Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Da bi bili vidni naslovi pesmi…

Da bi bili vidni naslovi pesmi…

Ali kdo pozna program, ki omogoča iz audio cd-jev izdelavo mp3, pri katerih bi te datoteke že vsebovale ime izvajalca ali vsaj naslov pesmi. Sedaj imam CDEx, ki napiše le track1, track 2…. itd.

Poznam ja…

Eden takih programov za ripanje komadov in pretvarjanje formatov (cel in 100% deluje) je dbPowerAMP, ki ga najdeš tukaj:

Predno greš ripat CD, se poveži na internet. Klikni na ikono plošče (dMC Audio Input), vstavi CD in počakaj par trenutkov. Če je CD originalen, se ti izpišejo naslovi pesmi. Če ni pa zavrneš – obvezno!! Ne pozabi si naredit mape kamor boš shranil mp3-je.

Izbereš željeni komad, desni klik in Convert…. Še boljše pa je, da desno klikneš na ikono Rip. Odprlo se ti bo okno, kjer boš poiskal (določil) ciljno mapo, format (jih je več) in ostalo.

Za komade track1, track2… boš moral pa sam ročno vpisat naslove. Saj veš kako?

Uživaj!

Lp, Lady L

V CDexu klikni ‘zobnik’ (settings) in na jezičku ‘filenames’ napišeš, kdo naj bo avtor. Meni ta način dela bp.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Hvala za odgovore, ampak želel sem nekaj drugega. Mar ni v vsaki audio datoteki (Track) zapisan tudi podatek o izvajalcu in naslovu pesmi? V avtu mi to npr. pokaže, zato bi rad da samodejno naredi tudi mp3 s temi podatki.

Vsi moji mp3-ji, ki so zripani s tem programom in v tej obliki tudi zapečeni imajo kompletne podatke vidne tudi na CD-ju.

Ja, verjamem, ampak verjetno le mp3 iz tistih originalnih cd-jev, ki so v bazah na internetu. Kaj pa ostali?

Kar sem ti napisala zgoraj je bilo za prvi zagon. Kasneje lahko to narediš tudi brez povezave z internetom. Če je CD originalen, ne bo problemov, če pa ripaš CD, ki si ga (ali ga je nekdo) zapekel po lastnem okusu – izbor komadov in so v .cda zapisu, nimajo pa imen in ostalih podatkov, jih moraš pa vnesti sam. Jasno, če poznaš izvajalca, drugače bo ostalo kot sedaj: Track1, 2….

Kako?
Potem, ko zripaš komad, desno klikni nanj, Lastnosti, zavihek Povzetek in klikni v prazen prostor kjer piše Izvajalec, ter ga vpiši in Enter. Enako storiš za vse ostale podatke: Album, leto, zvrst…. Vzelo ti bo nekaj časa, ampak, če hočeš to imet, se boš pač moral potrudit in si vzet čas.

Potem jih samo še zapečeš kot podatkovni disk. Ostali bodo v mp3 formatu z vsemi podatki. In v Neru (Nero Burning ROM – NE Express) se prepričaj, če imaš CD TEXT: Podprto. To lahko vidiš v meniju Zapisovalnik -> Izberi zapisovalnik ali pa klikni na ikono zapisovalnika poleg spustnega menija.

Kje zlowdam ta Nero dol, da ima podprt CD TEXT? A je možno razporedit komade samo po abecedi ali tudi po vrsti trackov?

Original verzija….

A je možno razporedit komade samo po abecedi ali tudi po vrsti trackov?

A se ti mal norca delaš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close