Najdi forum

Črni kruh

Zanima me, ali se sploh še kje lahko kupi naravni črn kruh??? (v trgovini imajo samo barvanega, pa še trgovke ti ne znajo razložit ali je sploh kateri še pristen črn).
Če kateri ve, bi bila zelo vesela, saj zaradi bolezni ne smem jesti belega.

kaj ko bi vprasala kje na kmetih,kjer se pecejo “ta pravega”!? lp petra

Prav kruh se dobi na ljubljanski tržnici in sicer na stojnici kmetije Kastelic (rženi, ajdovi, pirini, polbeli, črni hlebci, meni zelo ljub pirin hlebček brez kvasa in pa pirine ter polčrne žemljice…). Poglej tudi pri Krejanu, kjer imajo znamenite pirine bombice in kruhke. Drugače priporočam tudi pekarno Por, ki je ena izmed redkih, kjer ne dodajajo konzervansov ter drugih nebodigatreba dodatkov. Toplo priporočam njihov Nordijski kruh (ržena moka 1200(?), in semena – je brez kvasa). Aja, Krejanov kruh dobiš tudi v prodajalni Zrno do zrna (ali nekaj podobnega) na Trubarjevi ulici v Ljubljani.
Lep pozdrav, Nikita

Mojca, jaz sem imela iste probleme in sem ga začela peči kar doma. Sedaj ga že kakšni dve leti pečem doma, vem kaj je notri, je bolj dober, bolj zdrav ter pride veliko ceneje. Pečem navadno ob sobotah, pa dam v skrinjo in ga je za cel teden. Probaj! LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close