Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Danska

Danska

Naši mediji na veliko pišejo kako Danska vse odpira, ker ima visoko precepljenost čez 70%. A ne znajo niti računat? Danska ima polno cepljenih 4,3 mio od 8,7mio prebivalstva. Kako je to čez 70%? Je to zdaj kakšna nova matematika?

Podobno je s podatki Švedske. Polno precepljenih je 6 milijonov od 13 milijonov.

Res ne razumem teh %. Naj mi prosim kdo razloži.

Odgovor na objavo uporabnika
matematika866, 12.09.2021 ob 21:37

Naši mediji na veliko pišejo kako Danska vse odpira, ker ima visoko precepljenost čez 70%. A ne znajo niti računat? Danska ima polno cepljenih 4,3 mio od 8,7mio prebivalstva. Kako je to čez 70%? Je to zdaj kakšna nova matematika?

Podobno je s podatki Švedske. Polno precepljenih je 6 milijonov od 13 milijonov.

Res ne razumem teh %. Naj mi prosim kdo razloži.

Šteje se odrasle ljudi. Torej izmed ljudi, ki jih je mogoče cepiti.

To ni št.prebivalcev, Danska ma uradno čez 5miliona preb. skor 6. Podatek se nanaša na št. prejetih odmerkov…

Cepi se populacija  12+ in … a je to sploh važno? Najbolj pomembno je to, da oni že vse odpirajo in začenjajo življenje kot so ga poznali pred kovidom. Pa Belgija, Malta, VB … Pri nas tega še lep čas ne bo.

Žabica, boš morala še narisati, kaj razlagaš. In komentatorji, kot sta “pametni” iDESI in uporabnik me res zanima, sta verjetno cepljena in se ponašata s kvazi visoko izobrazbo, ki je tem intelektualcem pripisana. Vseeno tavata v temi, kot avtor teme. Tabela prkazuje podatke držav za št.prejetih odmerkov, podatek o celovito cepljenih in odstotek celovito cepljenih. TO NI PODATEK O ŠT. PREB. V DRŽAVI. Buteci.

Odgovor na objavo uporabnika
Hahaha, 12.09.2021 ob 22:17

Žabica, boš morala še narisati, kaj razlagaš. In komentatorji, kot sta “pametni” iDESI in uporabnik me res zanima, sta verjetno cepljena in se ponašata s kvazi visoko izobrazbo, ki je tem intelektualcem pripisana. Vseeno tavata v temi, kot avtor teme. Tabela prkazuje podatke držav za št.prejetih odmerkov, podatek o celovito cepljenih in odstotek celovito cepljenih. TO NI PODATEK O ŠT. PREB. V DRŽAVI. Buteci.

Kot sem že napisala, najbolj relevanten podatek je ta, da so oni odprti, pri nas pa se vse spet zapira.

???

Ni treba vsemu verjeti kar morajo mediji objavljati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close