Čufte
Jaz v mleto meso (30-40 dag) dodam 1 na drobno narezano čebulo, 1 strok česena, peteršilj, sol in poper in dobro premešam. Potem dodam toliko krušnih drobtin, da ima masa pravo konsistenco in da čufti ne razpadajo. Oblikujem kroglice, ki jih dam v ponev na malo vročega olja. Pustim nekaj minut, da se malo popečejo, potem pa prelijem s 0,5 l paradižnikove mezge, dodam sol, poper, lovorov list, origano in peteršilj in pokrito kuham kakšne pol ure. Če je treba vmes zalijem z malo vode.
V mleto meso dam česen, sol, poper, peteršilj po občutku in pogoljufam z nekaj “Evo za filane paprike” (pa ne preveč, ker je zelo pikantno) in obvezno dodam eno jajce (to je vezivo). Oblikujem krogljice in jih dam kuhat v vodo, ki sem ji dodala vrečko paradižnikove juhe. To je vsa umetnost.
Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.