danes vas pa rabim
pa 18 letih dela,garanja,odrekanja so mi ponudili napredovanje(nikoli se nisem silila v ospredje),ki sem ga z veseljem sprejela.Govorili so mi same lepe stvari.V ponedeljek bi morala pričeti delati na novem delovnem mestu.Danes pa šok;dobila sem odločbo da nisem izbrana,na to delovno mesto so poklicali dekle ki šolo šele obiskuje je pa družinska prijateljica direktorja.Saj punca sigurno ni kriva ,jaz pa sem samo neskončno žalostna.v ponedeljek bo zame težek dan.Hvala ker ste me brali
Joj, kaj naj ti rečem? Žal mi je zate, ampak na žalost je v veliko podjetjih še vedno tako, da vodilna delovna mesta zasedajo ljudje, ki tja pridejo zaradi VIP, ne pa zaradi lastnih sposobnosti. Tudi način, kako so ti to sporočili tik pred zdajci je svinjski.
Meni se je pred leti zgodilo podobno. Še preden je šla šefica v pokoj, so mi obljubljali, da jo bom nasledila in ona me je že uvedla v delo. Potem pa je direktor kar na lepem “iz lufta” pripeljal enega tipa (svojega prijatelja seveda), ki je postal moj šef. Prej je delal v neki X dejavnosti, imel je X izobrazbo in če verjameš ali ne – tudi računalnika ni znal prižgat. Word, email, internet so mu bili španska vas. :(((( Meni se je kar trgalo. Delala sem stvari in projekte namesto njega, zasluge je pobral na koncu on. Bila sem tik pred tem, da dam odpoved (sem jo imela že napisano, samo še pravi trenutek sem čakala), ko smo izvedeli, da bomo kmalu dobili novega direktorja. :))) Tako je tudi mojemu šefu odzvonilo. Pa ni bil slab človek, niti slučajno, samo … toliko pošten, da bi priznal, da nima pojma, pa tudi ni bil. :((( Njegovo mesto sem potem dobila jaz. :))
Upam, da se pri tebi vseeno drugače obrne. Punca res ni kriva, mogoče je pa čisto v redu in bo celo dobro delala. Ne naredi pa take napake kot sem jo jaz in nikomur ne odnašaj riti. Tudi jaz bi danes ravnala drugače. Nikoli pa ne veš, kako se vse skupaj obrne. sem prepričana, da bo tudi tvoj čas prišel. Pravijo, da je vsaka stvar za nekaj dobra, ampak to ponavadi sprevidimo šele čez čas. Želim ti vso srečo, pa glavo gor. :))
Verjemi, da bo tudi zate posijalo sonce. Ne bit tok žalostna. Na svetu so se vedno dogajale grdobije, a moramo pač preživeti in živeti dalje. Morda bo naslednja priložnost še boljša.
Vladka
jaz imam samo nekaj let delovne dobe, pa mi je jasno, da se tako z zaposlenimi ne ravna, to je grdo. sama sem sicer v službi zelo pridna in delovna, ampak če šefi tega ne znajo cenit se takoj razhudim, mogoče je pri tebe drugače, ampak jaz bi se zagotovo zdrla na šefe kaj se pa grejo in mi nekaj ponujajo če ne mislijo resno, saj so ti oni ponudili??!!! se mogoče sliši mladostniško nepremišljeno, ampak jaz bi jasno vodstvu povedala, da se tako z zaposlenimi ne dela in da tega ne sprejmeš in želiš, da te cenijo glede na tvoje delo in zasluge v podjetju ne pa glede na to a si s kom v sorodu??!!!jaz nikoli ne šparam jezika, vse razčistim sproti (pa nisem bila skoz takšna, prej sem bila pridna delovna miška, pa me je to teplo:(… in ne boš verjela, da se obnese: naredim, kar je moje delo in to dobro in natančno, ampak ko pa kateri od šefov od mene zahteva kakšne brezveznosti ali pa mi kaj očita,postanem pa čist napadalna-in neverjetno tisti šefi ki so kul,ostanejo na dobri kolegialni ravni z mano in celo cenijo to, da bodo vedno sproti obveščeni, če mi bo šlo kaj v nos…v glavnem punca, nič dolgega nosa, kar glavo pokonci in v službo pa jim daj vetra!!!pa če ti bo v tolažbo: moja prijateljica je zaradi direktorjeve ljubice bila celo ob službo, pa si je našla še 1 krat bolje plačano z boljšim delavnikom, le vmes je bila nekaj mesecev panika, ko je iskala!!
Forum je zaprt za komentiranje.