Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čudno vse skupaj

Čudno vse skupaj

Naj najprej povem kar od začekta. Pred 5 leti sem se z možem preselila iz mesta na vas, ker sva kupila hišo. Poklicno sva oba zelo uspešna in posledično tudi finančno zelo dobro situirana. Rada imava vse kar je lepo in okusno. Imava dobre avte, lepa draga oblačila. Zase lahko rečem, da sem zelo komunikativna, družabna in zabavna. Na začetku ob preselitvi sva spoznala ogromno novih ljudi. Veliko smo se družili s sosedi. Po cca 2 letih so se sosedi popolnoma odmaknili oziroma naju ne vabijo več na piknike in zabave. Samo nekateri ja, večina pa ne.

V nekem kmečkem društvu sem spoznala tudi nekaj novih žensk s katerimi smo se zelo dobro ujele, tedensko smo se dobivale na kavi, večerjah, zabavah…. Družile smo se 1 leto, potem pa so se te ženske začele obnašati zelo čudno. Niso več pisale, klicale, večkrat sem izvedela, da se same dobivajo in družijo brez mene. Ni mi jasno zakaj so se odmaknile od mene. Vedno so govorile, kako sem dobra, nasmejana in zabavna, da vedno sijem…. Vedno so me spraševale za nasvete, mnenja…. Zdaj pa kar čez noč me ne pokličejo več. Ali je možno, da so favšljive, ljubosumne? Vse so ločene, nobena ni obdržala svojega zakona. Je možno, da so meni nevoščljive mojo srečo v ljubezni, poslu in vsemu? Od njih ni nobena tako dobro situirana, kot jaz. Je možno, da so se ob meni počutile manj vredne? Dejansko tega nikoli nisem nobeni rekla ali izpostavila. Čudno mi je, da so se najprej sosedje odmaknili, sedaj še vse te ženske. Ni mi več jasno, zakaj vedno kamorkoli pridem me ful lepo sprejmejo, po letu ali več, pa me odpikajo.

Preveč čtiva je to zame za brati ?

A si se tudi pred njimi hvalila z vsemi nepomembnimi detajli, kot tu gor? Ta plehka hvalisanja je povozil čas, lahko so te zato sklenslale. Verjetno gledajo na svet z drugačnimi očmi.

Odgovor na objavo uporabnika
Mamasita44, 20.09.2023 ob 13:17

Naj najprej povem kar od začekta. Pred 5 leti sem se z možem preselila iz mesta na vas, ker sva kupila hišo. Poklicno sva oba zelo uspešna in posledično tudi finančno zelo dobro situirana. Rada imava vse kar je lepo in okusno. Imava dobre avte, lepa draga oblačila. Zase lahko rečem, da sem zelo komunikativna, družabna in zabavna. Na začetku ob preselitvi sva spoznala ogromno novih ljudi. Veliko smo se družili s sosedi. Po cca 2 letih so se sosedi popolnoma odmaknili oziroma naju ne vabijo več na piknike in zabave. Samo nekateri ja, večina pa ne.

V nekem kmečkem društvu sem spoznala tudi nekaj novih žensk s katerimi smo se zelo dobro ujele, tedensko smo se dobivale na kavi, večerjah, zabavah…. Družile smo se 1 leto, potem pa so se te ženske začele obnašati zelo čudno. Niso več pisale, klicale, večkrat sem izvedela, da se same dobivajo in družijo brez mene. Ni mi jasno zakaj so se odmaknile od mene. Vedno so govorile, kako sem dobra, nasmejana in zabavna, da vedno sijem…. Vedno so me spraševale za nasvete, mnenja…. Zdaj pa kar čez noč me ne pokličejo več. Ali je možno, da so favšljive, ljubosumne? Vse so ločene, nobena ni obdržala svojega zakona. Je možno, da so meni nevoščljive mojo srečo v ljubezni, poslu in vsemu? Od njih ni nobena tako dobro situirana, kot jaz. Je možno, da so se ob meni počutile manj vredne? Dejansko tega nikoli nisem nobeni rekla ali izpostavila. Čudno mi je, da so se najprej sosedje odmaknili, sedaj še vse te ženske. Ni mi več jasno, zakaj vedno kamorkoli pridem me ful lepo sprejmejo, po letu ali več, pa me odpikajo.

