Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Čudna pogodba

Čudna pogodba

Pozdrav vsem,

sem pred sklenitvijo avtorske pogodbe za določeno delo. Delodajalec me je presenetil z nekoliko čudno pogodbo, v kateri je predviden precej večji obseg dela (in seveda tudi večji honorar) kot ga bom deležna jaz. V pogodbi je tudi navedena postavka za določeno enoto dela.

Ko sem se pozanimala o tem, mi je pojasnil, da postavka o tem, koliko denarja bo na enoto dela drži, glede večjega obsega dela (in plačila) pa ni dal drugega pojasnila kot “da to zmeraj tako napišejo”.

Nikakor mi ni vešč, da nekje sedaj obstaja dokument z mojim imenom, v katerem bo nek naveden honorar, ki niti približno ne ustreza višini mojega. Domnevam, da oni tako vlečejo kakšne subvencije in si ostanek razdelijo, vendar pa mi stvar ni všeč, kaj če pride davkarija preverjat kake dokumente?

Mimogrede, zaščitili so se tudi tako, da je v pogodbi predvideno, da je ob spremembi obsega dela znesek mogoče še naknadno popraviti. Ok, to je jasno, ampak tu se ponavadi razumejo primeri, ko pride do manjših popravkov, ne pa, da se zneska tako razlikujeta.

Kakršno koli mnenje bo dobrodošlo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close