Najdi forum

crno bela slika

zivjo.imam vprasanje glede povezave med racunalnikom in televizijo.ko hocem gledati filme na tv prek racunalnika imam crni belo sliko kaj naj bi bilo narobe,ali je treba kaj nastaviti na graficni kartici.hvala za pomoc.

Morda nimaš pravega kabla, kakšne priključke imaš na njem?

imam skart kabel.

Uporabi PAL-B nastavitev

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Povezat moraš TV in grafično. V nastavitvah naštimaš format signala za TV na PAL-B, izhodni format videa pa na Kompozitni Video izhod (ni tistega rdečkastega svetlikanja in migetanja).

lp

Če imaš predolg kabel(10 m ali več),se kljub pravim nastavitvam zgodi,da je slika ČB.Rešitev je brezžični prenos signala.Stane cca.18.000 SIT.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Kako nastavis Kompozitni Video izhod.Hvala

Naštimaš ga na grafikulji. Katero pa imaš? Jaz imam GeForce…

lady l jaz tudi imam geforece pa neznam nastimat.prosim ce mi pomagas.

Ni blema… takole gre:

Odpreš okno Zaslon – Lastnosti -> Nastavitve -> klikni gumb Dodatno, na zavihku nView poišči KLON.
Če imaš zaslon že kloniran, je 1 monitor ali Analogni zaslon, 2 pa je TV.
Klikni (na) 2 zaslon, nato gumb Nastavitve naprave -> v podmeniju, ki se ti pokaže klikni Izberite izhodno napravo.
V oknu, ki je pred teboj, poišči “Izhodni video format”. V spustnem meniju izberi KOMPOZITIVEN video izhod.

Tukaj tudi lahko izbiraš med (za TV govorim) formati PAL- B, I, N in NTSC-M.

Če je še kaj, pa kar vprašaj….

Lp

lady_ l zdaj mi povej kaj pomeni kompozitiven kajti tega nikjer ne najdem,clon ze najdem katere formate to tudi najdem compozitive pa nikjer.Prosim se enkrat za razlago.Hvala

Ko si pri klonu, klikneš na klonirani zaslon (2) in potem klikneš spodaj desno na gumb “Nastavitve naprave>>”.
Odpre se ti plavajoči podmeni, kjer imaš več možnosti: Izberite izhodno napravo, Prvi zaslon, Barvna korekcija, Prilagoditev zaslona in Spremeni ločljivost.
Klikni na prvo zgoraj IZBERITE IZHODNO NAPRAVO. Odprlo se ti bo okno Nastavitve naprave. Na zavihku “Izbira naprave” imaš dve možnosti: če imaš označen (1) monitor, bo označen s piko “Analogni zaslon”, če pa imaš označen (2) zaslon – klon, bo s piko označena možnost TV.
Tu imaš sedaj formate (PAL in NTSC), spodaj pa imaš “Izhodni video format”. Tam klikni na puščico in odprl se ti bo spustni meni, kjer izbereš Kompozitivni video-izhod.
Na voljo imaš vsaj 3 možnosti: Samodejno izberi, Kompozitivni video-izhod in S-video izhod.

PS. Pa mi še enkrat povej katero GeForce imaš? Saj ni med njimi dosti razlik.

Če imaš slučajno 5-ko… zalažjo predstavo:

Upam, da ti bo to kaj pomagalo ;))

jaz imam gf 4 ampak nimam tega zavihka izhodni video format za nastavljanje kompzit video izhod.ampak prosim ce pogleds ce je razlika med 5 in 4.

Problem tici v tem da jaz nemorem odpreti dodatne nastavitve ker ni obarvano z crno in ko kliknem nanj mi ne odpre lahko samo spreminjam formate pal ali ntsc.ne vem zakaj imam to zablokirano.In kako bi jaz to odblokiru vse sem ze poskusu.razen da nisem kaj zaj… po domace povedano.Pa se neki dogradil sem nove drajverje,kajti prej nisem imel moznosti da sploh gledam tv prek racunalnika.Prosim za pomoc.

ja zdaj sem odblokiru amopak tudi ce spremenim imam spet crno belo sliko.Tv je star 3 leta ne vem ce je do tv-ja.

Pa se neki na tv lahko dam na AV1 ali pa na SVHS na av1 ni nc v bistvu je ampak je vse zasneceno z zlo temno sliko v ozadju pa se vidi namizje ,na svhs se pa vidi slika ampak crno bela znorel bom pomagaj ali najboljs da vrzem televizijo cez okno.

Mogoče (čisto ampak mogoče), je da iščeš napačen vhod na daljincu (televiziji), tudi to je zelo rado, kar veliko uporabnikov naredi.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Moja grafikulja je GeForce4 MX440 64MB ….

…. res ni med najboljšimi, samo dokler sinu šibajo igrice a-la NSF Underground in podobne z gateparajočo 3D grafiko, je še OK.
Filmi preko PC -> TV = slika kot se šika…

1. Lahko, da si ga posračkal (tako kot sem ga v preteklosti jaz) z novimi gonilniki. Ko sem jih odstranila, je bilo pa dobro. Imam samo originalne.

2. Si prepričan, da imaš kablovje pravilno povezano? Izhod iz grafične mora bit povezan s TV.

3. Odpri “Čarovnika” in preglej, če nisi tam v nastavitvah kaj zakvačkal.

4. Imaš na TV pravi kanal? (Pri je meni AV1 External)

5. Poskusi še enkrat inštalirat grafično (ampak lepo, lagano-sportski)

Če imaš na koncu kabla konektor za S-video, je velika verjetnost, da slika ne bo barvna. Kupi si adapterček iz S-video na Video, seveda če ima TV vhod za video kabel. Potem bo slika na TV po vsej verjetnosti barvna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close