crystalbrite
Pozdravljeni!
Kupujem prenosnik in cenovno primeren mi je acer aspire 3005WLMi Sempron. V karakteristikah je zapisano, da ima zaslon 15,4″ WXGA TFT LCD CrystalBrite (1280×800 pik), slišala sem, da je za CrystalBrite zaslon značilna zelo lepa slika. Trgovec pa me je opozoril, da je to sicer res, vendar da zaslon odseva. Ker nikjer ne najdem nobene podobne opazke, bi prosila vse, ki imate doma tak zaslon, da mi napišete, kakšne so vaše izkušnje. Vesela bom tudi vsakega nasveta v zvezi s tem prenosnikom. Ogledani imam obe različici, s pomnilnikom 512 MB in diskom 80 GB ter drugega s pomnilnikom 1 GB in diskom 80 GB. Naj dodam, da nisem preveč zahtevna uporabnica. Računalnik potrebujem za domačo uporabo, za pisanje kakšnih dokumentov, pogledala bi kakšen film, igric pa ne igram. Ja, zdaj sem se spomnila, rada bi imela tudi TV izhod, za vsak primer. Pa nisem prepričana, ali ga prenosnika imata?!? Hvala vsem za pomoč :-).
O TV-Out -u v tej konfiguraciji ni niti malo govora, saj ima tako
ali tako video kartica deljen spomin – torej ga jemlje od RAM spomina.
Prenosnik Acer Aspire AS3005WLMi prihaja iz serije prenosnikov, v katere so vgrajeni procesorji AMD Semprom. Le-ti v kombinaciji s PowerNow tehnologijo omogočajo podaljšano delovanje baterije in s tem večjo mobilnost.
Uporaba: domača uporaba, poslovna uporaba
Znamka: Acer
Model: Aspire AS3005WLMi
Procesor: Mobile AMD Sempron™ processor 3300+ (25W) GHz
Zaslon: 15.4”WXGA Acer CrystalBrite
Pomnilnik: 512MB (2×256)
Trdi disk: 80GB 4200rpm
Optična enota: DVD+/-RW dual layer snemalnik
Grafični vmesnik: 128MB SIS ”shared”
Povezljivost: mrežna kartica 10/100 Mbit LAN, fax modem 56K V90, Wireless LAN 802/11 g
Vmesniki: 3x USB 2.0 ports, 1x external display (VGA) port, 1 x Type II CardBus PCMCIA, 1x Modem (RJ-11) port, 1x Ethernet (RJ-45)
Baterija: Li-Ionska (do 3h)
Dimenzije: 36.4 x 27.9 x 3.39 / 3.89 – 2,8 kg
Operacijski sistem: Microsoft Windows XP Home Edition
Garancija: 24 mesecev za fizične in 12 mesecev za pravne osebe
Zaslon CrystalBrite je zelo primeren za gledanje filmov in igranje iger, saj so barve bolj kontrastne, črna pa precej bolj izrazita. Pri poganjanju pisarniških programov ipd. pa je nekoliko slabši od navadnega zaslona. Predvsem moti zelo velik odblesk svetlobe, še posebej, če imate vir svetlobe za hrbtom (ko v zaslonu vidite luč ali žarnico). Če nimate vira svetlobe, ki bi padal neposredno na zaslon, se bo CrystalBrite tudi sicer dokaj dobro odrezal.
Forum je zaprt za komentiranje.