Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek čustveni oklep

čustveni oklep

Kolk od vas potlači, utiša svoja čustva? Se da prepričati, da ne obstajajo?

ne bo tako enostavno uspelo
Saj sama veš, da ne

jaz sigurn ne

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Sprašujem, nisem nč rekla, kakšen je moj odnos do tega:).

svoja čustva preusmerim, pa grem gledat brhke mladenke (v obliki slikc, pa filmčkov) na xxx strani, pa si mislim, jooj kaj bi bilo, če bil jaz tam…. pri tem intenzivno sodelujeta levanka i desanka rukić

to tko dobro dene človeku, da joooj

odvisno kakšna čustva.
nekatera ja

si kar dovolim kultivirano izživeti družbeno negativno konotirana čustva. Žalosti pa me, ko opažam koliko ljudi živi samo navidezno veselo življenje. Pride pa trenutek…

Hmmm, kako pa se kultivirano izživi čustva? Če si omejena z družbo, potem so ta čustva že pod nadzorom:).

Hmmm, kako pa se kultivirano izživi čustva? Če si omejena z družbo, potem so ta čustva že pod nadzorom:).[/quote]

Se ne morem strinjat. Mnogi ljudje gredo v (virtualno) družbo prav zaradi tega, ker ne morejo sami s sabo v miru živet. Tam ponavati (veselo) streljajo TI stavke… Če pa tako osebo npr. pobaraš po njegovih osebnostih lastnostih, pa se naredi francoza…

Meni kultivirano izživitev lastnih čustev pomeni, da ločim sebe od svojega trenutnega čustvenega stanja. To mi je temelj, da se lahko približam vzroku. Včasih je zunanji (me drugi ni prizadel, temveč se jaz tako počutim zaradi dejanja drugega) , največkrat notranji.(frustracije)
Razum in čustva sta lahko dobra partnerja- prijatelja. Ni mus da se tlačita. Oseba ki to obvlada, je srečna od znotraj, tudi če na zunaj ne hopsasa in tralala…

Lahko se prepričaš in jih tlačiš…ampak zvečer, ko hočeš zaspat, se ti vedno znova prikradejo v misli in ne moreš jih pregnat…ni fajn.

se jih da, tko potlacit da si v bistvu prazen.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Lahko se prepričaš in jih tlačiš…ampak zvečer, ko hočeš zaspat, se ti vedno znova prikradejo v misli in ne moreš jih pregnat…ni fajn.[/quote]

MON prav pride…

Pa tud tko, da je flaša prazna…

Hmmm, kako pa se kultivirano izživi čustva? Če si omejena z družbo, potem so ta čustva že pod nadzorom:).[/quote]

Se ne morem strinjat. Mnogi ljudje gredo v (virtualno) družbo prav zaradi tega, ker ne morejo sami s sabo v miru živet. Tam ponavati (veselo) streljajo TI stavke… Če pa tako osebo npr. pobaraš po njegovih osebnostih lastnostih, pa se naredi francoza…

Meni kultivirano izživitev lastnih čustev pomeni, da ločim sebe od svojega trenutnega čustvenega stanja. To mi je temelj, da se lahko približam vzroku. Včasih je zunanji (me drugi ni prizadel, temveč se jaz tako počutim zaradi dejanja drugega) , največkrat notranji.(frustracije)
Razum in čustva sta lahko dobra partnerja- prijatelja. Ni mus da se tlačita. Oseba ki to obvlada, je srečna od znotraj, tudi če na zunaj ne hopsasa in tralala…[/quote]

Aja, če gledaš iz perspektive virtuale, potem je jasno, da imajo nekateri ljudje maske, se skrivajo za lastno podobo, se pretvarjajo da so nekdo drug. Tako jim je lažje, bežijo v svoj virtualni svet in se hranijo z zrakom, ki na dolgi rok ne prinaša notranjega zadovoljstva.

Kar se tiče uravnavanja razuma in čustva. Spet odvisno od situacije, a ne. Ni vedno vse tako enoznačno:).

Vedno res ne, vaja pa dela mojstra. In seveda periodično čiščenje pod preprogo…

Zanimiva so predavanja Rajka Škariča, na temo osebnostne prisotnosti.

Vedno res ne, vaja pa dela mojstra. In seveda periodično čiščenje pod preprogo…

Zanimiva so predavanja Rajka Škariča, na temo osebnostne prisotnosti.[/quote]

Tnx, sem si zapisala njegovo ime.

, “nisem nč rekla, kakšen je moj odnos do tega:).

“,Pride pa trenutek…”, “misli in ne moreš jih pregnat…ni fajn.” ?

tralala, čestitam, imaš res naravni talent! Najlepše je razumeti sporočilo tako, med vrsticami!
Če bi le jaz v svojih letih obvladala to tehniko ….)
Pa upam, da ostane tema na prvi strani, dokler je dotični ne prebere 🙂

“Če pa tako osebo npr. pobaraš po njegovih osebnostih lastnostih (trenutnemu počutju), pa se naredi francoza… “

Ej, sorry ampak res ne štekam, kaj si želela povedat? Katero sporočilo naj bi prebrala med vrsticami? Povej mi, pa komentiram.

Osebnostne lastnosti in trenutno počutje sta dva različna pojma. Lastnost je nekaj, kar se nekomu pripisuje, kar je del njega, s čimer živi. Trenutno razpoloženje se pa menjava:).

Evo, jst sem trenutno happy:)). Eno rundo sem bila že zunaj na sončku, zdaj imam musko na fuuuuul in kuham kosilo, pol pa spet frrrrrrr:).

Res je. Sta dva različna pojma, kar pa še ne pomeni da sta nespremenljiva. In oba lahko živimo kultivirano.

Kako je pol s teboj: Sončka in musko,(in mon,in….frrrr) rabiš zato da si happy, al bi lohk bla kul tudi priklenjena npr. na posteljo?

Joj no, tolk cinizma v tvojem zadnjem stavku:). Kaj bi bilo, če bi…Nekaj je zagotovo: vedno najdem v še tako slabi stvari žarek dobrega! To imam v sebi, sem optimistična, vesela in nasmejana. Res pa je, da nisem priklenjena na posteljo. Ampak a moram biti, da spoznam sebe? Misliš, da me mora kdo pahniti v skrajnost al kaj?

nikakor ni bil moj namen cinizem. Seveda pa imaš vso pravico sama tako doživljat.

Jaz pa mislim da si ravno obratno od tega kar pišeš. Prebrala si nekaj trač literature in se sedaj skrivaš za izjavami o pozitivnosti. Kot ženska, ki ima za sabo že precej življenjskih izkušenj ti povem,da si ti vse prej kot srečna, ogromna praznina je v tvojem življenju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close