Najdi forum

crkovanje računalnika

Že trikrat se mi je zgodilo naslednje: ko sem uporabljal računalnik (1 x sem igral igrico, 1 x sem bil na internetu, 1 x pa sem delal z wordom, tako da vzrok ni v programu), mi je računalnik kar na lepem crknil. Monitor se je ugasnil, spodaj na ohišju pa je začela utripati zelena lučka, ki običajno prikazuje, da je računalnik vključen (če računalnik dela normalno, lučka neprekinjeno sveti in ne utripa!!!). Ko sem izklopil elektriko in jo nato zopet vklopil in zagnal računalnik, je računalnik spet deloval, kot se šika. Zanima me vzrok za to dogajanje. Računalnik je precej nov, kupljen je bil lani novembra. Operacijski sistem je Windows XP (neoriginalni), strojna oprema pa: pentium 1400, HDD s 40 Mb (približno), grafična kartica, burn nero CD rom, 64 Mb RAM (ne vem točno, koliko je),…

Please help!!!

Živjo!

Najbrž je problem v ventilatorju za procesor, mogoče se ne vrti in
ko se zadeve pregreje se sam ugasne zaradi nastavitev v Bios-u.
Ali ti takrat, tik preden se zaustavi kaj napiše ??? npr. da to zahteva
SVCHOST – če ti to napiše, potem imaš pa virus v računalu.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Možnosti:
-virus
-pregrevanje napajalnika (spucaj prah, če maš pc v omari ga daj ven kjer bo normalen pretok zraka)
-pregrevanja procesorja(al pa grafične) – poglej če se vrtijo vsi ventilatorji in če so le ti čisti (niso zabasani hladilniki s kašnim prahom)
-napaka mame plate (poizkusi upgrade BIOS-a)
-slabo skrekani windowsi (po tolkem času težko, možno pa je le…)
srečno…

virus ni, drugo bom pa še pogledal

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close