Najdi forum

čufti

Iskalnik mi ne vrže nič pod čufti????

Kako jih naredite ve, ali si jih lahko pripraviš en dan (zvečer) prej?

Prosim še ideje za zraven poleg pireja in širokih rezancev, ki mislim da grejo zraven.

Hvala in lep pozdrav.

Nastavi si datum na iskalcu od leta 2000 naprej. Je kar nekaj na to temo. Tole imaš za začetek.

Čufte delam po enakem postopku kot polnjene paprike, le da ne nadevam mase v paprike, ampak oblikujem krogle, ki jih povaljam v moki in zakuham v paradižnikovo omako (veliko paradižnikove omake). Zraven imamo najrajši pire krompir ali pa bel kruh. Če jih skuhaš prejšnji dan, so še boljši, priporočam pa gretje v vodni kopeli (kozico s čufti postaviš v večji lonec, v katerem vre voda), da se slučajno kaj ne prismodi.

Jaz jih delam s starim kruhom.

Kruh narežem na kockice, poparim z mlekom, dodam začimbe (česen in čebula v prahu, rožmarin, timijan, poper,…), solim, dodam mleto meso, premešam in oblikujem kroglice.

Včasih čufte prej malo popečem in jih dam nato v paradižnikovo omako, lahko pa jih oblikuješ in daš direktno v paradižnikovo omako kuhat 30 – 45 minut.

Zraven imate lahko vse od testenin (makaroni, polžki, špageti, široki rezanci,…) krompir v kosih, pire krompir, kruh. Lahko pa tudi kruhove cmoke ali kvašene cmoke, krompirjeve svaljke,…

Lp, Ela

Res ste zlate, hvala!

Čufte delam z rižem.Cca 12 dag čebule, strok česna prepražim, dodam cca 12 dag riža, solim in riž napol skuham. Ko se riž ohladi dodam mleto meso cca 80 dag, solim, popram, dodam majaron in oblikujem kroglice. Pomagam si z drobtinicami. Čufte popečem. Medtem naredim paradižnikovo omako.
Običajno delam za naslednji dan za kosilo. Čufte in omako shranim v hladilniku. Naslednji dan čufte preložim v omako in skuham do konca.
Mogoče bi lahko čufte že takoj preložila v omako in skupaj shranila v hladilniku.
Lep pozdrav.

Vedno sem mislila, da so ti čufti po naše polpete, a nisem več sigurna. Razjasnite mi malo pojme. Mleto meso začinim, dodam čebulo, peteršilj in v mleku namočen ter ožet kruh. Naredim kroglice, ki jih povaljam v moki in potem ocvrem na veliko olja. Zraven serviram recimo pomfri. Kar ostane pa potem naredim v paradižnikovi omaki. Je to isto, samo malo različen sistem dela, ali je to kaj čisto drugega?
Hvala.

Za moje pojme so čufti samo tiste mesne kroglice, ki so narejene z dodatkom riža. Jaz jih delam po receptu Ivana Ivačića in jih imamo vsi radi. Če bi katera želela, lahko recept prepišem iz knjige. Kuhajo pa se v paradižnikovi omaki.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Se priporočam, Vladka. Če recept ni preveč zakompliciran, ker me vedno preganja čas.

ČUFTE (po Ivanu Ivačiću)

1/2 kg zmletega mesa (svinjina in govedina) – tudi samo iz govedine je OK
1 jajce
košček prekajene slanine
pest riža
dve srednje veliki čebuli
nekaj strokov česna
sol
poper
———————————–
Zmleto meso dobro premesimo, dodamo eno celo jajce, zarumenjeno čebulo, nekaj strokov strtega česna, solimo, popramo, dodamo zeleni peteršilj in vse skupaj spet dobro premesimo.
Nato dodamo pest prebranega in opranega riža, ki smo ga prej v kropu mešali le 3-4 min., da se je nekoliko napel, nato pa ga oplaknili z vodo.
Oblikujemo srednje debele cmoke in jih zakuhamo v redko paradižnikovo omako. Jaz jo ponavadi naredim iz svežih paradižnikov ali pelatov.

Jzst, meni se recept ne zdi prav nič kompliciran, tudi pečenja tukaj ni, kar marsikdo dela. Jaz čuft nikoli ne popečem.

Lahko noč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Lepo prosim, naj katera napiše še recept za dobro paradižnikovo omako.

Babi je enkrat napisala recept za paradižnikovo omako, prilagam link:

Poišči malo nižje v temi je opis.

Jaz dostikrat poleg čuftov naredim polento.

lp

lp, orehek

No, pa imam idejo za jutrišnje kosilo. Kako dolgo pa se to kuha v paradižnikovi omaki? Bi bil zraven lahko krompir?
Vladka, hvala.

Jzst, ravno v nedeljo sem delala takšno kosilo. Kuha se kakšne tričetrt ure, zraven pa pire krompir. Super!

Tudi pri nas je zraven čuft vedno pire krompir.

Vladka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close