Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cvrtnik na zrak

Cvrtnik na zrak

Živijo, rada bi kupila cvrtnik na zrak. Predno pišete, da hrana ni dobra in da okus ni enak kot pri cvrenju v olju:

1. Vem, zato tudi želim cvrtnik na zrak.

2. Po olju mi je slabo.

Tako da prosim samo tisti ki imate cvrtnike, da predlagate katerega kupiti. Hvala

Zadeva je priročna, edino ime je blesavo. V biti je to pač mala ventilacijska pečica in kot taka funkcionira, nobenega magičnega cvrtja ni.

Funkcijsko se ne bodo firme razlikovale, edino glej na velikost. Čim večjo prostornino za peko mora imeti. Pod 4 litre je brez veze.

Dosta vas je za danas.

Imam Tefalovega genius, kaj naj rečem, hrana ni ocvrta ampak izsušena, mislim da je že ime zavajujoče.

Bi pa kupila kakšen pravi cvrtnik ki dejansko cvre v olju ampak pod pritiskom, takšno cvrtje prepreči izsušenost hrane in obenem preprečuje vpijanje olja v hrano oziroma v panado.  Zaenkrat še nisem našla takega za domačo uporabo.

To me skrbi ja da mi hrana na koncu ne bo všeč. Sicer so mi dve prijateljici rekli da je super zadeva, ampak ne vem, nekje sem videla da eni dajo vsaj žličko olja in dosti začimb da ima res dober okus.

lahko poizkusiš tako, da daš pomfri iz vrečke, ki je že namaščen v navadno ventilacijsko pečico.  Ali panirano meso – posprejaš z oljem v spreju in ga pečeš na ventilaciji.

Sem imela in ni v redu. Hrana ni dobra. Pečen krompir, ki je v pečici odličen je v tem cvrtniku enostavno nejedljiv, neokusen.

Smo ga kupili za namen cvrtja, pa je bilo zelo zanič. Suho, trdo, neokusno, kljub večim poizkusom. Preden bi šel cvrtnik v smeti, sem v njega dala še piščanca za spečt. Ne paniranega. Odličen, lepo zapečen, skratka super. Zdaj ga imam samo še za peko piščanca.

Imam in meni je top. Na zgornji komentar, da je krompir zanic bi pa samo dejala, da očitno ga predolgo pečejo. Pečem v njej domači krompir z vrta in tudi kupljen pomfri pa je odličen. Zadnjič sem pekla celo čokoladno tortico in je bila odlična. V gospodinjstvu sva 2 osebi in preden se navadna pečica segreje je v tem cvrtnik že pečeno. Sem pekla že v njej tudi polnjene paprike z zelenjavo, razno meso, različne zelenjavne zavitke, bučke, melancana,…. in vse je bilo dobro.

Odgovor na objavo uporabnika
imamvprasanje, 15.10.2021 ob 09:39

To me skrbi ja da mi hrana na koncu ne bo všeč. Sicer so mi dve prijateljici rekli da je super zadeva, ampak ne vem, nekje sem videla da eni dajo vsaj žličko olja in dosti začimb da ima res dober okus.

Brez soli in začimb je pa v vsaki pečici ali loncu hrana zanič in brez okusa.

Jaz imam tega pa je premajhen (je za cca 3 osebe):

https://www.mimovrste.com/cvrtniki/severin-cvrtnik-fr-2430

Priporočam enakega samo večjega:

https://www.mimovrste.com/cvrtniki/severin-cvrtnik-fr-2445

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close