Dan popolne Mon-e
Vstala sem ob šestih. Najprej sem uredila sebe, dala prat perilo in začela peči palačinke, da so moji sončki imeli veselje, ko so vstali. Sončki so vstali ob sedmih, do osmih so bili vsi trije umiti, eden previt, vsi pa nahranjeni in dišeči. Potem je vstal mož. Prestavil se je na kavč v dnevni sobi, jaz pa sem šla v trgovino z otročki. Ko sem prišla iz trgovine sem dala sušit perilo, pospravila dve otroški sobi, spalnico in kopalnico. Vmes sem pomagala mlajšima dvema iz plastelina oblikovati živalski vrt. Potem sem skuhala kosilo…polpete, pire krompir in špinačo. Na mizi je bilo ob dvanajstih. Mož je vmes pogledal film in se prestavil v drug kot na sedežni. Po kosilu sem dala otročke spat, zapal je tudi mož…jaz pa sem počistila še preostanek hiše. Potem sem se odločila, da spečem biskvit z jagodami. Sončki so se zbudili, pomalicali biskvit…popili kozarec mleka, sedaj pa gledajo risanko. No, najmlajša mi sedi na krilu in pritiska zraven po tipkah. Zbudil se je tudi mož. Bil je siten, ker mora gledati risanko.
Danes me čaka še likanje in vaje iz matematike z najstarejšim sinom. Seveda bom skuhala tudi večerjo. Danes so bi zaželeli musako.
Čeprav trenutno razmišljam o tem, da bi vzela valjar in napadla svojega moža….ali se še vedno kvalificiram kot popolna Mon-a???
Meni očitno še manjka do popolne MONe. Vstala ob 10. Se na kavču prebujala vsaj pol ure. Medtem je vstala hči in se mi pridružila na kavču kjer sva nekaj malega pomalicali. Mož je vstal ??? in šel v delavnico. Ses3ekljala nekaj zelenjave in malo purana za rižoto in na vrtu spulila dve glavi solate in jo oprala. Ob 11,30 šla k teti na kofe. Domov prišla ob 12,30 in možiček je bil že na kavču. Do konca skuhala kosilo, pojedli, poili še en kofe. Pravzaprav sem ga jaz kar tukaj pri kompu in še zdar sem tukaj. Moram še malo kopalnico sčistit… al pa tudi ne… ne vem še, ča se mi lušta.
Jaz sem že preko obdobja Sem ali nisem?, nadaljuje se pa tako: pregoriš od utrujenosti, klečeplaziš za možem in ga prosiš, če ti ponudi roko, ko visiš na robu prepada, on pa reče, da je tako kot je, normalno in kako je pa njegova mama zmogla…bla, bla…Sončki zrastejo, če niso popolni, boš ti kriva. Ga še kaj prosiš in on noče pristopiti…
Potem nastopi čaroben (beden) trenutek, ko te vse mine. Sončki se porazgubijo, on pa za tabo s tečno faco tečnari, kot da bi ga “včeraj sama rodila”. Nadaljevanje pa še ne vem…Mogoče ve katera druga.
Ne morem verjeti, da se ti ljubi vse to delati, pa ne stališča pridnosti, temveč spoštovanja do same sebe! Saj si vendar bila verjetno cel teden v službi in si zaslužiš nekaj počitka med vikendom, mar ne?
Z možem si delo čez vikend porazdeliva racionalno, predvsem v sproščujočem duhu, otroka se sama uredita in poskrbita za svoje stvari, skupaj gremo na izlet in spotoma še na kosilo po želji vsakega posebej. Če se odločimo za kuharijo, kuha mož že od dneva poroke dalje. Za čiščenje med tednom poskrbi najeta delovna sila. Saj sem mar v službi čez teden in delam tako kot mož in on to spoštuje, posledično spoštuje tudi mene in moje službeno delo.
Torej, nikar ne beri tega in ne izgubljaj časa, ker moraš narediti musako za večerjo, vse še zlikati in pospraviti in pohiti, kajti zvečer se bo zahotelo spočitemu možu še ljubiti.
Jutri vajo ponovi in tako dalje do smrti. Res si pridna, če ti to kaj pomeni. Meni ne.
Uff svetlobna leta od popolnosti monovske, kaj pa brazilska depilacija med tem, ko so otroci spali, pa nega obraza s povsem naravnimi sestavinami iz domače kuhinje. Koliko brisač je šlo v pranje dopoldne – ta podatek manjka!!! Pa pri kosilu ni bilo velikeeee sklede solate s tvojega vrta, da o zdravem desertu sploh ne govorim. Nikjer nisem zasledila podatka, da bi te morda vsaj poštar zamenjal za najstnico tko, da očitno ne deluješ vsaj 10 let mlajša kot si kar je zelo značilno za popolno monovko. Pa tudi preveč jeze na moža vsebuje tvoj post zato ne prideš med finalistke. Saj bi se še kaj našlo, poskusi drugič:)
Ne razumem kaj imaš od tega, da ves čas igraš ponižno gospodinjo? Ves čas tečeš okrog njihovih praznih, lenih riti in jim samo strežeš spredaj in zadaj? Kje pa je tle sproščenost, smeh, poležavanje, hecanje, sodelovanje, družinski feeling, pogovori, klepetanje? Imam občutek, da te vsi imajo za njihovo lastno strežnico in nič drugega. Oprosti, ampak to še zdaleč ni nek presežek v popolnosti, kvečjemu presežek v poniževanju samega sebe. Morda ti to kapne, dokler ne bo prepozno zate.
Vzemi si čas zase, privošči si kaj, pusti, da si kdaj tudi otroci kaj naredijo sami (saj če delaš vaje iz matematike je ta otrok šoloobvezen in on recimo lahko pripravi zajtrk za vse, za spremembo), ostani kdaj v postelji do 10, privošči si dolgo kavo, klepet, kosilo s prijateljico, frizuro, masažo, kozmetičarja, manikuro??? družina pa naj se znajde, boš videla, da boš ti tako 3x bolj srečna, otroci pa 5x.
hehe, samo bled približek popolne mone si, skoraj vse pomanjkljivosti ti je napisala “ojej računanje” :))
ene pa ste res totalno brez smisla za humor oz. očitno tudi brez občutka za realnost, če ne ločite štosa (četudi vam ni smešen) od resnih vprašanj ali navadnih provokacij, namenjenih povzročanju prepira.
Čeprav trenutno razmišljam o tem, da bi vzela valjar in napadla svojega moža….ali se še vedno kvalificiram kot popolna Mon-a???
Si popolna.
In glej, da dobi tudi možek zvečer, po popolnem dnevu, tudi dober, zapeljiv, sexi večer. Zdepiliraj se, nadišavi, obleci sexi čipke in……in zadovoljiti ga moraš od vseh strani, da te bo znal ceniti……ha ha ha
Forum je zaprt za komentiranje.