Da bi hčerki, najstnici peljala v London – koliko min.
Zdravo, tiste, ki ste bolj svetovljanske: hčerki bi za par dni (3-4) peljala v London.
Par vprašanj:
– kje kupiti najcenejše karte za avion;
– kje si urediti prenočišče;
– prehranjevale se bomo priložnostno, npr. Mcdonald’s, ulična ponudba…nismo zahtevne;
– koliko mislite, da bi morala imeti s seboj denarja za oglede, vstopnine…
– seveda bi rada odnesla čim več od izleta, zato me tudi zanima, kdaj, kateri letni čas je najprimernejši?
Če imate kake nasvete, vas zelo lepo prosim zanje in sem vam ful hvaležna. Lepo, sončno nedeljo!
Glede prenočišča bi svetovala booking. Tam takoj vidiš cene in lokacijo. Vedno grem tja, kjer imajo vključen zajtrk, da se zjutraj najem in potem jem enkrat okrog štirih. Pri bookingu daj selektorja, da ti najprej pokaže najnižje cene. So čisto v redu destinacije. Tudi kakšen hostel bi bil čisto v redu. Poglej le, da je zraven podzemna ali mestni bus. Verjetno lahko kupiš nekajdnevno vozovnico in se potem po želji vozite. Kar se hrane tiče imajo poceni tujo kulinariko (kitajska, arabska, indijska,…). Za nizkocenovni letalski prevoz ti bo kdo drug boljše svetoval.
Karto kupi pri enem od nizkocenovnikih.
Vse je odvisno kaj želita videti. Jaz bi vzela kakih 500 do jurja za nekaj dni. Za Bivališče iščita na zahodni strani centra, ker je tam okoli največ za videti. Za nočitev so najceneši so hostli.
Muzeji so v glavnem zastonj, atrakcije so drage.
Oyster card za prevoz po Londonu je od 10 do 40 funtov na osebo za 1 dan do 6 dni.
Tower of London je okoli 25funtov na osebo, če gresta v Windsor Castle, je podobno, plus avtobus. Lahko se zapeljeta po Temzi, Trgovine so pa seveda zastonj, dokler ničesar ne kupiš. Gresta v Harrodsa, kjer kupujejo ta bogati in si ogledata cene. Gledat race v Hyde parku ali čakat, če se bo prikazala Katka, ki živi tam zraven, je tudi zastonj.
Hrano kupita v Tescu , ki je zelo poceni, a tudi zelo zanič, ampak za tistih par dni bosta zdržali, če sta finančno omejeni.
Od aprila do jeseni.
Torej nas budget lani je sel takole za 4 clansko druzino z 2 najstnikoma v mesecu juniju 7 dni oz. 6 nocitev.
Easyjet kupili ze januarja ko je karta se poceni. Dala sem cca. 360 eur s tem da sem zakupila stevilko sedezev in vzela se eno dodatno prtljago. Brez tega bi bila cena vozovnic 100 eur manj torej 260 eur. Ce bi iste karte kupila 3 tedne pred poletom bi bile cca. 900 eur.
Najdrazji je bil apartma severno od Londona pol ure z metrojem 850 eur, ker smo zeleli dober apartma. Za enakega bi v centru za 6 dni dali min. 2000 eur za 6 nocitev.
Kupi se texensko vozovnico za 7 dni ful se splaca cca. 25 eur na osebo, za najstnike do xx let mislim da 15 let je se cenejsa. Cena vozovnice je odvisna od stevila obmocij ki jih zelis pokrivati mi smo vzeli le za 3 cone. Mi smo bivali od ponedeljka do nedelje in mislim da vozovnica ne velja 7 dni ampak samo od ponedeljka do nedelje. Nisem sicer prepricana. Preveri. Potem je bil vlak iz in nato na letalisce, mislim da vsakic cca. 40 eur torej 80 eur.
Muzejev je ogromno zastonj to so British museum science museum natural history museum albert amd victoria museum., sprehodi po parkih, tudi Greenwich je deloma zastonj. Ne pozabi na super kul zastonj zadevo Sky Garden. Malo je poznana pri nas. Moras pa nujno bukirati online ze kake 3 tedne prej sicer ne dobis placa, oa sprehod po Oxford street in new bond street in pa sprehod pod arkadami trgovin ki so tam med new bond street pa med Ritzem.
Za placljive stvari amo mi tudi ful dali. Ampak to itak vidis povsod reklame.
