Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev čudna pogodba in odnosi

čudna pogodba in odnosi

Imam eno vprašanje. V podjetju sem zaposlena malo več kot 1 leto. Pogodba se mi je iztekla lani konec septembra, potem so mi jo 3x podaljšali za 1 mesec samo z aneksom h prejšnji pogodbi, kar je po mojem ne veljavno. Sicer sem plačo prejela in zato nimam pripomb. Zdaj sem prejela novo pogodbo za 1 leto , vendar skoraj vse člene določajo neki interni pravilniki. ( pravilnik o izplačilu plač, pravičnik o potnih stroških, pravilnik o notranjem nazoru… in še cel kup drugih.) pogodba torej ne vsebuje skoraj nič drugega kot navedbo pravilnikov.
Zadnji člen pravi, da sem ob podpisu pogodbe seznanjena z vsemi pravilniki.

No, zdaj pa naj povem, da imajo pravilnike na sedežu podjetja, ki je na drugem koncu slo., nočejo pa mi jih poslati po mailu, faxu ali pošti.. Lahko grem edino na svoje stroške tja in si jih preberem. To se mi zdi zelo, zelo čudno.

Po drugi strani pa me moti še to, da lahko seveda ob kakšnem sporu, če bi slučajno do tega prišlo, oni pravilnik spremenili njim v prid. Jaz ga tako nimam in tudi moja beseda, da je takrat pisalo tako, ne bi nič pomenila.

A zakon sploh dopušča takšno pogodbo oz. ali bi morali biti vsi ti pavilniki priloženi pogodbi???

Hvala

Ena,

Priporočam ti, da se po nasvet obrneš k odvetniku.

Sicer na trgu obstaja zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške in sodne stroške v primeru spora z delodajalce. Mesečna premija je minimalna – 7,99 EUR, pa še 1 brezplačen nasvet odvetnika je vključen vsak mesec za katerokoli področje.

Sama sem imela že 2 primera, ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti. Pa še svetujejo ti pri izbiri odvetnika!

Stvar deluje kot obljubljajo. Pomembno je, da imaš zavarovanje sklenjeno pred sporom.

Skleneš lahko na: http://akcijatv.arag.si/[/url]
Lep pozdrav,
Nuša

Lahko prvo poskusiš na delovnem inšpektoratu….je zaston…..odvetnike moraš plačati. Je pa eno sigurno, PRAVILNIKE ti mora delodajalec dativ roke, oziroma mora biti en izvod zate, ravno zato, da kasneje kaj ne spreminjajo. Drugače bi vse bilo nesmislno, kot praviš. In bi si pri kakšnem sporu pravilnik prilagodili sebi.
Kot sem nekje že pisal, smo našega direktorja prijavili inšpektorju in ta mu je povedal svoje in mu dal ultimat 😉

Veliko sreče vsem zatirancem!

….včasih smo vpili: SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU!! … pa očitno bomo morali ponovno 😉

POzdravljeni

Naj vam povem, da se v primeru kateregakoli spora upošteva ZDR. zakon o delovnih rzamerjih. Dleodajalec vam ne mor epriznati manj pravic kot jih določa zakon.

Tu je pomembno, d ače ste več kot 2 leti v firmi, se šteje d aje pogodba za nedoločen čas. To lahko uveljavite samo na sodišču. to je zelo pomembno in to sodišče vedno gleda.

V zakonu ni nikje rnavedeno, da je to prepovedano. Vsi akti lahko določajo le več in NIKOLI manj pravic kot jih določa zakon!.

za dodatne nasvete:
http://www.najpravnosvetovanje.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close