čustveni oklep
Hmmm, kako pa se kultivirano izživi čustva? Če si omejena z družbo, potem so ta čustva že pod nadzorom:).[/quote]
Se ne morem strinjat. Mnogi ljudje gredo v (virtualno) družbo prav zaradi tega, ker ne morejo sami s sabo v miru živet. Tam ponavati (veselo) streljajo TI stavke… Če pa tako osebo npr. pobaraš po njegovih osebnostih lastnostih, pa se naredi francoza…
Meni kultivirano izživitev lastnih čustev pomeni, da ločim sebe od svojega trenutnega čustvenega stanja. To mi je temelj, da se lahko približam vzroku. Včasih je zunanji (me drugi ni prizadel, temveč se jaz tako počutim zaradi dejanja drugega) , največkrat notranji.(frustracije)
Razum in čustva sta lahko dobra partnerja- prijatelja. Ni mus da se tlačita. Oseba ki to obvlada, je srečna od znotraj, tudi če na zunaj ne hopsasa in tralala…
Hmmm, kako pa se kultivirano izživi čustva? Če si omejena z družbo, potem so ta čustva že pod nadzorom:).[/quote]
Se ne morem strinjat. Mnogi ljudje gredo v (virtualno) družbo prav zaradi tega, ker ne morejo sami s sabo v miru živet. Tam ponavati (veselo) streljajo TI stavke… Če pa tako osebo npr. pobaraš po njegovih osebnostih lastnostih, pa se naredi francoza…
Meni kultivirano izživitev lastnih čustev pomeni, da ločim sebe od svojega trenutnega čustvenega stanja. To mi je temelj, da se lahko približam vzroku. Včasih je zunanji (me drugi ni prizadel, temveč se jaz tako počutim zaradi dejanja drugega) , največkrat notranji.(frustracije)
Razum in čustva sta lahko dobra partnerja- prijatelja. Ni mus da se tlačita. Oseba ki to obvlada, je srečna od znotraj, tudi če na zunaj ne hopsasa in tralala…[/quote]
Aja, če gledaš iz perspektive virtuale, potem je jasno, da imajo nekateri ljudje maske, se skrivajo za lastno podobo, se pretvarjajo da so nekdo drug. Tako jim je lažje, bežijo v svoj virtualni svet in se hranijo z zrakom, ki na dolgi rok ne prinaša notranjega zadovoljstva.
Kar se tiče uravnavanja razuma in čustva. Spet odvisno od situacije, a ne. Ni vedno vse tako enoznačno:).
Osebnostne lastnosti in trenutno počutje sta dva različna pojma. Lastnost je nekaj, kar se nekomu pripisuje, kar je del njega, s čimer živi. Trenutno razpoloženje se pa menjava:).
Evo, jst sem trenutno happy:)). Eno rundo sem bila že zunaj na sončku, zdaj imam musko na fuuuuul in kuham kosilo, pol pa spet frrrrrrr:).
Joj no, tolk cinizma v tvojem zadnjem stavku:). Kaj bi bilo, če bi…Nekaj je zagotovo: vedno najdem v še tako slabi stvari žarek dobrega! To imam v sebi, sem optimistična, vesela in nasmejana. Res pa je, da nisem priklenjena na posteljo. Ampak a moram biti, da spoznam sebe? Misliš, da me mora kdo pahniti v skrajnost al kaj?
Forum je zaprt za komentiranje.