Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek čudno obnašanje

čudno obnašanje

živjo! sem odprla kar novo temo, ker podobne ne najdem 🙂
že nekje 5 let mam prijatelja, ki je bil na začetku res super oseba, prijazen, vljuden… nato pa je imel neko nesrečo (ne preveč hudo, imel je malček šivano roko). zdaj nevem a je že takrat pretiraval in bil čuden pa ga še nisem dobro poznala, ampak tip si je vzel več mesecev dopusta/bolniške zaradi tega. zdravniki mu niso dali nobenih zdravil, tablet, nič. potem pa je zaradi prehudih bolečin šel do sosede, ki mu je dala ketonale in ta tip je brez zdravniškega nadzora jedel te tablete več dni, po več tablet na dan, kot bonbončke. moje mnenje je, da bi zaradi bolečin mogel do zdravnika, ne pa na lastno pest jemat tablete, ki niti niso predpisane njemu.
ko se je vse to končalo se je popolnoma spremenil, na slabše. postal čuden, imel bedne izgovore, ki jih prej nikoli ni imel, postal aroganten, napadalen, sarkastičen… je možno, da zaradi ketonala?
naj pa povem še to, da se mu je ta nesreča in vse to zgodilo, ko sva se poznala nekje 2 leti, tako da mislim, da če bi bil tak čuden že po naravi, da bi to v 2 letih že ugotovila? ali ne?
prosim za kakršn koli nasvet, odgovor.
hvala

zmotila sem se, ni bil ketonal ampak tramal.

Postal je odvisnik oz. zasvojen za to tak odnos.
Preberi kaj na to temo in se posvetuj s kakšnim strokovnjakom kaj in kako naprej.

Tramal je opioid. Sicer slabši od morfina……
Pri dolgotrajnejšem jemanju se lahko pojavita telesna in duševna zasvojenost. Pri prenehanju jemanja se lahko po nekaj dneh pojavi odtegnitveni sindrom, ki se kaže kot povečano občutenje bolečine in nelagodnost.
Odmerek zdravila se mora prilagoditi posamezniku. Preveliki odmerek lahko povzroči občutek “zadetosti”.

Ja, še majhen odmerek ga povzroči, kar sem nekoč (pod zdravniškim nadzorom) preveril kar sam. Tako da takole jemanje zelo lahko povzroči odvisnost – res pa je tudi, da moraš biti malce “čuden” ali bolje rečeno labilen karakter že prej.

to da je bil verjetno “zadet” ob jemanju mi je nekako jasno. ampak od tega je že nekje 3leta. vedno je govoril, da je proti zlorabi zdravil, še proti kajenju travce. potem pa gre in brez zdravniškega nadzora jemlje taka močna zdravila.
me pa še nekaj zanima, če morda kdo ve. a je v tistem času, ko jemlješ tramal možna pozabljivost? taka dolgotrajnejša pozabljivost? da se določenih stvari ne spominjaš še po tem, ko že prenehaš z jemanjem?
pred jemanjem se mi je zdel tak sproščen in prijeten, nato pa sem že kako leto po jemanju začela opažat, da je vedno bolj živčen, napadalen, psihično nestabilen… ima pa tudi od časa do časa probleme s srcem oziroma bolečine v prsnem košu.

Med over net

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close