Kliki vam več ne bodo pomagal ker boste kmalu šle v norisnico. A to pijete alkohol al kaj??

bolane zgodbe

A spet?

Poklicno uspesne in financno dobro situirane uporabljajo besede kot sta ” favšljive”, “me odpikajo”. In pri svoji poklicni uspesnosti si imela cas, da si se z zenskami tedensko dobivala na kavici, na zabavah, na vecerjah? Kdaj si sploh  imela cas za svojo poklicno uspesnost?

Ženske iz kmečkih društev se ne dobivajo tedensko na večerjah in zabavah. Kakšno nakladanje.

Ne. Poznam eno takšno pa jo imajo vsi radi ker je “ljudska”. Z vsakim se zna menit na njemu primeren način, torej se ne hvali če ve da drugi nima, ali pa proba pomagati…Nekaj drugega je, bi rekla.

Odgovor na objavo uporabnika
quadabra, 20.09.2023 ob 13:32

A spet?

Ampak res. Prav pred kratkim je to zgodbico prodajala.

Avtorica, prav preveč ga piješ. Alkoholna demenca te je zagrabila.

Ne ni uspešnost in denar krivec. Ti. Ti si krivec. Oseba kakršna si. Nisi všečna. Nima nič veze z denarjem. Si edina ki svojo vrednost čez materialne stvari vidi. Ostali vidijo tebe. Ne tvojih oblek. So zmožni videti čez to. Škoda da ti nisi.

Po pisanju sklepam, da si polna sama sebe in takih se ljudje izogibajo.

…”imava dobre avte in lepa draga oblačila.”

A  imaš koga, ki ga lahko pokličeš ob 2h zjutraj, če ga rabiš?

Nimaš. Bedno.

Grozno. Važna si, visoka in še polna same sebe. Fuj!

vrjetni je fovsija… teli tu na forumu k oisejo je vecina v mansardi pri 50 ali pa hisi iz 1970 brez nove fasade… kakor je vecina his neurejenih pi sloveniji

Ne hvalim se z ničemer. V postu sem napisala, ker je mogoče to razlog. Da so ljudje nevoščljivi zaradi mojega statusa. V družbi se pač nikoli nisem hvalila. Ljudje, ki so bili v moji družbi, pač vidijo v čem sem oblečena, s kakšnim avtom se pripeljem. Tisti, ki me poznajo pa tudi vejo, kjer delam in na kakšnem položaju sem. In vejo, da direktorica nima ravno takšne plače, kot njena tajnica. Ne razumem vas ljudi zakaj tako obtožujete, da sem polna sama sebe? Glede na to, da imam pač dovolj denarja in ga je potrebno zapraviti, si pač ne kupujem poceni oblačil. Zakaj bi? Živim sedaj, živim za ta trenutek in uživam v tem kar imam. Zakaj bi šparala ta denar, ki ga zaslužim? A ga bom odnesla v grob? Za otroke že šparam. Ampak zase pa ne rabim čisto nič šparati! Ko mene ne bo več, bojo otroci dobili dovolj velik delež!

Zakaj bi si kupila v lidlu hrano, če jo lahko v mercatorju, zakaj bi si kupila cliota, če si lahko bmwja, zakaj bi si kupila čevlje v deichman, če si lahko kupim guess? Kaj to koga briga.

Ja imam čas pisati, ker drugi delajo zame in ne jaz za njih. Podjetje je moje in pravi direktor dela najmanj! Ob petkih pa “delam” od doma in ne hodim v službo in po sestankih, ker si vse tako splaniram, da sem ob petkih doma in zato imam vsak petek celi dan čas za kar želim!

