da vincijeva šifra
Sem iskala z iskalnikom, pa ni nič našel. V knjižnici je za en mesec rezervacija nemogoča za to knjigo. Zanima me, kaj je tako skrivnostnega, napetega, čudežnega,…. v tej knjigi??? (Če sploh kaj od tega?)
Bilo je v enem postu omenjeno, da je možno v angleščini to knjigo potegniti z neta. Ali je s povprečnim znanjem angleščine možno prebrati knjigo? (zaradi besednih zvez ki niso vsakdanje in so menda grozno pomembne za potek zgodbe)
Lp, Ela S
Knjiga se ukvarja z dediščino vitezov templjarjev in vplivom na potek zgodovine in nenavsezadnje vpliv v današnjem svetu. Spremlja strokovnjaka za simbologijo (upam, da sem prav napisala, knjigo sem namreč brala v angleščini) in “pomočnico” na poti iskanja resnice, zaklada, skrivnosti… Izjemno napeto branje, je pa vsaj po mojem mnenju avtor nekatere stvari malo preveč na hitro vrgel v isti koš.
Ne vem, kaj točno pomeni “povprečno znanje angleščine”. Jaz nisem imela težav, je pa res, da zadnja tri, štiri leta berem knjige v angleščini. So me prej tega navadile skripte za faks, ki so bile dostikrat v angl. Pa še ena prednost: prej prideš do knjige – ni treba čakati na prevod.
Kje na netu se najde? Ne bom učila uporabe piratskih p2p programov, kolikor pa vem, je pa veliko možnosti. Iskalniki tipa google pa ne bodo prav veliko pomagali.
V e-obliki ti jo lahko posljem jaz. Zanimivo, nisem je se prebrala, ceprav jo imam ze skoraj leto dni. Morda ravno zato, ker se okrog nje dviga tak hrup.
Pisi na: ojaoja@hotmail.com
Jaz sem jo prebrala v anglescini brez tezav. Knjiga je obrtnisko dobro napisana, suspenz je odlicen, vsako poglavje se konca ravno takrat, ko je najbolj zanimivo – zato med branjem ne mores nehat. Ampak na koncu se pocutis tko, kot bi prisel iz McDonaldsa, nazrt junk fooda.
Je cisto fina za razonodo, pa ce kako popoldne nimas cesa pocet – se zdalec pa ni vredna vsega tega pompa. Tematika svetega grala, ali je imel Kristus otroke, ali je res umrl na krizu etc.. pa itak vsakih nekaj let izbruhne, pa se potem spet poleze. Vecna tema teoretikov zarot pac.
Moje mnenje:))
pozdravcek,
proxima