Najdi forum

Čufti

A pozna kdo od vas recept za čufte v paredižnikovi omaki?

Narediš isto zmes, kot za polnjene paprike, pa tudi enako omako. Če še nisi delala povej, pa ti napišem drugič recept. LP

Prosim, če mi napišeš recept. Sicer sem probala isto, a so se mi razkuhali in nastal je samo gosti “puding”. Delala sem z rižem. Slišala sem, da se čufti delajo brez njega…
Hvala

Jaz te lepo prosim, da mi napišeš celoten recept: meso in omaka.

Najlepša hvala

Za 4 osebe( mi smo štirje, pa imamo za dvakrat, in ko je kuhano lahko mirne duše daš v zamrzovalnik in pride zelo prav , takrat ko nimaš časa kuhat, samo mi res pojemo, ko primerjam z drugimi bolj malo)
8-10 srednje velikih paprik
nadev: 40 dag mešano mleto meso(pol govedina in pol svinjina, jaz dam včasih puranje ali pa kunčje meso, je še bolj dobro in bolj zdravo), dve žlici olja, pol čebule, strok česna, zelen peteržilj, sol, poper, 8 dag riža, 1 jajce
omaka: 2 žlici olja, žličko sladkorja, žlica moke, 2-3 žlice paradižnikove mezge, košček lovor lista, malo zmlete sladke paprike, sol, 1-2 žlice kisle smetane. Za nadev meso dobro zmeljemo, čebulo sesekljamo in jo na maščobi rahlo zarumenimo. Dodamo opran riž, katerega prej malo pokuhamo( jaz ga nekje do polovice). Dodamo še sol, poper, zelen peteržilj in stepeno jajce. Zmes premešamo. Mešaj ga kar nekaj časa, tako da bo meso lepo povezano in potem čufte ne razpadejo.
Za omako rahlo zarumenimo moko in dodamo sladkor. Ko se ta napne, dodamo, zmleto papriko in paradižnikovo mezgo, zalijemo z vodo in gladko razmešamo. Omaki dodamo lov. list in sol. Ko dobro prevre jo precedimo k papriki. Pred postrežbo dodamo kislo smetano.
To je original recept iz knjige. Po tem receptu sem se jaz naučila kuhat paprike in čufte, sedaj jo delam malo po svojem okusu. Čufte moraš vedno dat v vrelo vodo in ti ne bojo razpadli. Vode daš samo toliko, da čufti lahko vro. Omako jaz delam bolj po svoje, ker je vedno naredim več, ker imamo teh čuft za dvakrat. Ne dodajam pa nikoli smetane in mlete paprike. Najraje imam pol domače paradižnikove mezge, pol pa kupljene. Tako se mi zdi najbolj okuna omaka. Omako pa potem sladkam in solim pač po okusu. Če se ti naredijo grudice jo potem pač precediš, vendar se ti ne bojo, če boš moko zalila z zadosti mrzle vode, če pa je omaka prečista, pa še zgostiš z moko, ki jo prej razžvrkljaš v mlačni vodi.Jaz imam rada gosto omako in dam moke kar precej več, kot piše v receptu. V meso pa jaz dodam še malo vegete, da je bolj dobro. Če boš vse to upoštevala, boš imela dobre čufte. Jaz jih nikoli ne delam brez riža, po moje bi bili trdi, riž pa vedno prej pokuham. LP, če pa še kaj ni jasno pa še vprašaj.

Evita zlata si.

Danes bomo jedli čufte.

Pri nas pa namesto riža uporabimo krušne drobtine. Torej mleto meso, čebula, česen, petršilj, sol, poper in toliko drobtin, da je masa v redu in čufti ne razpadajo.

Čufte damo v ponev (na malo olja), prelijemo s pasiranim paradižnikom (najraje domačim, drugače pa je tudi kupljen v redu), dodamo sol, lovorov list, razne začimbe (odvisno od tega kaj imamo doma), poper in, če je omaka prekisla, malo sladkorja.

Tudi jaz uporabljam podoben recept kot Morska deklica, le da dodam še origano, včasih pa del drobtin nadomestim z ovsenimi kosmiči. Mesene kroljice ne kuham, ampak jih spečem v pečici. Ko so pečene pa jih dam v paradižnikovo omako z origanom.

Včasih tudi jaz naredim faširane zrezke, ki jih pečem in noter namesto riža dodam v mleko namočene drobtine(toliko, da se napnejo), zraven pa naredim pire krompir in paradižnikovo omako, ki jo naredim na isti način kot za čufte, vendar postrežem vsako posebej, potem si pač vsak nadeva kakor mu paše. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close