Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis dan zemlje ali dan Zemlje

dan zemlje ali dan Zemlje

Vsako leto me zbode, ko vidim razno razne reklame za akcije ob dnevu zemlje. Ali se imena planetov ne pišejo več z velikimi začetnicami?
Letos me je npr. pogrela prav reklama na MON – vsak po svojo vrečo smeti.

ja

Ma ja, šlamparija, imaš prav…planet Zemlja…sem presajala rože v novo zemljo..:))

vsekakor mislim, da ustvarjalci, ki pripravljajo to akcijo, dajo veliko večji poudarek na tem, da bi planet Zemljo očistili nesnage, kot pa da bi tiste, ki gor po njej hodijo naučili kako se pravilno piše. Največkrat je tako, da tisti, ki piše Zemlja pravilno, vrže plastično vrečko v gozd. Ampak problem je v veliki črki zato nihče ne vidi vrečke.

Malo sem bil sarkastičen, ampak zato ker v tej akciji vidim predvsem dobro, slabo pa spregledam, ker se mi zdi pohvalno, da se nekdo tako angažira, da bi kaj spremenil.
še zavod bo namenil nekaj sredstev za nakup vreč.

tako bi morali gledati vsi vsak dan. V vsaki stvari poiskusimo poiskati dobro in en slabo, saj lahko opozorimo na napake, ampak naredimo to z nasmehom z željo pomagati. Zaradi tega se pa res ne splača razburjati. Vseeno hvala za opozorilo, ima tudi učinek, smos e v firmi toliko časa pregovarjali kako je prav, da mislim, da nihče več ne bo pozabil. To smo opravili,s edaj pa pospravimo kakšno smet v koš.
hvala

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Eno z drugim nima prav nobene zveze. Samo dejstvo, da si pismen, ne pomeni, da boš vrgel vrečko v gozd. In da je ne boš, če si nepismen. Pismenost ni opravičilo za onesnaževanje okolja. In skrb za okolje ni opravičilo za nepismenost. Ne samo okolju, pomagati želimo tudi našemu jeziku. Tudi dobri nameni in pismenost nista povezana.

Vsakršno večurno prepiranje o tem, kaj je prav in kaj ni, je izguba časa. Odgovor bi našli, če bi odprli SSKJ. Tako bi si prihranili veliko časa. In še prav bi napisali. http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=zemlja&hs=1

New Report

Close