Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Črno morje – informacije

Črno morje – informacije

Pozdravljeni!

Iščem uporabne podatke in izkušnje glede počitnikovanja v Bolgariji, ob Črnem morju. Na pot bi šli turistično (dva odrasla en predšolski otrok), z agancijo in me zanimajo: cene, varnost, ponudba, kaj je vredno ogleda…

Hvala,

IL

Kam bi šla – Zlati peski z Globtourjem ali Sončna obala s Kompasom ?
Za prvo varianto ti lahko dam informacije iz prve roke.

cau. Jaz bi na tem mestu samo opozorila, da Črno morje ni ne vem kako super.
Jaz sem šla le enkrat plavat tja pa še to zgolj samo zaradi firbca, drugače me pa ni preveč mikalo….

Zakaj?

LP
IL

Prosim za te informacije iz prve roke!

Hvala, IL

Jaz sicer nisem bil v Bolgariji sem bil v Romuniji na obali crnega morja pa nisem bil navdusen nad samim morjem ( dokaj umazano , take drobcene zivalce so noter podobne stonogam, samo majnse ) … ceprav je bila zena v Bolgariji z Globtourjem in je bila precej navdusena, sam nisem bil tam tako da lahko povprasam pa ti kaj povem … oziroma ji bom kar rekel naj se prijavi in ti sama kaj vec napise …

1.MORJE – toplo, čisto . Popoldne začne pihat veter,ki ga razburka in dvihne trave na površje, vendar to ni tako moteče.
2.KLIMA – ugodna, vedno malo pihlja
3.CENE – ugodne, vendar iz letovišča ven npr. v Varni še bistveno nižje
4.NASTANITEV – predno se boš odločila za hotel, dobro prešnofaj po netu za kakšen hotel gre
Če te bo zanimalo, ti bom dala www strani ocen hotelov. Ne zbiraj hotelov z dvema zvezdicama,
ker niso prenovljeni in lahko srečaš kakšnega ščurka.
5.HRANA – poceni, okusna, vse vrste – od domače,do italijanske, skandinavske, turške
6.LJUDJE – zelo prijazni in ustrežljivi
7.PREVOZI – avtobus in taxi zelo poceni; pri taxiju se moraš zmenit za fiksno ceno že vnaprej, drugače te taksisti lahko fino nateg….
8.MENJAVA DENARJA – ne menjaj na ulici, temveč v menjalnicah,najraje v banki.S seboj vzemi brezhibne,čiste bankovce.Najboljša menjava je bila v Varni, malo slabša v letovišču.
9.NAKUPI – ogromno kopij oblačil znanih znamk po ugodnih cenah,ure po smešnih cenah, vendar niso kvalitetne
10.IZLETI – v organizaciji agencije kar dragi, preko domačih pa veliko ceneje, toda ni slovenskega vodenja.

V glavnem je to na kratko. Če te še kaj zanima, pa vprašaj.

Črno morje je deleč od tega, da bi bilo čisto in še manj je privlačno na pogled. Pomisli le, da se vanj zliva Donava z vso svojo ‘zgodovino’ in da je morje zelo zaprto, kar pomeni malo mešanja….manjše samočistilne zmožnosti.
Jaz nikoli ne bi šla tja na letovanje (pod tem mislim uživat na morje; plavanje), se pa strinjam o cenovni ugodnosti. Ampak v tem morju RES ni užitek plavati. To je to. Sej vem, odločil(a) se boš sam(a). In najbrž boš šla/šel, ker si o tem že prej premišljeval(a) in je težko enemu verjet, kar prek interneta…
Ampak dejstvo je, da boš, ko prideš nazaj, povedal(a) svoje. 😉 Tako kot moj prijatel, ki je prejel natanko isti nasvet, pa vseeno šel. Ampak se je zgodba srečno iztekla, njegov hotel je imel bazen! V Črnem morju se je kopal natanko NIKOLI. :))

lp

p.s.
dejte no zaupat, katerga spola ste, je FUL lazje pisat!

IL,
jaz sem bila lani na studijskem potovanju v Bolgariji – Zlata Obala (v ponudbi jo ima Globtour) in sem bila zelo pozitivno presenecena. Sama nisem vrjela slikam v katalogu, ker je izgledalo vse prevec lepo … ampak, je dejansko res tako. Hoteli so vecinoma obnovljeni, saj so v lasti tujcev, ki vlagajo v prenovo. Seveda se pa najde tudi kak hotel, ki se ni prenovljen (videla sem sicer samo enega), zato vsekakor predlagam, da se izogibate hotelom 2+ ali tistim, ki niso prenovljeni. Predlagam pa tudi hotele na Zalati obali, ne 1 km izven, ker je plaža definitivno lepša!!! Morje je izgledalo cisto, vendar se sama nisem kopala (so se kolegice, ki pa so rekle, da je lepo). Res pa je, da je obcasno precej valov in takrat kdaj pa kdaj odsvetujejo kopanje. Plaza je zelo siroka in pescena (droben pesek, ne mivka). Med plazo in hoteli ( hoteli so v treh vrsstah in tudi tisti, ki so v tretji vrsti so max. 350 m stran od plaze) je promendna cesta, ki pa je zaprta za vozila (razen kak bus, ki pelje goste). Pod promenado pa so barcki, restavracije in bazeni. Hrana je dobra in okusna, predvsem solate in mesne jedi na žaru. Kot aperitiv ponudijo rakijo, ki je precej močna.
Cene so ugodne, morda bolj v Varni kot na Zlati obali. Izleti vredni ogeda; rt Kaliakra, botanični vrt Balchik, mesto Nessebar, mesto Varna.
Klima je ugodna; po dnevi je vroče, proti večeru pa se prijetno ohladi tako da je priporočljivo vzeti tudi kak dolgi rokav s seboj.

Lp

DEKLICA z imenom Ida (ke je bila že ena prijavljena s tem imenom, sem se označila z inicialkami!).

Zdavo,
prosim te za omenjene www strani ocen hotelov.

Hvala, IL

Strani so v angleščini .

Majči zdravo!
Hvala za vse naslove, že brskam…
A mi lahko poveš, v katerem hotelu si bila z Globturjem?

LP, IL

V Maku, ker je blizu morja, ni v prvi vrsti, kjer je kar hrup.Ima klimo in je bil totalno prenovljen.
Globtourjev katalog za letos pride ven predvidoma drug teden, ko bo na GR sejem Turizem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close