Se ena super zastonj stvar. Na internetu poglej uradne objave kdaj se dviguje Tower Bridge in pojdite prej tja. Ocitno to veliko ljudi pocne ker ko se dvigne most ze vsi ooprej tam cakajo vzdolz obale.
Pa vozovnica z metrojem pokriva tudi voznjo z rdecim nadstropnim avtobusom.
Placljivi hopon hopoff avtobusi so pa dragi in zame cisto brez veze. Vse lahko odkrijes sam.
Mi smo za cse porabili 2000 eur. Vstopnine so bile cca 400 eur, madame Tussauds, Tower of London, Tower Bridge smo sli gor so steklena tla za hodit, pa Greenwich planetarium, London Eye, akvarium, cable car cez Temzo a Greenwitchu… Pa v Harrods je dobro iti, imajo gift shop mislim da v 4. Nadstropju.
Karte za avion easyet Ljublajna- London stansfied (lani kupili karte 10 dni pred potovanjem za sred avgusta za cca 420 Eurov povratne za 4 oesebe)
Za manj kot 5 dni se ti sploh ne spllača it tako daleč. Potem te pridejo karte za vlak stansfied-Londob (cca 45 minut) najcenejši nakup doma prek neta. So tud pod 10 eurov na osebo.
Potem se najbolj splača kupit tedensko karto za javni prevoz (metro, tramvaj,bus…) Za otroke imaš 50% poust, sam moraš imet sliko za Oyster card, za odrasle slik ne potrebuješ.
Apartma ali sobe vzemi obvezno z zajtrkom v kakšni družinski hiši, v bližini metro postaje, mi dobili za 90 eurov na dan)
Za hrano si povedala, da te ne skrbi, pa cene so tud normalne, imaš malo morje restavracij… ješ lahko enako kakovostno kot pri nas za isto ceno.
Muzeji so zastonj…. vse ostale plačljive karte kupi doma pred potovanjem, ker je tako precej ceneje, sploh ob kakšnih akcijah in občutno prisparaš, pa še uro si lahko določiš in ti ni treba čakati v vrsti, kar je zelo pomebno.
Zanimivo hotelsko ponudbo v Zdruzenem Kraljestvu ima veriga RomZzz Aparthotels. Cenovno sprejemljivo in kar je se posebej vredno, so polno funkcionalne “mini kuhinje” v sobah, kjer si lahko clovek pripravi obed po lastnih zeljah. Kolikor vem, let EasyJet iz LJP v London bolj ali manj dnevno in v cenovnih okvirih nekje od 35 evrov na osebo navzgor. Budget je seveda “intimna stvar”. Osebno preveriram “ni ga öez komot”, tako da se ne bi pretirano izrekal. Okvirno bi za tak izlet planiral dva tisoöaka (1.500 + rezerva, ce gre kaj narobe).
Mi smo dali 255€ na osebo, 3 noči, za september. V to pa všteto let iz Benetk na London Southend letališče, Goopti Nova Gorica- Benetke in nazaj, Oyster card za podzemno (mislim da smo vzeli za 12€, drugo hodili), vlak iz letališča v Londonu v center ter nazaj, in hotel na (meni) super lokaciji (Kensington). Letalsko na skyscannerju, hotel na booking, karte za vlake pa na njihovih straneh. Znamenitosti pa karta za London eye+ dve znamenitosti po izbiri 55€ na osebo. Vse zgoraj napisano vključeno v teh 255€, jedli pa v Mcdonaldsu ter kakšne sendviče. Kar sem na hitro pogledala lahko dobiš za ta september po podobni ceni na teh straneh (37€x3 letalska, vredu hotel 280€ za tri noči tri ljudi)
Zelo poceni so Travelodge nastanitve ali Naš dom (https://www.skm-london.org.uk/slovenski-zupnik/), hoteli so dragi in več ali manj higiena tako – tako, jeste lahko tukaj: https://uk.vapiano.com/en/home/….pogledate pa karkoli po želji…
Popravek, za lačne: https://uk.vapiano.com/en/home/
Nas Dom je samo za Domobranske potomce in globoko verne klerofasiste. Gre pa – hvala Bogu – Cikanek kmalu v pokoj, tako da bo menda kmalu bolje.
Premier Inn, Travelodge, Holiday Inn Express. Klinc, zadnji Pakistasnski hotel okoli Paddingtona… ne pa “Nas” Dom.