Glede na poste, se mi je kar prav zdelo, da se ljudje odmaknejo od mene zato, ker so mi nevoščljivi in ljubosumni.

Ti dam kontakt od moje znanke – ona se rada druži s high class.. oz. samo smetano kot rada reče. Edino ona redno vabi take s katerimi se lahko hvali na kave, piknike, druženja. Ampak je plitka tako, da slej ko prej obupajo nad druženjem – tisti high class, ki bi se redi vključili v “vaški” sistem.

Ker mi drugi pozdravimo, kakšno rečemo čez ograjo ali ko se srečamo, ne glede na to kakšen avto imaš, kako si oblečena in kam greš na dopust. Na vasi sem že celo svoje življenje pa nimamo medsosedskih piknikov, nekega hudega druženja, razen ob kakih delovnih akcijah ali kakih prireditvah.

Preveč se ven mečeš sama sebe. Pa kaj,če imaš vse to nimaš pa….

Mogoče vas ne dohajajo s financami.

Kako se pa tvoj mož obnaša? Kako se on razume s sosedi in sokrajani?

Ena možnost je, da je on problematičen in nevšečen in so se zato sosedje odmaknili tudi od tebe.

Druga možnost: si prepričana, da te mož ne vara? V kraju se to hitro razve, sosedje kaj opazijo ter se distancirajo, ker se ne želijo vmešavati v vaše družinske zadeve.

Če si ti fajn, bodi malo bolj pozorna na to, kaj počne tvoj mož.

nobenega pravega odgovora nisi dobila avtorica teme… jst pa vem kje je problem…

napisala si, da so vse ženske ločene… in zdej…, pazi to..

ženske imajo kiparski krožek.. in tukej pač nočejo tvoje prisotnosti.., ker..

one tam iz gline delajo falus, predmet, ki spominja na penis…., ki je na njih in v njih seveda naredil najboj globok in prijeten vtis, skratka najbolj so ga čutile.., pol pa pač to glino obdelujejo z občutkom z njihovimi rokami od spodaj na gor….. pač vsaka svojga … iz spomina.., normalno da jim bi bilo nerodno pred tabo..

ti pa imaš to v živo vsak dan…, tako da… lepše je tebi kot njim, ne sekiraj se…

Sploh ni keč v selitvi iz mesta, si bila pa nekaj novega. Na začetku vsi navalijo iz čiste radovednosti in se delanja lepega, ko pa izvejo dovolj informacij, nastopi foušija…… Če si tak, da te za kaj potrebujejo, lahko za kaj izkoristijo (npr. za dobit službo, privilegij v šoli, zdravstvu, gradbena dela, šverc komerc ipd…) ali se te bojijo, ti še naprej lezejo v rit; če pa ne, se začne “maščevanje”, da imaš ali si nekaj, kar oni nimajo, ne morejo doseči ipd …….

Ne vem, a se to v mestih porazgubi. Na “romantičnem” podeželju je to žal klasika ….

Vidno, da si izmisljujes. Poleg vsega si domisljava barbika brez vsebine. Vseposod se vsiljujes, jaz pa jaz in se enkrat jaz. Ocitno, da tisto kmecko zdruzenje, po tvoje same locenke, ne potrebuje tvojega velicanstva, so samozadostni in srecni. Se ti bos morala najdit tisto manjkajoco lego kockico v svojemu lajfu.

Ta zgodbica je napisana samo zato ,da nas je nekaj več kateri vemo da si srečna in uspešna.

Meni taki ljudje ne spadajo na podeželje.Se mi zdi, da se greste samo kazat svojo vzvišenost. Zame je to poniževanje kmečkih ljudi kateri delajo in garajo.Gospoda pa se jim na skirvaj posmehuje..Ampak tudi tebi se lahko zadeva obrne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close