Da nas ne preseneti
Za vse, ki imate čas in ne želite, da vas gostje presenetijo, vam prilagam recept za mini pice, ki jih zamrznete.
Testo: 1 paketič kvasa, 3 dcl vode, 3 dcl mleka, 1,5 dcl olja, 1 kg moka,
sol po okusu.
Iz vseh sestavin zamesiš kvašeno testo. Razdeliš ga na štiri dele, napraviš žogice in daš vzhajati. Ko je vzhajano, vsako žogico razvaljaš kot za rolado.
Posebej zmešaš: 1/2 margarine, 2 rumenjaka, malo soli, 2 žlički kisle
smetane, 1 žlico moke. S tem premažeš razvaljane rolade. Na to posuješ narezano šunko ali drugo salamo in zviješ v rolado.
Zaviješ vsako posebej v folijo in daš v zamrzovalnik.
Po potrebi vzameš iz zamrzovalnika, pustiš da se samo malo odtaja, toliko, da lahko lepo režeš male kolute. Pekač namažeš z oljem ali mastjo, nanj polagaš mini pice, vsako posebej premažeš z ketchapom, posuješ z naribanim parmezanom in daš v pečico. Je zelo dobro.
Pa dober tek !
Alena
Alena, vceraj sem naredila gala otvoritev :)) svoje nove terase (celih 6 kvadratov..:)) in sem pripravila pizzete po tvojem receptu, zraven pa dala sveze paradiznike, olive, sardelne filete in fetka sir v marinadi (po Babinem receptu); zraven refosk in vse je slo zelo dobro v promet, ampak tvoje pizzete so bile pa paradne! Hvala za fenomenalno idejo!:))
pozdravcek,
proxima
Alena,hej! Tvojo idejo sem sprintala in dala v mapo.Cim vrocina malo popusti,bom pripravila.Ideja z zamrz. mi je zelo vsec.
Proxima,lepo je prebrati javno pohvalo. Ti imas celo teraso,jaz samo balkon poln rastlin,ki zacuda bujno rastejo.Do 10h je krasno posedeti,potem pa do drugega jutra( kljub tendi )vroce kot v peci.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.