Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika CROSTATA – to morate poskusiti!!!

CROSTATA – to morate poskusiti!!!

zelo dobra zadeva, me pa zanima, če je morda katera poskušala peči tudi v višjem pekaču (tistega za potico mislim)? Mislim, testo in nadev bi bilo debelejše – njamiiii.

Samo marmelade drugič ne bom redčila z deci vode, ampak samo s polovično količino. Čeprav je bila izredno trda, se mi je potem zdelo preveč pacasto. Drugače je pa izredno dobra. Mnjammmmm….

Res je njami, včeraj sem spekla in je je tudi zmanjkalo.

Me pa zanima, če je katera delala krostato s kakšnim drugim sadjem – na primer z marelicami iz kompota se mi zdi, bi kar dobro izpadlo, pa mogoče z dodanimi mandlji narezanimi na lističe.

Super, to moram tudi jaz poskusiti, ravno pravi čas, ko je toliko jabolk. Pitulice so mi uspele in bodo vsekakor nepogrešljive pri kakšnih praznovanjih, po tejle crostati se mi pa že sedaj cedijo sline…

Lena,hej! Kombinacija marelice-mandeljni je imenitna.
Le za vlozeno sadje majhen nasvet.Ker je sadje bolj mokro in mehko,svetujem,da testo malo prej popeces s suhimi fizolom ali rizem(kot sem opisala pri krhkem testu zgoraj),da testo ne vpije toliko vlage.Ucinek testa je potem bolj milnat in ne krhek. Ali pa malo prej zdusis vlozeno sadje,da izpari tekocina.
Lep pozdrav Babi

TO JE ZAKON!

Babi, to finto s fižolom itak ponavadi uporabim pri listnatem testu. Imam eno vrečko fižola v ta namen v zmrzovalniku.
Verjetno bom z marelicami spekla v torek in sporočim, kako bo uspelo.

Lepo nedeljo vsem skupaj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close