Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Dajte mi prosim pomagat izpolnit vlogo za vrtec!

Dajte mi prosim pomagat izpolnit vlogo za vrtec!

Najprej me zanima okoli datuma vključitve otroka v vrtec. Lahko napišem karkoli? September 2012, december 2012, marec 2013?

Potem pa glede izbire vrtca. Na primer da gre za vrtec Mladi rod, ki ima enote Čiračara, Mavrica, Stonoga …

Kaj napišem? Vrtec Mladi rod in kaj zdaj pod te šifre? A šifra programa in program, dnevni progam dopoldne in 1? Kje pa vpiše, katero enoto vrtca bi želela? Ali tega ne morem izbirati.

In to, ko imaš drugo izbiro? A to se smatra, da je prva izbira ena enota vrtca, druga izbira pa druga enota vrtca? Ali se smatra, da napišeš en čisto drugi vrtec, na primer Ledina? In potem za tretjo in četrto, peto tudi?

Če ima vrtec šest enot, na primer, kje jaz sploh napišem, katero bi želela ali na to nimam nobenega vpliva, čeprav čisto vseeno mi ni, ker eno od enot imam pred hišo, za drugo bi morala pa otroka z avtobusom vozit.

Napišeš npr. 1.9.2012 (če bo takrat otrok star vsaj 11 mesecev, pa potrebuješ varstvo).

Napišeš samo Vrtec Mladi rod, npr. dnevni program (nekateri vrtci imajo na izbiro izmenično) enote sam ne moreš izbirati. Lahko jo kasneje zamenjaš (če bi npr. bil prostor v kateri drugi oz. bi našla zamenjavo)

Kot druga (in npr. naslednja) se šteje samo izbira drugega vrtca!
Žal velja prvo – da enote sam ne moreš izbirat. Lahko se sicer potem malo pozanimaš na upravi, vendar niso dolžni upoštevati tvoje želje.

Se pravi, da ta program napišeš najprej z besedo in potem še s številko? Na primer, Mladi rod 0 – 7 – 1.

A mogoče veš tudi to, ali moram na glavno enoto vrtca nesti ali lahko v najbližjo in tam oddam?

Ali lahko jaz napišem december 2012, pa čeprav bo otrok že septembra star 11 mesecev, jaz pa potrebujem varstvo šele decembra?

Ja, za šifro programa imaš tri okenca.
Vloge sprejemajo v času uradnih ur – predvidevam, da na Črtomirovi?
http://www.vrtec-mladirod.si/files/obvestila_vrtec_starsi/2011-12/uradne_ure_za_vpis_otrok.pdf
Glede datuma pa najbrž lahko napišeš, kar hočeš.

Vprašala sem, ker v tej navodilih piše, da če o sprejemu odloča komisija za sprejem, morajo starši vključiti otroka s 1. septembrom. Kar meni ne ustreza, čeprav bo otrok takrat imel 11 mesecev.

Daj dobro preberi navodilo, no. Je razlozeno vse. Vpisujes v vrtec in ne v enoto. V nekagerih vrtcih imas moznost izbire programa dopoldan, popoldan, turnus. Kot prvo izbiro napises Mladi rod, dnevni/dopoldan in sifro 071. Druga izbira je drug VRTEC. Torej Jelka, …..

V navodilih tudi lepo pise, kdaj se otrok vkljucje v vrtec. To je 1.9. Oziroma takoj, ko otrok napolni 11 mesecev oziroma pri mamicah s podaljsanim dopustom za nego takoj po koncu letega.

Septembra lahko uveljavis se rezervacijo, potem pa bos do trenutka, ko bos blagovoljila otroka pripeljat v vrtec placevala oskrbo brez stroska prehrane.

Datum vključitve je 1.9., če bo otrok takrat dopolnil 11 mesecev. Če ti je to prezgodaj, lahko v tem prvem letu koristiš možnost rezervacije, ki je max. 2 meseca, torej lahko otroka vključiš novembra in za 2 meseca plačaš le rezervacijo (mi smo to storili lani, tj.koristili 1 mesec reervacije in otroka vključili z oktobrom). Pozanimaj se, če je možno, da otroka vključiš decembra a skoraj sigurna sem, da boš v tem primeru morala za ta mesec plačati enako kot da bi otrok bil v vrtcu, odšteli bi ti lahko le prehrano, kar pa je minimalni znesek.

Res je, da pri izbiri vrtca napišeš oz. izbiraš le vrtec in ne enote. Predlagam pa ti, da zraven vrtca vseeno pripišeš še enoto, ki bi jo želela in če bo le mogoče, bodo tvojo željo upoštevali. Hkrati pa takoj, ko dobiš v roke odločbo o sprejemu otroka v vrtec pokliči v vrtec in prosi za enoto, ki jo želiš. Do podpisa pogodb je namreč še vse mogoče 🙂

[/quote]

Vem, kaj piše v navodilih, ampak mojega primera v navodilih ni. Moj otrok bo 1.9 star 11 mesecev, ampak moj otrok je 2,5 mesecev nedonošen, torej čeprav bo star 11 mesecev, bo star 8,5 meseca realno in je premajhen za vrtec. Boš rekla, ja, imaš za to porodniško podaljšano za ta čas in boš otroka dala v vrtec, ko bo konec porodniške, ampak jaz nimam porodniške, torej kdaj? Zato sprašujem.

Opravičujem se, ker sem se pomotoma zgoraj jaz podpisala mladi rod. Tisto zgoraj je napisala nimam pojma.

In če pediater ne podpiše zdravniškega spričevala ali karkoli že mora podpisati, preden gre otrok v vrtec? So mi v takšnem primeru datum dolžni prestaviti na poznejši?

Vem, kaj piše v navodilih, ampak mojega primera v navodilih ni. Moj otrok bo 1.9 star 11 mesecev, ampak moj otrok je 2,5 mesecev nedonošen, torej čeprav bo star 11 mesecev, bo star 8,5 meseca realno in je premajhen za vrtec. Boš rekla, ja, imaš za to porodniško podaljšano za ta čas in boš otroka dala v vrtec, ko bo konec porodniške, ampak jaz nimam porodniške, torej kdaj? Zato sprašujem.[/quote][/quote]

Oprosti, ampak nikjer nisi napisala, zakaj bi šel kasneje v vrtec. Pač napiši, da bi šel decembra. Ko te bodo vprasali, napises, da zaradi nedonosenosti. Žal se glede le na pravo in ne na korigirano starost.

Res pa je tudi, da ti bo moral pediater dat potrdilo, da je dete za v vrtec, kar bo tezko.

Rezervacija je mozna za dva meseca med junijem in septembrom. Med letom pa le, ce tako odloci pediatricna komisija na MOL. Za ta cas se placuje 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} povsal.

prednisone brand name canada 3000mg prednisone prednisone pill 10 mg
https://prednisonet.online prednisone generic brand name
prednisone 60 mg tablet prednisone 10 mg daily buy prednisone 50 mg

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close