Najdi forum

čufti

hi
A ima katera kakšen preprost recept za čufte in omako?
Hvala za odgovore :)))))))))))

Mogoče tole za začetek!

Za prvo pomoč je nekaj receptov na linkih:

hi
Hvala za te linke .Se bo našlo precej stvari.
Lahko noč

Ko ravno sprašuješ kako narediti čufte……naj ti povem kako jih ne narediti………jaz sem pametno in brezglavo v maso daja začimbe in nisem dobor pogledala in namesto žafranike (droga v rumenem kozarčku) zagrabila klinčke mlete (droga v rumenem kozarčku) in na unem delu k sem orenk ven sipa……..pol veš kako je bilo…….nekaj sem uspela stran dat….ne pa vsega….niti mase splahnt………….pa moram rečt….da niso bili tako švoh……….le še kadaj se pošteno nasmejimo mojim narodam…………

Pa da ni bil to enkraten dogodek…..paradižnikova je utrpela enak postopek………pa še pred tem dogodkom….

Kroki, nisi edina.
Vcasih kupim zacimbo v vrecki in presujem v steklen prazen kozarcek (seveda pozabim nalepiti novo etiketo z imenom).
Ker mi je zmanjkal muskatni orescek – tak za ribat – , sem lepo stresla iz kozarcka, kjer je bil napis MO v neko omako; bil je pa cimet:((
Tudi sama sem uspela nekaj pobrati… no, nihce se ni pritozeval. Lp

Aha. Moja mama ima cimet v visokem kozarčku z zelenim pokrovom, venakem pa imam jaz poper (piše gor) Pa je hči jedla njoke z marmelado (opoldne pri mami, zvečer pa doma), nasula gor sladkor in cel kup “cimeta”- žal je bil to poper. Nekaj je postrgala, a ni bilo “ta pravo”.

Ne vem recepta. Jih pa rada jem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close