Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika cvetača v solati

cvetača v solati

Pozdravljeni

Naredila bi cvetačo v solati, a ima kdo kakšen recept, kaj vse daš lahko notri, v službi sem jo namreč jedla v petek, bila je zelo okusna, zdelo se mi je kot da je notri nariban beljak, trdo kuhanega jajca, saj pravim ne vem bilo pa je res okusno

meglen pozdrav

Jaz cvetačo skuham razdeljeno na cvetke, jo malo ohladim in pripravim preliv iz strtega česna, sesekljanega peteršilja, soli, olja in kisa. Prelijem čez cvetačo in čez vse skupaj naribam trdo kuhana jajčka.
Enako pripravljam brstični ohrovt, brokoli, stročji fižol.
Lep dan!

Vladka

jaz sem iznašla en svoj recept.
Cvetačo natrgam na cvetke, in pokuham ravno toliko, da je še trda in ni napita z vodo. Poleg cvetače dam včasih tudi malo brokolija. Na male kockice narežem paradižnik, malo paprike, kar dosti česna. Vse zmešam, solim, popram, na koncu gor narežem jajce, prelijem s tekočim jogutom (kvadratni tetrapak) in zmešam. ŽNjam!

Hej,ne vem zakaj v nasi druzini (nona,mama) od nekdaj kuhamo cvetaco za v solati celo.Izrezem spodaj proti sredini trd koren in dam kuhati v krop z malo mleka(odvzame vonj).Nona je dala se en ogelj iz stedilnika.Cvetaca tako ni premehka in jo potem razdelim na cvetke ali narezem na razine.Naprej delam kot Vladka in pustim,da se dobro prepoji.Popopram tudi.Lp Babi

Babi, samo vprašanje, koliko malo mleka (v primerjavi z deležem vode npr.)?? Tega do sedaj nisem delala, me pa včasih moti vonj, predvsem pri kuhanju.
Lep večer!

Vladka

kuham jo v osoljenem kropu z malo mleka…zrezem na pol…maaaalo al dente mora biti. cesen sem v zadnjem casu opustila!? ne vem zakaj? prelijem z mesanico ol. olja,veliko limone,sol,poper,petrsilj. pa malo mora “pocivati”:) lp petra

Hej,Vladka! Ves,to kar vlijem,recimo 1/2 dl mleka.Nikoli ne razmisljam,koliko tocno je,saj ne more skoditi,tudi ce je malo vec. Pozimi kurimo se v keramicni peci(je tako prijetno); dam pa res tudi en pod curkom vode spran ogeljcek.Te navade nosi clovek s seboj. Lep pozdrav Babi

Babi, hvala, saj sem vedela, da ne merite mleka, le zanimalo me je, je to morda kaj več mleka ali le toliko, da je.
Petra, jaz pa brez česna v solati ne morem, se mi zdi, da sploh nima okusa potem solata in sploh kuhanim solatam se mi zdi, da česen da piko na i 🙂 Mora pa za moj okus biti obvezno stisnjen in ga ne maram razrezanega v solati.
Lep dan vsem, pri nas imamo danes zadnji dan pouka za letošnje leto!

Vladka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close