Najdi forum

Čufte

Kako naredite čufte, da ne razpadejo? Prosim za natančen recept za čufte in omako.
Hvala v naprej.

Marjeta

Jaz v mleto meso (30-40 dag) dodam 1 na drobno narezano čebulo, 1 strok česena, peteršilj, sol in poper in dobro premešam. Potem dodam toliko krušnih drobtin, da ima masa pravo konsistenco in da čufti ne razpadajo. Oblikujem kroglice, ki jih dam v ponev na malo vročega olja. Pustim nekaj minut, da se malo popečejo, potem pa prelijem s 0,5 l paradižnikove mezge, dodam sol, poper, lovorov list, origano in peteršilj in pokrito kuham kakšne pol ure. Če je treba vmes zalijem z malo vode.

V mleto meso dam česen, sol, poper, peteršilj po občutku in pogoljufam z nekaj “Evo za filane paprike” (pa ne preveč, ker je zelo pikantno) in obvezno dodam eno jajce (to je vezivo). Oblikujem krogljice in jih dam kuhat v vodo, ki sem ji dodala vrečko paradižnikove juhe. To je vsa umetnost.
Dober tek!

Ups – paradižnikovi juhi je treba dodati žlico ali dve sladkorja!

Jaz pa paradižnikovo juho iz vrečka uporabim tudi za filane paprike, vendar ne sladkam, samo malo posolim. The best!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close