Dajte svoje otroke naučit uporabljat deodorant
Še bolje bi bilo, da se jih nauči umivat.
Se spomnim naše OŠ (v SŠ je bilo, presenetljivo, bolje). Smo imele punce dveh razredov skupaj telovadbo. V paralelki so bile same afne. Vse nekaj nališpane, našmirane… po telovadbi, ko smo se fajn prešvicale, so se našpricale z vsemi dišavmi, umila se ni nobena. Smrdelo v garderobi kot bi se namazale z drekom pa se potem naparfumale čez.
Te z umetnimi kremplji pa je itak jasno, da so nemarnice, ki ne skrbijo za higieno, naj bo stara ali mlada.
Tole frocovje, ki ga omenjaš, se bi moralo naučiti naprej umivat, potem kak deodoratn. Namesto tega se pa raje popleskajo in naredijo umetne kremplje.
Nazadnje, 16.03.2023 ob 18:12
Sem se z busom vozila v srs. Mam pa zadnjih nekaj let na sumu da redcijo deote. Mi nismo tok smrdel, zdej pa po tusiranju, svezih oblacilih in kot ta 48h+ deotu ze zavohas svoj pot. Drug najbrz se ne ampak jaz sebe zavoham!!!!
Odvisno je tudi od prehrane. Včasih smo jedli bolj zdravo, manj predelane junk hrane.
Ja jih..in na žalost je naš edini v 6.razredu ki ga ima očitno, saj se vsi sošolci čudijo kaj ima to sploh.
Vlažen robček in natur deo za po telovadbi.
Hodi na trenig, šport pri katerem ni norenja ipd..pa to vse smrdi ko v kakem delavskem kontejnerju no. Pač otroci v puberteti žal s ruširanjem 1x dnevno ne zgurajo dan ne da bi se za njimi širil neprijeten vonj. Eni skoraj nič, eni žal precej.
naravno245, 16.03.2023 ob 19:53
A zdaj ze otrokom vsiljujete deodorante? Sami strupi, ki se bodo kasneje poznali na njihovem zdravju. Otrok se naj umije in bo povsem zadosti, ce jim boste ve zacele kupovati oblacila iz naravnih materialom, ne pa iz smrdece in s se vec kemije prepojene sintetike.
Evo, kle maš enega takega smrdlivca.
Se spomnim sošolk in sošolcev mojih otrok, ki so hodili k nam….Kako so nekateri grozno smrdeli! Cel prostor so zasmradili. V puberteti otroci grozno smrdijo! Našim vem, da sem kupila deodorant in jim zabičala, da se morajo vsak dan stuširati in se namazati z deodorantom. Najboljše takim, ki nima nobenega vonja, ampak samo nevtralizira vse vonjave.
Moj sine 11 let.
Se po vsakem treningu stusira, ker so tusi ravno zato v garderobah in kot vem se tudi vsi njegovi sportni kolegi. Pa to ne zdaj 1 leto. Ampak se to prakticira ze tam od 8 leta dalje. Fantje se mnogo bolj potijo. Uporablja Adidas deodorant tudi ze kako leto. Obleke pa kupujem za njega samo bombaž. Nic sintetike. Plus, da smo tako navajeni, da se zjutraj pred sluzbo solo, vsi stusiramo. Tudi on. Smo jutranji higieniki. Zvecer popadamo na kavce in postelje.
In umivaš se s čim? Z milom? Šamponom? To pa ni kemija? Zobe si umivaš z zobno pasto? Dajte se nehat afnat in fantazirat o kemiji, kot da je na vsakem koraku tudi same ne uporabljate, tako kot vaši otroci, le tista v deodorantu je kar naenkrat problem. Sem imela sošolko s tako paranoično mamo in nočeš vedet, kako je kljub umivanju in čistim bombažnim cunjam smrdela, sploh poleti. Hormoni v puberteti pač delajo svoje, pa če se boš na glavo postavila. Moram omenjat, kako nerodno ji je bilo pred vrstniki? Na skrivaj si je kupila deodorant, tisti brez vonja, da ga mama ne bo zavohala na oblekah in ga imela v šoli v omarici. Babnice prismojene dajte raje otroku kako drugo “kemijo” skenslat in jim prihranite sramoto pred vrstniki. Konec koncev pa obstajajo tudi naravni deodoranti, brez smrtonosne kemije.
Ja nohti so krivi 🙂
Tisti brez umetnih so ful čisti in dišeči. Slovenci smo znani po higieni ja 🙂
Btw pri vsem sranju ki ga vase vržejo ljudje (nobene prave hrane) in vsem sranju ki ga obesijo nase (sama sintetika in ceneno preprano sranje ki zasmrdi v eni uri) v kombinaciji z cenenimi geli za tuširanje (trdo milo je staromodno mnde), s tem da vsakodnevno tuširanje menda škodi, umivanje las pa sploh ter cenenimi “dišavami”, je res doživetje biti v zaprtem prostoru z njimi.
nohti354, 17.03.2023 ob 07:41
Ja nohti so krivi 🙂
Tisti brez umetnih so ful čisti in dišeči. Slovenci smo znani po higieni ja 🙂
Btw pri vsem sranju ki ga vase vržejo ljudje (nobene prave hrane) in vsem sranju ki ga obesijo nase (sama sintetika in ceneno preprano sranje ki zasmrdi v eni uri) v kombinaciji z cenenimi geli za tuširanje (trdo milo je staromodno mnde), s tem da vsakodnevno tuširanje menda škodi, umivanje las pa sploh ter cenenimi “dišavami”, je res doživetje biti v zaprtem prostoru z njimi.
NE seri. Moja Oš otroka se vsak dan stuširata zvečer plus umijeta pazduhe, ko prideta iz šole, ker ju zavoham. Pa spet deo in sveža majica. Ni da ni kaj vse enih deov smo probal pa noben ni čudežen. Pa nosita izključno bombaž. Hormoni, stres ali pa slabi deodoranti.
Forum je zaprt za komentiranje.