Danasnji menu za kosilo
Prejle sem na Dobro jutro sledila pripravi kosila- nekako 25 minut kuhanja.
Zelo po mojem okusu.
Zelenjavna minestra ( krompir, korencek, cebula, cesen, blitva in cicerika).
Poudarjeno je bilo- nobenega zgoscevanja z moko.
Delala je kot jaz, da vse pocasi dusi z malo vode in vodo po potrebi dodaja, kot jo zelenjava rabi.Razlika je v okusu velika; ce das vse v vodo in skuhas, ni nikoli tako okusno. Na koncu je primesala se ciceriko ( kuhano).
Druga jed je bila rizota z ohrovtom; enako kot z rdecim radicem ali porom ali
cvetaco, buckami…
Na tanke rezine narezan ohrovt zdusila na cebuli in cesnu ter dodala riz.
Na krozniku je polila se z zlico gorgonzolne omake.
Za lepsi videz lahko poparjene liste ohrovta polozimo v primerno posodico, napolnimo z rizoto in obrnemo na kroznik. Na vrh spet damo zlico omakce, okrog pa na drobne kocke narezan svez paradiznik.
Sama z ohrovtom se nisem delala ( uporabljam zgoraj nasteto zelenjavo); bom pa se ta teden poskusila.
Menu primeren za postni januar.
Lep pozdrav Babi
Zdravo!
Tole se pa zelo dobro sliši in verjetno tudi je. A danes bodo pri nas na vrsti koline in sicer od začetka do konca t.j. od kruljenja prašiča do cvrčanja v pečici. Sama se sicer tudi tega ne bom “pritaknila”. Bom pa tole idejo udejanila v kratkem.
Pri nas je taaak dan, da me bo ravnokar poneslo domov.
Hej!
Italijani so pa naredili pravo packarijo.
Vse ostanke raznih biskvitov in se cesa so zmesali v neko jajcno kremo, dali v okrogle posodice in v hladilnik. Na kroznik so zlili ostanek kreme in nanjo stresali iz posodic. Antonelli se je vse sfizilo ( ni hotelo iz skodelic) in se preko ekrana sem zavohala vonj jajca:(((
Tinkarca, raje bi cvrla tvoje ocvirke:)))
Pu, enkrat pridi na naso minestro! Lep pozdrav Babi
Aha, saj si kar predstavljam kako fine oddaje so že zjutraj po tv ;-)). Jaz jih seveda zamudim.
Danes bo za “kočerjo” kar kaj bolj lahkega -sem si že za dopoldansko malico privoščila lazanjo ;-)) (nas kar razvajajo s hrano v naših “menzah”).
Sicer pa bi bilo še najbolj pametno skuhati tisto zeljno juho nekaj postov nižje ;-)). Pa ne da smo pretiravali med prazniki, ampak se je kar celo leto lepo počasi nabiralo ;-))
Odkar sem preko tega foruma odkrila skrivnost dušenja govejih zrezkov v ekonom loncu, nimam več težav s pripravo hitrega kosila. Skratka danes sem vrgla v ekonom zrezke z vsemi pritiklinami (čebula, česen, korenček, petršilj, sol in malo olja), na vrh pa še kose krompirja in kosilo je bilo v pol ure na mizi.
Ja, Babi, Kroki je naredila vlivance, tudi te delam s pomočjo cedila, danes pa sem jih zakuhala kot žličnike. Testo je skoraj enako… pri vodnih vrabčkih jaz dodam malo več masla, vlivanci se radi “spackajo”, če ga je preveč. Sicer pa je nemško ime zanje “Spatzen”.
Še to…to cedilo sem poleti naročila preko Quelle in se mi zdi na pogled enostavneje kot s tistim od Neckerman-a (če se prav spomnim, ste nekatere naročale tam?)
Tinkara, link do recepta in ostala “debata” pa tule…
Prijeten večer!
Vladka
Ja, “vladkini” vodni vrabčki so super. Enostavno – hitro narejeno kot priloga ful fajn. Imam sicer cedilo za špecle (naročila pri Neckermannu) a je še vedno neuporabljen spravljen v omari. Ma moram pa zdaj enkrat res sprobat (sem kar pozabila nanj). Sicer si niti ne predstavljam kako bo to izgledalo. Maso se verjetno vlije v tisto reč ki je pritrjena na cedilu? Potem pa poteguješ gor in dol po “ribežnu”? No, probat bo treba, definitivno ;-))
Sicer pa je recept za vodne vrabčke tukaj napisan:
Včeraj sem iskala na netu slikico od tega “rostfrei” cedila, ki ga imam jaz, pa nisem našla. No, tu se cediti nima kje mimo, saj je to cedilo ravno z malo roba…pokrita je cela posoda in maso samo vliješ gor, ter s priloženo plastično lopatico pospraviš le še ostanek mase skozi luknjice. Ne vem, meni je všeč, nisem pa od blizu še videla tega od Neckermanna.
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.