“cvrčanje” v zvočnikih- HELP
Pozdravček!
Stvar je sledeča: računalnik imam povezan s hi-fi-jem, torej z zvočniki. Zadnje čase se v njih poleg glasbe, ki si jo na primer zdownloadam, ali pa če gledam kak film, vedno poleg zvoka pojavi še neko ful moteče zvenenje, brnenje, ali kako bi temu rekla. V glavnem neprijetna zadeva, pa tudi sama glasnost se mi zdi da ni čisto v redu; zvočnike lahko privijem do konca (kadar so na aux), pa še vedno ni nekega pravega volumna… Sicer s samimi zvočniki ni nič narobe, saj če poslušam radio je vse o.k.
Malo sem že pregledala kable, če je kje slabši stik, pa mislim da ni to problem…
Se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe? Kaj naj še naredim? Me ob živce spravlja tole brenčanje…!!!
Hvala za morebitne nasvete!
Ali imaš zvočno kartico vgrajeno na matično ploščo računalnika ali je posebaj komponenta?
Običajno cenejši računalniki z zvočno kartico na plošči hreščijo, ker se pač zaradi električnih motenj od delovanja procesorja, napajalnika in ostale elektronike v računalniku to potem sliši tudi na zvočnikih.
Dražje zvočne kartice imajo ponavadi ustrezno zaščito proti takim motnjam, tako da se šuma ne sliši.
Ali je tvoj računalnik nekoč predvajal čisti zvok in se je kasneje zadeva spremenila, ali je to že od vsega začetka tako?
Forum je zaprt za komentiranje.