črna rižota
Hej-hoj!
Bi jutri rada naredila črno rižoto, sem danes kupila sipe (tiste, še neočiščene, z vrečkami) – in sem iskala po arhivu, in našla samo od babi stavek “pa ne pozabimo na črno rižoto s sipami, ki jo imam jaz zelo rada” (ali nekaj podobnega) – veliko o rižotah na splošno (vključno z debato – mešati ali ne mešati) – ampak čisto konkretno o tejle črni rižoti pa ničesar. Ker sem morske rižote že delala, me zares tare pravzaprav samo eno: kdaj dodati “tinto” – takoj na začetku ali na koncu? In ali obstaja kakšna posebna finta (sem sipe že očistila in pri večini mi je nekako uspelo ohraniti tisto “vrečko” – pri eni se mi je pa razpočila in je bil v trenutku ves pult črn – kar močna zadeva, tole črnilo…)? HVALA!
Hej,ce pogledas post malonazaj LIGNJI Dabi 21.6.
Sicer sem opisala sipice na crno.Za rizoto je priblizno enako.Ti napisem po istrski kuhinji.
Ko dodas salso in crnilo,primesas riz in zalijes.Na eno skodelico riza dodamo tri skodelice vode ali juhe. Lahko brez ali s paradiznikovo salso,ne pozabi vina.Prav? Upam,da bos nasla.lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.