Najdi forum

Cvek eliminator

Zaradi slabih ocen v šoli bi rad odklopil nekatere dobrine, ki se naši deci zdijo popolnoma samoumevne. Za začetek bi rad preprečil dostop do Messingerja in četanje preko njega.
Stvari sem se lotil malo štorasto: kot administrator sem njen uporabniški račun spremenil v omejenega (ne more inštalirati progamov in nima dostopa do nekaterih map).
Ne vem pa, kako bi preprečil skupini Users (kamor sem jo uvrstil) dostop do nekaterih programov – konkretno messingerja. Ni mi prišlo drugega na misel, kot da ga odinštaliram, gotovo pa obstaja bolj elegantna pot.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

hehe, kar po pravici niso otroci – kajneda.
Jaz bi npr. poizkusil takole:

v host tabelo bi napisal:

127.0.0.1 messenger.msn.com

mislim da se tisti (s)hit poveže na to spletno stran, pa če gre vse po sreči,
se ne bo povezal več.

Sicer pa lahko pri opcijah (če jih imaš) vpišeš – poveži se preko Proyx strežnika, noter pa vpišeš 127.0.0.1

Pa lep Kamnit pozdrav.

ps. gune papirčke imam sedaj, bo treba letos ponovit “vajo”.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hja, saj nekako ji zadevo lahko preprečim tudi prek routerja. Sem mislil, da bom frajer pred tamalo in njenimi prijatelji na obisku – uaaau, kwa tvoj stari obvlada.
OK, bom storil kot si naročil, ampak ne bo tako spektakularno… :))

Kar se kamna tiče – kadarkoli, ti samo rec, ampak opozarjam, da so starnski izhod zazidali. Še danes imam buško…

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

pa saj to lahko kar iz svojega računala narediš – sploh ni potrebno na drugi računalnik.

Povej kako sofisticirano bi to rad naredil, pa bomo že kaj napisali.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Tole mi je svetoval prijatelj Onyx:

Zaženi group policy editorja: RUN —> gpedit.msc

Greš v User Configuration–administrative templates—windows components–windows messenger— izbereš Do not allow windows messenger to be run

Mali problem je da to velja tudi za administartorja oziroma za vse uporabnike računalnika. Če te to moti lahko malo “posrfaš”, ker mislim da so na internetu razložene rešitve kako narediš da se GP ne izvede za administratorja.

hehe, zdaj ko nam je gun gorenc sedmico speljal bojo guni papirčki prav prišli 🙂 Sam de niso z tiste črne liste, pa potem ko bomo h teti prišli bo tam piskalo in pisalo ODBC Call Failed al nekej tazga :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close