Najdi forum

Cvetača

Koliko časa je potrebno kuhati cvetačo pa je pravilno kuhana?
Ali date cvetačo v mrzlo ali vrelo vodo?

Cvetačo dam v mrzlo vodo kateri dodam malce mleka(da ostane lepe bele barve), kuham jo približno 20 min .
Včasih pa dodam malce vegete odvisno kako jo pripravim naprej.

Odvisno je, zakaj cvetačo rabiš.Če je za juho jo kuham kar skupaj s krompirjem do mehkega in potem vse zmiksam (kremna juha), če je za mineštro, cvetove dodam 10 minut pred koncen vrenja-zelene dele pa že prej.Če jo rabiš za solato najprej kuhaš zelene dele10 minut, potem pa še 10 minut s cvetovi vred.Jaz imam rad cvetove za solato še malo trdikaste, če ne pa še malo podaljšaš.

mislim da kakih 5 minut za cvetove – dam kuhat v vrelo vodo, najveckrat jo pa pojem kar surovo, super je s kaksno omakco za pomakat – npr z gorgonzolno ali pa ketchupom in majonezo,…

Meni so pa pri cvetaci najbolj vsec zeleni listi:)

Manjse cvetke soparim na malo vode; vodo potem porabim za zelenjavno minestro.

Ko kuham cel velik cvet,ga izdolbem spodaj pri kocenu, da dobim ven tako piramido, ki jo surovo pojem. Tako se cvetaca hitreje enakomerno skuha tudi od znotraj.
To rabim, ko cvetaco serviram s cim polito in jo postavim celo na mizo( lep izgled).
Vedno sem pa dala v vrelo vodo z malce mleka in enim ogeljckom iz peci. Nona je rekla, da to odvzame pri kuhanju tisti vonj, ki je marsikomu neprijeten:)

Lp

Če jo dodam v juho, jo dam nekaj minut pred koncem kuhanja, da se zmehča preveč. Če pa jo pripravljam za prilogo, jo obvezno kuham na sopari in ne v vodi.

Nikoli je ne kuham (razen seveda, če delam juho). Odkar imam pahljačast soparnik, je nikoli ne razkuham (če ne pozabim na njo ;)) Enako brokoli in drugo zelenajvo.

V pahljačastem soparniku (če Staša s tem misli tisti vložek na nogicah, ki se pahljačasto odpre in se tako prilega vsaki posodi) na cvetke natrgano kuham tako, da 5 minut voda spodaj vre. Je še bolj trdikasta, vendar prav takšno želim.
LP Mimi

Enako kot Mimi in Staša tudi jaz uporabljam soparnik – v glavnem za vso zelenjavo, pa tudi za krompir v kosih.

Proti neprijetnemu vonju ob kuhanju odlično pomala lovorov list.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close