Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika cvrenje brez maščobe

cvrenje brez maščobe

Ker imam “rahle” težave z odvečno težo, sem sklenila malo omejiti tudi porabo maščob. Tako sem pomfri spekla v pečici, včeraj pa tako tudi Vladkine zdrobove krokete. Super! Zdaj pa me zanima, če ima katera od vas še kakšne podobne ideje ali izkušnje s podobno pripravo kakšnih jedi. Lep pustni pozdravček!

Hja, glede “rahlih” težav z odvečno težo imam jaz izkušnje, ja :)).
Glede pečice pa takole: prav fino se spečejo sojini zrezki, piščančji kroketki, piščančji zrezki (govorim o že pripravljenih kupljenih jedeh). Mislim pa da je ena (res ne vem kje točno je bilo to zapisano) rekla, da tako v pečici “poha” tudi doma pripravljene zrezke. No, ta izkušnja pa ni moja, bo katera drgua povedala ;-).
LP
D.

priznati moram,da sem zadnjic prvic slisala za pomfri v pecici /na tem forumu/. odlocila sem se,da ga bom enkrat naredila. po mojem mora biti res lepo hrustljav!? je tako? ga peces na pomascenem pekacu,ali na peki papirju? lp petra

Hojla, petra! Na peki papirju, kar zamrznjenega dam v vnaprej ogreto pečico na maksimum, potem pa pač malo zmanjšam. Super zadeva, občasno samo premešam. Je okusno hrustljav. Moja tašča celo poha piščanca na tak način, pa je tudi dobro, samo jaz si še nisem upala. Bom poskusila. Pozdravček !

Pomfrit je ful dobr!!!

Dober tek!

Ali bi šlo tudi navaden, narezan, nezmrznjen krompir? Mogoče vseeno malo naoljen?
LP Mimi

Pozdravček, Mimi! Mislim, da bi šlo, brez skrbi, kar poskusi.

A mi katera izda recept. Sem iskala, pa nič našla :-(( In kako se jih potem speče v pečici (čas, stopinje)??

lp n.

Pozdravček, natka!
Pokukaj pod temo “Kaj za kosilo”, če želiš natančne količine, jaz sem jih naredila “od oka”. Pekla sem jih pa jaz na peki papirju približno pol ure najprej na 250, potem pa sem zmanjšala na 200. Večkrat sem jih obrnila i probala. Upam, da ti bo uspelo. Aja, recept je prispevala Vladka, poglej njene poste.

natka, Vladkin post je poslan 24. 1. Tam vse točno piše. Ne znam delati linkov, buu :(((

Ej, hvala, sem našla. Saj približno sem sumila kaj in kako. Približno tako delam jaz iz kus-kusa, samo vedno sem cvrla. Zdaj bom probala pa v pečici.

lp n.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close