Črno bela slika na S-videu
To, da pri nekaterih (tasarih) TVjih z povezavo s PC na TV dobiš ČB sliko že vem. S činč – činč kablom je slika popolnoma lepa. Ker pa sedaj potrebujem še povezavo nazj (s TV na PC) S-video kabel pa imam že doma (IN proste priključke) slika pa je tudi v tem primeru ČB (PAL – B) me zanima če kdo ve, a se da kaj enostavno prelotat na kablu, kakšne nogce recimo al pa kaj takega, da dobiš barvno sliko.
THX
Ja, rojen komplikator :))
No, takole:
Na računalniku imam video kartico s TV out, S-video izhod, če se na TV pripeljem s S-video kablom, je slika ČB. Zato imam adapter S-video-činč in do televizorja tudi činč.
Na TV imam samo scart, zato imam adapter z dvema činčema za zvok, enim činčem za video in enim S-videom za video.
Video činč je torej zaseden s povezavo s PCja, kadar gledam DVD/DviX.
Noooo,
sedaj imampa še TV kartico z vhodi za zvok (banance) anteni (FM in TV) ter en činč za video vhod in še S-video poleg.
Ker mi je od zadnjič, ostal kabel S-video, sem povezal TV i PC s tem kablom, slika ki jo TV dobi s televizije pa je (tudi) ČB, kot je bila v prvem odstavku.
No, ker sem bolj na gorejskem koncu in ker sem nekoč davno nekaj bral o narobe skonektanih kablih S-video bi rad ta kabel ponucal.
Sedaj pa: a kdo ve, če se da kaj modificirati na teh kablih, da dobiš barvno sliko??
Forum je zaprt za komentiranje.