CVETO-še tebe bom vprašala.Sušilni stroj-veliko kondenza
Že v spodnjem postu sem spraševala,vendar se mi nisi oglasil,zato te tu vprašam.
Živim v bloku,v kopalnici kjer ni okna imam gorenjev pr.str.z 1300 obrati in sušilni-kondenzacijski stroj gorenje star 3 leta.In pri sušenju imam veeelik kondenz,tako da mi vlaga teče po zidu ploščic ravno .S tem nastaja plesen po kopalnici.To do letošnjega leta ni bilo tako moćno,letos je pa obup na kvadrat.Že 8 let uporabljamo sušilec in do sedaj ni bilo teh problemov.Redno praznim vodo iz posode,filter redno čistim ,okoli vrat in mrežo na vratih redno čistim od mucik.Kaj naj še naredim,kaj je to krivo,je kakšna pomoč,ali sušilec s toplotno črpalko tega ne oddaja(kondenza)????
Jaz imam E-Lux in nobene vlage v kopalnici, zato ni potrebe po odprtem oknu, saj stroj prijetno segreje prostor.
Možno je, da ne prihaja do dovolj dobre kondenzacije v samem stroju in zato se v prostor spušča nasičen zrak.
Kot je že bil omenjeno, preveriti kondenzator, ga dobro sčistiti z močnim curkom vode. Tudi vmesne reže.
Tvoj susilec je zagotovo s toplono crpalko. Te imajo veliko manj komdenza, potrebujejo pa vseeno prostor okoli njega in nekaj zraka.
Za avtorico pa: ali pomaga, da laufa susilec pri odprtih vratih kopalnice? Predlagam, da odrezes nekaj cm vrat spodaj ali pa vanje namesris resetko. Morda je zamasen rudi ventilator v kopalnici. In seveda nujno ocisri tudi spodnji filter plus kondenzator za njim, pri moj E-luxu se ocisti tudi prostor v vratih (pozor, na desno imas senzor)!
Hvala tebi in ostalim za izčrpne odgovore.
Sem pa postala danes malo pozorna.Včeraj sem sušila belo(brisače)in 2x pisano,torej 3 sušilce in v posodi je bilo začuda SAMO 3 dcl.vode.Kam je šla ostala voda iz bobna?Ne upam si nekaj razdirat in gledat,ker je pod garancijo.Kondenzator je pa čist in spran po dolgem,počez,tako da je kondenzator čist,brez mucik,tudi za kondenzatorjem je suho brez vode,mucik.Pokličem serviserje jutri in kaj jim naj povem?
Hvala tebi in ostalim za izčrpne odgovore.
Sem pa postala danes malo pozorna.Včeraj sem sušila belo(brisače)in 2x pisano,torej 3 sušilce in v posodi je bilo začuda SAMO 3 dcl.vode.Kam je šla ostala voda iz bobna?Ne upam si nekaj razdirat in gledat,ker je pod garancijo.Kondenzator je pa čist in spran po dolgem,počez,tako da je kondenzator čist,brez mucik,tudi za kondenzatorjem je suho brez vode,mucik.Pokličem serviserje jutri in kaj jim naj povem?[/quote]
Da se ti voda ne nabira v kondenzacijski posodi ampak v kopalnici.
Tvoj susilec je zagotovo s toplono crpalko. Te imajo veliko manj komdenza, potrebujejo pa vseeno prostor okoli njega in nekaj zraka.
Za avtorico pa: ali pomaga, da laufa susilec pri odprtih vratih kopalnice? Predlagam, da odrezes nekaj cm vrat spodaj ali pa vanje namesris resetko. Morda je zamasen rudi ventilator v kopalnici. In seveda nujno ocisri tudi spodnji filter plus kondenzator za njim, pri moj E-luxu se ocisti tudi prostor v vratih (pozor, na desno imas senzor)![/quote]
Ni s toplotno črpalko.
Mogoče imam rešitev zate. Pri nas se je to zgodilo samo enkrat, pa imamo sušilec v kleti. V posodi skoraj nič vode, po prostoru je pa dobesedno dol teklo od sten in vseh stvari. In sem ugotovila, da ko sem spodaj levo pucala tisti kondenzator, ko sem ga dala nazaj not, ga nisem porinila do konca naprej. KJljub temu sem vratca lahko zaprla .Potem, ko sem iskala vse sorte napake in pogledala še tja dol sem videla kje sem ga usrala.
Poglej pri stroju, če je kondenzator res do konca noter nameščen. Če ni je to lahko vzrok, če je pa ti ne vem drugega svetovat. Pa srečno in javi kako se je izšlo.
Žal,to je pri nas OK,kajti ko porinem noter filter imam rdečo ročko,ki se zahakla,potem še ena vratca,ki se z ročajem zahaklajo in šele nato zunanji poklopec.
Če ne bom dobila danes konkretne rešitve od vas,jutri kličem serviserja,da to poštimajo,ker tako ne gre već naprej.[/quote]
Saj imava enako očitno. Res preveri, da si kondenzator orenk do konca not porinila. Potem pa preizkusi. Držim pesti!!!!!
Sicer je tema že stara, ampak problematika je ista in še vedno aktualna.
Kondenzacijski sušilni stroj Gorenje D624BL Star eno leto (garancija 5 let)
Diagnostika: dela vse normalno le vode ni v kondenzacijski posodi, povečana vlaga v prostoru.
Zaradi garancije je seveda prišel serviser.
V mojem primeru ni bilo potrebo razdirat stroja, ni šlo za nobeno zamašitev cevi, ni bilo potrebno čistit črpalke.
Serviser še preden je prišel, je vedel kaj naj bi bil najbolj verjetni vzrok.
1. pogledal, če so filtri pravilno vstavljeni (pravilno zahakljano)
2 .preveril, če je luža vode pod strojem (bilo je suho)
3. preveriš, če črpalka črpa vodo ( kondenzacijsko posodo, daš ven, zliješ flašo vode not, in zalaufaš stroj, in vidiš že v prvih par sekundah, če črpalka črpa vodo…)
Ker je to bilo vse OK. To praktično pomeni, da zrak uhaja v prostor še preden pride do filtra in črpalke. To so pa lahko edino vrata sušilnega vrata, ki ne tesnijo. Vidi se že potem, da je tam na tesnilu na vratih veliko muck… pa če prisloniš ustnice zraven, čutiš, da ven piha.
Kaj je naredil serviser: s seboj je že prinesel pripravljeno dodatno tesnilo. original gumo na vratih je dal dol, namesti tesnilni trak v utor, kjer je bilo original tesnilo, nato pa nazaj čez nameščeno tesnilo vstavil originalno tesnilo. Vrata se sedaj zaradi dvojnega tesnila težji s pritiskom na vrata zapirajo in odpirajo. (še stroj premakneš…)
Sedaj je spet polna kondenzacijska posoda oziroma je po enem sušenju polovično napolnjena 🙂
Očitno je to zelo pogosta napaka.
Zivjo!
Sicer je tale post ze par let star ampak mogoce še vedno dobim pomoc od Cveta, ker sem opazla, da je bl strucko:).
V glavnem, imam Bekov susilni stroj, star je tam nekje 2-3 leta. Zadnje par susenj je reeees glasen. Kot bi boben butal v nekaj. Tud ko ga zavrtim na roke se slisi, da ne gre lepo. Filtri in voda sta scisceni.
Hvala za morebiten odgovor!
Forum je zaprt za komentiranje.