Najdi forum

crna redkev

Še kar dobro znam pripraviti črno redkev z bučnim oljem, pa tudi s fižolom, a sem se tega že naveličala. Ima kdo kakšno idejo, kako se še lahko pripravi ta izvrstna vrtnina?

Črna redkev je zelo dobra, če jo naribaš in posoliš ter malo pustiš, da odda vodo. Potem jo ocediš, zmešaš s kislo smetano in jogurtom.

Jaz redkvico naribam in pripravim z bučnim oljem in kisom. Skuham krompir, ki ga prej narežem na polovico ali tri dele , odvisno od velikosti in to neolupljenega.
Ko je krompir kuhan ga odcedim , malo ohladim , da ni več tako vroč in nato se sproti lupi in da v pripravljeno redkvico in poješ.

REdkev – olupljeno – naribaš, dodaš malo konzervo šampinjonov v slanici in zaliješ s sladko smetano. Dodaš sol, črni poper, žličko hrena in malo majoneze. Zmešaš in ohladiš.

Njami

lp, tinca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close