Dandanes lahko diplomira vsak bedak!
Hja tudi jaz imam občutek, da se na tej strani nahaja precej osebkov, ki se ne trudi z diplomo ali pa nikoli ni diplomirala in je prišla sem zdravit manjvrednostni kompleks. Ampak me ne skrbi preveč, njihov način izražanja je na precej nižji ravni kot pa morda kakšno pretirano teoretično blebetanje kakšnega doštudiranega veljaka. Če prav razumem je največji problem z diplomanti ravno to, da poznajo preveč teorije in premalo prakse. Vem, da tega sicer ni nihče izrecno omenil a lahko tk razberem iz besedila. Ampak ta problem ni v diplomah, niti v razširjeni možnosti izobrazbe temveč v vprašanju naravne inteligence in sposobnosti dobrega izkoriščanja tistega kar si se naučil. Druga stvar pa je, da je z razširjenostjo izobrazbe, dovolj izobražen postal tudi mali človek s čimer je lahko ovrgel mnenja tistih do katerih bi brez izobrazbe čutil precej več spoštovanja, skratka pametni diplomiranci niso kar izginili pač pa ljudje vsak dan bolj spoznavajo, da tile pametnjakoviči pač niso tako zelo pametni kot so mislili naši predniki (ko so si izobrazbo lahko privoščili le elitniki).
Pa če smo že pri vprašanju naravne intelignece je treba še omeniti, da je težko določiti kdo je pameten in kdo bedak. Zato je naprej treba razčistiti pojme kot so bedak in pameten, kajti kar se nekomu zdi pametno, se drugemu morda zdi prav neumno. Tako, da je celo to relativno.
Zdi pa se mi prav, da je izobrazba vselej dostopna in to vsakomur. Tisti, ki tukaj sedaj pišete kvazi modre zahteve, da bi morala biti diploma manj dostopna skupaj z študijem, se vprašajte kako bi vam bilo včeš, če bi vam ali pa vašim potomcem vzeli možnost študija iz kateregakoli razloga. Tako, da uporabite vsaj malo sivih celic preden začnete pisati oslarije.
Dobro je, da se izobražujejo, kjerkoli že. Če ste že kdaj delali z zelo primitivnimi in še celo neizobraženimi, potem veste o čem govorim. Ti usmerijo vso moč v to, da se obdržijo, če jim kaj ne paše, jokajo kot v španskih nadaljevankah in ko šef odide, so spet veseli, Polje stil.
So pa zares nekateri “univerzitetni” mrzli glede splošnega znanja, imajo pa v svoji stroki ozko a natančno znanje…Je pa sedanje znanje mladih drugačno in v smeri, ki jih bodo potrebovali – tako se pač svet vrti.
Forum je zaprt za komentiranje.