Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cveto-pomoč-candy pomivalec

Cveto-pomoč-candy pomivalec

Cveto, lepo prosim za pomoč! Pomivalcu (Candy CDI 3015, star 5 let) se je čez noč “sfuzlalo”! še včeraj je čisto normalno pral, danes pa se samo zaganja. Na bilokaterem programu zažene samo prvo splakovanje z mrzlo vodo in niti ne odpre posodice za detergent. Zanalašč sem ga pustila cca 1 uro,da vidim, do kam bo prigural, pa nobenega napredka. Ves čas (1 uro!) samo pulzira (odpira in zapira vodo – sliši se kot da se zažene in ustavi). Kaj je po vašem narobe?

Nateraj možička, da opere posodo!

Pri nas je prišlo do enake situacije pred časom. Pa smo kupili nov stroj (orejšnji je imel 10 let), instalirali in lej ga zlomka, enaka finta.
Napaka je bila pri razdelilcu vode, tam, kjer je filter za vodo, ko teče v stroj. Na tem filtru se je nabralo nekaj peska in kamna. Ko smo ga očistili, je novi stroj delal, kot je treba. Vewrjetno bi tudi stari.

Poglejte, morda je ta filter kaj zapackan.

amabile nepr ima kar prav, možno da je zapacan vhod v stroj! Ali ste kaj adaptiral stanovanje, v okolici zapirali vodo?
Lahko pa da je zapacana razdelilna plošča!
Spucat razdlilno ploščo!( kamen, maščoba)!
Možno je da ima ta plata plovec za nivo vode(ponavadi se tam mal zašpeha, pol pa nagaja)!
Lahko je pa tudi kaj na aqua stopu!
Stroj je treba izpod pulta, sneti zaščitno desno stranico etc, pa pazte da kakšne plastike ne polomte!

Lahko pa tudi stroj resetirate!Kombinacija tipk-Reset!
Ali pa ga izklopite iz el. in nato ponoven vklop!
lp,A

hvala obema, amabile in cveto! bomo probal tole odpret in pogledat. reset ne pomaga, smo probal tud vklop izklop (varovalka), pa ni nič. Hvala še enkrat.

Kaj pa jaz??
Malo za hec? Kar pomatraj se, če ne pa: gobica in čarly (pril). He he he.

Res ti želim, da bi popravu mašino.

Tudi našemu se je enako zgodilo pred 14 dnevi! Malo smo se pozanimali in so rekli, da naj bi bila elektronika. Ker se ravno selimo, smo se odločili za novi stroj…in ne več Candy, ker sem smo slišali, da po 6-7 letih crkujejo. No, naš je bil star 7 let.

Pri meni je bila podobna finta, zamašil se je senzor za vodo in se je stroju skoz zdelo, da je poln vode, zato je ni več črpal. Serviser je naredil luknjico s šivanko, da je čep šel naprej – ta senzorček je pri meni pod filtrom, neka izboklina z luknjo na vrhu. Tisto je bilo zapacano.

Pozdravljeni

Zaklenil se je display in ga ne moremo odkleniti…poskušali smo po vseh navodilih za uporabo, pa nič, ostane zaklenjeno…

Pomivalni stroj Candy Rapido speed Drive 15 pogrinjkov

Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close