Črno bele slike
Zdravo Nusa!
Imas sreco, pravkar sem vodila začetni tečaj ČB fotografije…zato sem sproti mojim tečajnikom pošiljala obnovo tega, kar smo počeli.
Izdelovanje ČB fotografij je zelo enostavno, vendar pa te lahko delo v temnici (prostor, kjer se izdelujejo ČB fotke) ZASVOJI!! 😉
Poslji mi svoj email naslov na brezco2@yahoo.com, pa ti lahko posredujem opisan postopek razvijanja negativov in povečav.
ZIvjo!
V novembru sem hodila na 30 urni tecaj dela v temnici na Šolt-u in je blo super. Naucijo te toliko, da se potem lahko sam znajdes v temnici.
Drugace pa je lepo napisan cel postopek(zraven so tut slikce) v eni zlo dobri knjigi, ki je sicer ze ful stara in jo dobis samo se v knjiznici, naslov pa je Velika knjiga o fotografiji, samo se mi zdi, da je dobro ce gres na tecaj, kjer imas nekoga, ki ti pove kaj delas narobe in kako narediti kaj bolje.
Se pa zelo strinjam z binchino trditvijo, da si, ko enkrat vidis, kako pocasi nastaja tvoja slika v razvijalcu, za vedno izgubljen v crno-belem svetu 🙂
Lep pozdravcek,
Kejka
Uf…. To je preprosto. A si moras vzeti malo casa, pa se nekaj “casa” – denarja.
Najprej si kupi crnobel film, aparat je tak katerega si uporabljala do sedaj dobvolj dober. Pravzaprav ni nobene razlike v fotoaparatih. Glede same izdelave fotografij pa sta dve moznosti. Eno je ce bos fotografije dala delat v kaksen fotostudio, povsem drugo pa je ce zelis sama razvijati fotografije doma. Pri tem rabis najprej prostor ki je popolnoma zatemnjen, tako da bos lahko imela le “rdeco” svetlobo ki se uporablja v temnici. Potem potrebujes povecevalnik, banjice za razvijanje fotografij… ITD… Skratka ce te res zanima razvijanje fotografij doma odpisi kaj pa ti kaj vec napisem kar te bo zanimalo. Ti kar vprasaj. LP
Pošlji oblikovano (30-04-04 09:58)