Dan preprečevanja samomora … nekaj me skrbi
Danes je dan preprečevanja samomora.
Na RTV je bil prispevek o enem fantu, ki se je vrgel pod vlak in ostal živ, a razrezan, saj mu je odtrgalo zapestja in desno nogo.
Fant je povedal, da je zdaj poln življenja in da je vesel, da je preživel.
Ampak …
Navdaja me čudna slutnja, da bo ob svojem času spet delal samomor. Njegov glas v prispevku je bil tako rahel, tako nasproten od tega, kar bi moralo biti “polno življenja”, da daje občutek, da je v njem še vedno ta impulz po samomoru. In ga bo nekoč tudi spet izvedel.
Se je že zgodilo podobno. Bil je en fant, ki se je zaradi nesrečne ljubezni vrgel skozi okno. Je sicer preživel, a kot tetraplegik. In potem je “začel zajemati življenje z veliko žlico”, postal je nek pohodnik, izdal knjigo o pohodniških poteh, bil aktiven na sto in enem koncu … dokler mu samomor v drugo ni uspel.
Ne vem, ne vem …
nemogoce621, 10.09.2025 ob 21:27
Kako je tetraplegik lahko pohodnik? Tetraplegik ne more uporabljati ne nog, ne rok, oziroma nekateri roke minimalno, odvisno od vretenca.
No, ali pa diplegik, v glavnem, na voziču je pristal.
Bil je pohodnik ravno v smislu pohodništva za gibalno ovirane.
Je že kar nekaj časa od tega, bil pa je prispevek v nekem lokalnem časopisu, spisala ga je novinarka, ki ga je poznala in ki je šla na njegov pogreb.
Mislim, da tega ni mogoče preprečiti. Ko je enkrat to v tebi, ni več poti nazaj, 11.09.2025 ob 00:46
No, ali pa diplegik, v glavnem, na voziču je pristal.
Bil je pohodnik ravno v smislu pohodništva za gibalno ovirane.
Je že kar nekaj časa od tega, bil pa je prispevek v nekem lokalnem časopisu, spisala ga je novinarka, ki ga je poznala in ki je šla na njegov pogreb.
moslos paraplegik? ??? diplegik ne obstaja. razen v tvojem vokabularju hahaha
kar se tiče samomora … moraš imet jajca se ubit, ja jaz sem kot najstnica žel oontenzivno razmišljala o tem, pa potem nisem tega naredila sem se pa dolgo rezala, po obrazu, po rokah, dokler nisem dojela da se mojim bližnjim dobesedno jebe za moje doživljanje življenja (bilo je povezano tudi s posilstvom ..).
zdaj sem 52 plus, veliko sem doživela, preživela, življenje je ok, ampak … roko na srce tudi če vsega tega ne bi doživela. nisem vedela da samomor takrat nisem naredila. lahko ga še vedno.
po drugi strani … kaj pa je zavestno zastrupljanje svojega telesa, če ne samomor na obroke? cigarete, alkohol, droge, nažiranje .. vaak, ki se gre adrenalinski šport ve, da lahko umre. a to pa niso morali k samomoru? kolk fuknjen moraš bit, da kupuješ škatlice cigaret, na katerih nedvoumno piše, da kajenje UBIJA?
fy, 11.09.2025 ob 10:14
Ne da ni v navezi, temveč NE OBSTAJA (Gaza).
Jebemti boga! Marš nazaj v vesolje!
kaj ima bog pri tem? če bi hotel bog preprečit vse nasilje, ki ga izvajamo drug nad drugim, nam ne bi dal svobodne volje, da se sami odločamo kako se bomo obnašali, kaj bomo počeli
a misliš, da ti nisi nasilna? misliš, da bi nikogar v roki okolici, ko bi si želel, da bi se ti kdaj drugače obnašala, manj agresivno, negativno nastrojeno? najlažje je še pestom kazati na druge enako velja za Gazo. če so Hamasovci taki frajerji, da os lahko aphnili vpekel celo Gazo, bi bili še tako frajerji, da bi zravnali z zemljo Jeruzamel. pa niso. navadni kreteni so, sitni provokatorji, picke usrane. da ne bo pomote, Palestincem dajem vso podporo in legitimirwto da imajo lastno državo, ampak Hamas jim je ne bo naredil. se čudim Palestincem, da jih sami ne potamanijo. ah no, pa sej partizani so bili tudi taki ubili so pet Nemcev, potem pa spizdili, čeprav so vedeli, da bodo Nemci v zameno požgali bližnjico vas in odpeljali v taborišče vse ljudi. da Fak …kaj ima bog pri tem?
Forum je zaprt za komentiranje.