da smo včasih mi za ne vem koliko let pred njimi. A veš, kolikor več potujem, toliko bolj ljubim in spoštujem Slovenijo.
Pa ti: veselo na delo v šoli? Ali mogoče že na fakulteto?
Ojla
Kako si kej?Jz sm še kr:) In a se še kam odpravlaš?Jz upam,da bomo mel kakšn izlet s šolo…Amstrdam bi biu ql:)Drgač pa hodm na gimnazijo in je prov bedn k mam celo šolsko leto pouk popoldne k so nas premestil na Aškrčevo,ker našo šolo prenavlajo…Tk da je kr dost dela…nO uživi pa oglas se še kej.Pa
Živio, Bria!
Žal ne vem, če bom letos imela še kaj časa odpraviti se kam na daljše potovanje. Bi bilo pa fino in zelo dobrodošlo. Zakaj si pa želiš ravno Amsterdama? 🙂 A imate priliko tudi na take šolske izlete hoditi? V našem času smo v srednji šoli šli najdalj (razen maturanca) v Nasfeld na smučanje. Aja, pa ene dvakrat v Trst v gledališče, vmes pa še malo v shoping. In katero gimnazijo to prenavljajo, da ste sedaj brezdomci? Saj popoldanski pouk ni tako slab, lahko dolgo spiš. Letnik kateri – 3.?
Ojla
Hm..najraj bi sla tja k mam tm tut 4 frendice pa bi se lahk kej dobil pa to.Drgač se pa neki menjo u šoli,da bi šli u Pariz al pa London,pa neki so tut Rim omenil,sam še ne vem čist-vse je odvisn od prijav.Hodm na gimnazijo Moste…sam smo zdej na Aškrčevi.Ja tk mau je bad k pol se morš dopoldne učit…sam so nam nardil zdele tko da mamo vsa spraševanja napovedana..tk da je mau bolš.Hodm pa u 2.letnik….Pa ti?Uživi.papa
Forum je zaprt za komentiranje.