[/quote]
Ženska išče “bargain”, pač ena od opcij…kaj jo strašiš, saj ji ne bo treba zdravihmarij in očenašev molit…
Midva z partnerjem sva bila pred kratkim v londonu maja za 4 dni. Letalo sva rezervirala iz trsta do stanseda in sicer raynair ker za 4 dni povratne ni bilo iz ljubljane pa draž je je bilo iz lj bi mogla potem vsaj za 7 dni it. Sva šla z vlakom do trsta je pa res, da sva se orenk na čakala. Ko sva prispela na stansed sva kupila karto ta vlak do liverpool streeta ljer ava imela hotel tko 100m stran od podzemne hotel sva našla na bookingu za jest sva ai kupovala v trgovina tesco bolj tko zgleda kot pri nas lidel vrjanta za 4 dni bo šlo večino sva prehodila en dan celo 30km. Pozor podzemna je precej draga in sva le če se je dalo čimveč hodila od stanseda do liverpoola sva dala za 2 osebe cca 30e v eno smer pa se nazaj je to 60e pol pa se manjše releacije. V 4 dneh je nemogoče vse pregledat pogledat brez heca tako veliko mesto pa tako veliko zanimivih stvari nemogoče. GLede hrane restavracij kukr kje na oxfordu sva dala za pico veliko za 2 osebe pa 2 cocacole cca 30€ nekje drugje pa isto tm 15€ sam je bla restavracija kot kaka gasilska veselica sam mogu it iskat pijačo in hrano. V teh 4 dneh nisva uspela videt nobenega muzeja in podobnih reči sva si res samo na hitro od zunaj ogledala. Glede letala pa se to midva sva bila vezana na datum zaradi koncerta na wembliju in sva dala precej tm caa 280€ ampak če naročiš ful prej pa da te nič ne preganja ga lahko tudi za 50€ dobiš midva sva za vse skupaj zapravla caa1500€ z tem da je bil to najin prvi izlet v lastni režiji in sva bila malo še štorasta kako se znajdet in vse pa tudi nisva pretirano šparala se bi dalo precej ceneje čez pridet.
Še ena tu, ki je bivala v Kensingtonu:) Res je idealna lokacija! Letela sem iz Brnika do Stansteda. Povratna 95e, dva meseca pred odhodom.
Je pa London zelo drag. Pica klasika 13 funtov. Hamburger in pomfri v centru 25 funtov. Mek pa od 8 funtov približno. Je pa zelooo krasno mesto, prepričana sem, da boste uživale.
Ženska išče “bargain”, pač ena od opcij…kaj jo strašiš, saj ji ne bo treba zdravihmarij in očenašev molit…
[/quote]
Pri prizatedem psihopatu se nikoli ne ve.
Sicer pa, London na super-budget je bolj tako-tako. Ze samo eno kosilo za 3 bo 50£ brez preseravanja, razen ce ne bodo od 3£ meal dealov v Tescu ziveli.
Pri prizatedem psihopatu se nikoli ne ve.
Sicer pa, London na super-budget je bolj tako-tako. Ze samo eno kosilo za 3 bo 50£ brez preseravanja, razen ce ne bodo od 3£ meal dealov v Tescu ziveli.
[/quote]
pri taki ponudbi streetfooda, kot jo ima london, pa res ne moreš biti lačen
kitajske all you can eat imajo vstopnino že za 8 funtov po glavi.
recimo
https://www.fluidlondon.co.uk/top-10/view/guide-to-the-best-chinese-buffet-restaurants-in-london
treba se je malo prej ozret okoli in poguglat, kako in kaj.
močno priporočam agencijo
free tours by foot, ki nudi vodene peš oglede, plačilo po lastni presoji na koncu.
https://freetoursbyfoot.com/london-tours/#walk
imajo tudi vodene oglede po street food marktih
https://freetoursbyfoot.com/8-best-street-food-markets-london/
Glede stanovanja svetujem airbnb
Glede letalskih kart bo verjetno easyjet?
Glede ostalega – googlaj. Pogovorite se kaj punce zanima. Je kar nekaj stvari, kjer lahko najdeš kake popuste glede kart (npr paket 3 znamenitosti ipd.). Precej zanimivih stvari v Londonu je pa tudi zastonj (kakšne tržnice, npr Camden town, Greenwich poldnevnik, sprehod po Leicester square, covent garden, kakšen park, sprehod do buckhingamske palače…)
še par linkov (čeprav jih je malo morje)
https://www.londonexplorerpass.com
http://www.visitlondon.com
http://www.timeoutlondon.com
Forum je zaprt za komentiranje.