csnw
imam problem. na računalniku imam odprta dva računa, en admin, drug gost. na gostu sem nekaj čarala (mislim, da s povezavami) in v glavmen sedaj se mi prikaže okence, kjer hoče geslo, na admin račun pa sploh ne morem pridt oziroma ga ne vidim!!! Ko nekaj čaram po nadzorni plošči, mi napiše, da moram izbrisat CSNW, če hočem na admin račun. Kaj sploh je to, kako se tega vraga zbriše. Na nadzorni vidim ikono, a je ne morem zbrisat, ne gre.
Hvala ful, na admin računu imam namreč najpomembnejše podatke.
LP
Se pravi, ko se računalnik prižge, se ti je verjetno včasih pojavila enostavno ikona kamor si kliknila, in si prišla v administratorski račun? Ali pa je takoj ob zagonu računalnik sam uletel direkt v administratorski profil…
Sedaj pa se ti pojavi okno in verjetno je v oknu “Uporabniško ime:” in “Geslo:” za vpisat ?
Pod uporabniško ime vpiši “administrator” pod geslo pa poskusi pustiti prazno ali pa vpiši geslo katerega si uporabljala prej.
Če je sploh to, to… Kakor sem jaz razumel problem.
CSNW pa ne moreš kar tako izbrisati. Lahko ga onemogočiš (spet le, če imaš administratorske pravice), odstranit pa se ga ne da kar tako, ker je to Client Services for NetWare.
Če si v povezavah kaj štimala, si verjetno dodala še en “Client Service for NetWare”.
Torej ko vklopim računalnik, me ne vrže takoj na administratorski račun, ampak na gostovski, s tem, da mi ponudi okno, da naj vtipkam ime in geslo. Pod ime je že avtomatično napisano “gost”, pod geslo nimam pojma kaj bo mogla napisat. In pustim prazno. Kliknem ok in me vrže v gost account. (Poskusila sem tudi po zgornjem nasvetu napisati administrator, pa ne sprejme).Ampak od tu nikakor ne morem priti v admin account. Nikakor. Sploh ni nobene ikone. Ko grem malo klikati po povezavah, mi napiše, da moram izbrisati csnw, če hočem priti v admin račun. Pa ne gre!
Še kakšna ideja za pomoč?
Hvala!!
Ne bi te rad učil pameti, ampak se mi zdi, da si narobe razumela kaj ti je hotel sporočiti glede CSNW;
namreč ti si ga poskušala izbrisati ampak on ti NI javil, da ga moraš izbrisati, da se lahko potem prijaviš kot administrator, AMPAK,
da moraš biti logirana kot administrator, če hočeš izbrisati CSNW.
Kar dobi čisto drug pomen… Saj logično kot gost ne smeš delati niti najmanjših sprememb v sistemu. Kot Administrator pa lahko.
Zato sem predlagal, da se poskušaš logirati kot administrator.
Sigurno imaš kje geslo zapisano, mar ne?
Sej kako si se pa logirala pred tem preden si vse skup zašuštrala s tem CSNW-jem in računom za gosta ?
Neko geslo si verjetno morala vpisat ali pa si enostavno klofnila enter?
Ostaneta ti samo dve opciji:
da se ti uspe logirati kot administrator
ali
da s pomočjo posebnega orodja spremeniš geslo od administratorja
saj geslo od administratorja vem!
nimam pa (oz. ga nikoli nisem imela) gesla od gosta!
če pa vpišem tam notri v okence, ki se mi pojavi, administrator in potem geslo od administratorja, pa ga ne sprejme. To okence je namreč drugačno od tistega klasičnega, modrega z risbico, ki sem ga videla do zdaj. Zdaj je to okence čist navadno, drugačno, pojavi se takoj ko prižgem računalnik in sicer na računu gost, ne pa kot del nadzorne plošče. In sploh ne vem zakaj se je to okence pojavlo.
Hvala vseeno za trud.
Forum je zaprt za komentiranje.