črni kolač – sveža jajčka
Pred dvemi dnevi je TV spraševala za recept od črnega kolača – MATO REZIN. Katja, ti si ji poslala recept. Meni so se kar sline pocedile, ko sem ga brala in sem se hotela lotiti peke, ampak sem opazila, da moraš testo preliti z zmesjo, ki so ji dodatna SVEŽA JAJCA. Ker sem noseča, so mi strogo zabičali, da imam strogo prepoved tiramisu, majonezo….(ker je iz svežih jajc). No, pa tudi glede vas ostalih, nenosečih :)) – sem slišala, da so jajca iz farm večkrat okužena s salmonelo.
Kaj pa sedaj? Po mojem ne bo isto, če naredim vse tako kot piše in izpustim jajca v prelivu? Ima katera kakšen predlog?
jaz sem vceraj delala ta kolac .prima.!! pri jajcu v prelivu sem se spomnila na to. imam sveza domaca jajca,tako da sem naredila tocno po receptu. glede na to,da je kolac dobesedno “izginil” cez noc,se ne bojim,da bi se jajce v namazu “staralo”. :)) razmisljala sem tudi jaz,kako bi bilo brez. po mojem bi bilo cisto fino,samo sladkor bi bilo treba nekako raztopiti s cokolado in maslom. lp petra
Tudi jaz sem s tamalima včeraj to spackala skupaj. Sicer sem izpustila orehe, ker jih pač nisem imela doma in kavo. V preliv nisem dala jajc ampak sem v posodici nad vročo vodo stopila jedilno čokolado v parih žicah mleka in dodala še malo sladke smetane, sem imela že stepeno. Brez sladkorja. Polila sem preko biskvita in ko se je ohladilo je bilo čisto v redu.
Tudi jaz malo dvomim, da bo še kaj ostalo, ko pridem danes domov.
Forum je zaprt za komentiranje.