Najdi forum

Čufti…

Mene pa je že zagrabila jesen in hlad, ki jo imam neizmerno rada in zato sem se spomnila tudi na čufte. Sicer sem jih sama že delala, a nikoli niso bili takooo zelo dobri, kot smo jih včasih jedli. Sicer nimam preveč rada mesa, ampak v čuftih bi ga – mi lahko pomagate s kakšnim dobrim receptom, da si bomo doma potem vsi polizali prste?
Hvala vsem in lep jesenski dan!

Tako jih delam jaz… Aja, pa čebulo je treb popečt (prepražit) – to sem v receptu pozabila napisati…

Lp, mishika

Približno 1/2 kg mletega mesa dobro premesimo, dodamo eno celo jajce, eno zarumenjeno čebulo, dva stroka strtega česna, solimo, (po želji) popopramo, jaz dodam še malenkost vegete, dodamo zeleni peteršilj in še enkrat vse dobro premesimo. Nato dodamo pest riža, ki smo ga prej v kropu mešali le 3-4 min., nato pa ga oplaknili z vodo.
Iz mase oblikujemo srednje velike cmoke, ki jih zakuhamo v paradižnikovo omako.
Dober tek!

Vladka

http://med.over.net/phorum/read.phpf=21&i=13278&t=13278#reply_13278

http://med.over.net/phorum/read.phpf=21&i=10664&t=10577#reply_10664

Tole sem na hitro našla z brskalnikom; če imaš čas, išči recepte za vse datume.

lp
Modra

Tudi sama obožujem čufte, vendar se jih še nisem lotila iz preprostega razloga: omaka. V postu malo niže sem zasledila recepte za omako k polnjeni papriki, ki je zelo podobna tej omaki za čufte. Res me zanima, katera je najbolj “simpl” in seveda okusna varianta za omako.

Lp, Ines

Jaz na malo masla stopim sladkor, dodam žlico moke in dodam cca. 200 g zrezanih paradižnikovih pelatov, dobro premešam, zalijem z vodo, dodam sol in malo vegete (lahko uporabite jušno kocko) in kuham. Če imate radi gladko omako, jo zmiksajte s paličnim mešalnikom, jaz pustim tako, kot je. Delala sem že tudi omako iz svežih paradižnikov na enak način, a je bil okus skoraj isti, je pa precej več packanja.
Gotovo so bolj zdrave omake brez moke in več paradižnika, a jaz nimam rada preveč kisle.
Dober tek!

Vladka

Če imaš doma spasiran paradižnik – potem lahko kar po mojem receptu delaš. Samo žlico sladkorja in žličko soli dodaš – bolj preprosto ne gre. Je pa baje res dobra omaka.

Punce, jutri bodo čufti, hvala!

Vladka, Mishika,

hvala, hvala.
Vsekakor se bom v kratkem lotila čuftov in upam, da si bosta tudi moja dva fanta (mož + sinko star 2,5 leti) oblizovala prste.

Lep dan želim še naprej,
I.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close